Gå til innhold
Fiskersiden

Manfred Muller

Medlemmer
  • Innholdsteller

    24
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Manfred Muller

  1. Skal henge meg på dette tema med følgende spørsmål:
    Er ute etter tips for å montere giver/svinger på f.eks en alu- stang som kan festes bak på båten på en skikkelig måte for å kunne ta den av igjen uten mye om og men. Båten er en Rana 530HT som jeg kjøpte for ei lita stund siden. Det står en ekkolodd og svinger/giver der fra før som ikke fungerer, så det skal vekk.
    Målet er å kunne bruke plotter med ekkolodd også på en annen båt jeg har. 
    Kanskje det finnes noe i handelen også. Takknemlig for all tips og råd.

     

  2. 22 minutter siden, Aristokraten skrev:

    Bare hyggelig! Kan nevne at NR er på 11660gram og tatt i Akersvannet.Fisk på 20kg skal man lete lenge etter.I Norge er det nok umulig og har heller aldri hørt om fisk i slike størrelser fra utlandet.

    Skal gi deg ett tips om en plass hvor vi hadde godt fiske etter gjørs en sensommerkveld/natt for noen år siden.Vi fikk vel nærmere 10stk i størrelsen 1-3kg.Brukte laue som agn,bunnmeitet.

    Plassen ligger her;https://kart.finn.no/?lng=11.18191&lat=59.41445&zoom=17&mapType=normap&markers=11.18321,59.41434,r,Brukerdefinert|11.18313,59.41415,r,Brukerdefinert|11.18330,59.41397,r,Brukerdefinert|11.18338,59.41383,r,Brukerdefinert

    Vi satt nede på flytebryggene og meitet ut i Glomma.

    Jeg visste faktisk ikke at det finnes Zander i Norge he he. Vet bare om den fra Tyskland. Har fisket mye på den da jeg bodde der.

    Her litt mer info om denne fisken:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Zander

  3. havfiske2.thumb.jpg.ce9827c94b65ed8cbaf9618fffe39298.jpghavfiske.jpg.e166d0b0d24423ef141d2e2c1b111534.jpgHallo i stua.
    Dere som har holdt på ei stund med havfiske, hvilken snelle ville dere bruke på Penn Rampage II Boat 30LB, Penn Regiment II Boat 20-30LB.
    Jeg har flere Penn sneller jeg har liggende, som Penn Senator 114H 6/0 og Penn Senator 113H 4/0, men også andre fabrikat i samme størrelse.
    Penn squidder 140 som jeg også har blir nok i minste laget og er nok ikke tenkt til bruk med nevnte stenger.
    Hadde vært artig å fått noen noen svar fra dere.
    Har fisket siden 60 tallet, men da stort sett flyefiske og slukfiske i ferskvann, men med helt annet utstyr. :)

    Penn Senator 114H 6/0 og Penn Senator 113H 4/0
     

  4. 22 timer siden, cannonbang skrev:

    Hei

    Dette er som de andre sier, som det skal være. Denne typen skjøter kalles spigotskjøter, og er laget ved at et skjøtestykke er satt inn i stangen. Den andre typen der den dene delen går utenpå den andre heter top over skjøt, og der får du ikke dette fenomenet. Alle mine fluestenger som har spigot skjøter er likedan, det er mest for å tåle litt slitasje, og kanskje litt for å jevne ut små variasjoner i produksjonen også. Det eneste som er litt utenom det vanlige med denne skjøten er at toppdelen går inn i bunndelen. Vanligvis så er det motsatt, spigoten sitter i bunndelen og går inn i toppdelen.

    Takk for utfyllende svar. Har sjekket mine stenger og ser at det er slik du beskriver. :)

  5. 2 minutter siden, espenkg skrev:

    Jeg har det samme på min 4-delte Vision fluestang. Den nederste skjøten går helt inn, men de andre ser ut som din. Jeg har faktisk lurt på det samme, og om det kun var stanga mi. Da er det godt at andre spør, så jeg også får svar :)

     

    Da kan vi si at det er flere som opplever det samme he he. Godt å vite, og ingen spekulasjoner mer ;)

  6. 11 minutter siden, fishandtips skrev:

    Det er helt normalt, da har du mer å gå på når stengene blir mere slitt, det er ikke kjekt når det blir slark i skjøtene

    Takk for svaret, tenkte også i disse baner, men reagerte fordi jeg ikke har sett det slik før med mine andre stenger fra ABU, DAM, osv. Da er jeg beroliget. :)

  7. 21 minutter siden, JanPetter skrev:

    Hei, for meg ser det heilt normalt ut. Eg formoder det er toppdelen som går inn i botndelen. 

    Jan Petter

    Ja det er det. 2 stenger er todelt, den på bildet er 3 delt, alle sammenføyninger har det slik bildet viser.

  8. Hei på deg.
    Jeg har fisket med Ambassadør / multiplikatorsneller siden 60 tallet med monosene. (for det meste ABU)
    Nå i år har jeg prøvd ABU Toro 60 med flettet snøre og det går bra så langt. Men holder fortsatt foreløbig en knapp på monosene. Er selv ganske fersk på området flettet sene i ferskvann. På sjøen bruker jeg stort sett bare flettet snøre.

  9. Den 13.11.2011 at 16.24, Fishpink skrev:

    Hmmm.... Jeg vil ikke blande meg inn for mye her, men jeg klikket meg inn på tittelen/headingen "Hva er jerkfiske" nå, fordi jeg fant spørsmålet interessant!

    Fikk brått en følelse av at jeg selv sikkert har stilt dumme spørsmål og ble litt lei meg for det, ettersom jeg hittil har følt at jeg har fått så god hjelp av trivelige folk på forumet her og fordi jeg har trodd at det blant annet var slike spørsmål som Tobias stiller, som forumet er til for.

    Jeg også ser jo selvfølgelig at man kan søke seg fram til en del svar på Google, men det er noe med dialogen mellom mennesker da, man får ofte flere og mer utfyllende svar. - I tillegg til det rent sosiale, noe som er en verdi i seg selv :)

    Gammelt innlegg, men svarer allikevel. Jeg er helt enig med deg. Det finnes ikke dumme spørsmål, men dumme svar synes jeg. Sistnevnte bidrar i alle fall ikke å rekrutere den yngre garden til sportsfiske eller andre hobby. Det motsatte skjer fordi man kan få følelsen av å ikke være velkommen. Forresten visste jeg heller ikke, eller kjente til uttrykket Jerkfiske, på tross av at jeg har fisket siden 12 års alderen, i dag er jeg 68. ;)

  10. 10 timer siden, abbor skrev:

    Jeg har fisket en god del med multifilament på Ambassadeur. Ikke alle snører fungerer like bra til kasting med multiplikator, Power Pro er det jeg har best (og mest) erfaring med, Sufix 832 fungerer også bra. Ikke bruk for tynt snøre da det har lett for å skjære seg ned i underliggende lag. 

    Takk for svaret. Da skal jeg prøve Power Pro eller lignende, kanskje fra 0,23 - 0,30 på Ambassadør 7000 i første omgang for å se om den skjærer seg i underliggende lag. Hvilken størrelse bruker du?

  11. Den 10. oktober 2005 at 11.45, abbor skrev:

    Jeg har en Lite Solomoide 11' som jeg har en 2500 snelle på. Synes faktisk snørekapasiteten med 0.25 er i snaueste laget når jeg bruker ørretbombe. Det idelle utsyret for flue og dupp vil for meg være Lite Salomonide 12' og en 4000 snelle sammen med 0.28mm snøre og en 30g ørretbombe. (Bortsett fra at jeg nå har bestemt meg for å gå tilbake til multisnelle for dette bruket da)

    Hei på deg.
    Bare et spørsmål i mellom.
    Jeg fisker mest med multiplikator sneller, Abu og Shimano, og har hittil bare brukt mono snøre.
    Har du noen ganger brukt "Braided Line" på dine Abu sneller? Når det gjelder fjordfiske fra båt og vertikal fiske bruker jeg nevnte snøre. 
    På tross av at jeg har fisket i en mannsalder vet man ikke alt, og bra er det, men det er greit å vite hva andre bruker og hvilken erfaring man har samlet. ;)

     
     
     
  12. Mer fisk fikk jeg / før.....men det skyldes ikke utstyret, det var mer fisk, i alle fall i sjøen og fjordene i Norge og Østersjøen.
    Fisket på nevnte fisker i Tyskland var veldig bra, spesielt på karpefisker, og det krevde tynne snører og lange stenger for å slite ut karpen som kunne bli 15 kg der vi fisket. (ingen snelle) Brukte som regel 0.18 - 0.25. Når det gjaldt fiske på gjedde var det kraftige stenger rundt 3-4 meter og ingen snøre under 0.50 pluss stålfortom (Stahlvorfach). Den gangen fisket vi delvis også med levende agn, men det ble etterhvert forbudt. Snelle den gangen var en DAM Quick 550 stasjonær. (brukes fremdeles i dag) 
    Har også prøvd meg med dypvannsdorging etter storørret i Sør-Tyskland som kunne bli mange kg. Da brukte jeg en ambassadør og massiv glassfiberstang a la Atlantic- serien fra ABU, 9 fot lang, men fikk ikke noe he he.
    Generelt var stenger for spinn-slukfiske massiv glassfiber og en del tyngere. Lengden var som regel for min del rundt 9 fot.
    Stengene jeg har for flyefiske er de samme jeg hadde før. De er lett, både enhånds og 2- håndsstenger, ( spesielt Hardy, Charles Ritz og Bruce Walker) men de kostet flesk og det gjør det også i dag.
    Sammenligning med utstyr fra øvre hylla i dag og for 30 år siden forteller meg at det egentlig er billigere i dag å kjøpe kvalitet enn før. 
    Og som du nevner, så har det skjedd mye med kvalitetsøkning  på hele spekteret og det er jeg glad for.......og det er kjekt å ha på mange måter.

    Vedlagte bilder er fra sirka 1975-1980.
    Siste bildet, regnbueørret tatt med Bruce Walker stang i en fjord i Flatanger kommune.

    fiske3.jpg

    fiskeørett.jpg

    fiske-flue.jpg

  13. 8 timer siden, AsleB skrev:

    Kjekke greier! Tror du blir fornøyd.

    Det tror jeg faktisk også he he.
    Liker å ha skikkelig utstyr som fungerer.
    Har vært veldig ivrig sportfisker fra 60 tallet fram til sirka år 2000, men så dabbet det av.
    Husker da jeg bodde i Tyskland fram til 1974, da jeg var aktiv medlem i en sportsfiskerforening. Den gangen fisket jeg mest på karpe, gjedde, ørret, sik (Felche) og andre ferskvannsfisker. Når det gjelder Karpe fisket jeg med stenger som var opp til 6 meter lang og uten snelle. (Stippfiske)
    Sportsfiskeforeningen bidro også til at en kjøpte utstyr i tide og utide hehe. Formann der hadde også en butikk for sportsfiskere ;) Smart. De fleste ble utstyr- entusiaster. (mild sagt)
    Fluefiske var også meget aktuelt den gangen. Utsyr som jeg brukte og fremdeles bruker er stenger / sneller fra Hardy, DAM, Brownick, Charles Ritz og Bruce Walker. 
    Når det er sagt, ser jeg nå at det har skjedd en masse nytt de siste årene i forbindelse med stenger og sneller. Om alt er så mye bedre enn før vet jeg ikke, ......men som Østein Sunde synger, det er kjekt å ha ;)

    • Like 1
  14. 23 minutter siden, AsleB skrev:

    Denne var det jeg tenkte på! http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/spinnstenger/berkley/lightning-ht/berkley-lightning-ht-8-10-30g-spinnstang-2-delt-149007-p0000131937 10-20.

    Jeg ville gått for Northern Lite tilbud til 1099,- hos Skitt Fiske nå: http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/spinnstenger/lawson/northern-lite/lawson-northern-lite-8-7-25g-3-delt-trigger-149518-p0000133268


    Vendetta er en helt grei stang for folk som bare vil ha en stang, men den har litt for få stangringer og gir ikke i nærheten av samme følelse under kjøring av fisk som Northern Lite. ABU har mye bra stenger, men jeg har dårlige erfaringer med de rimeligere seriene deres sammenlignet med Lawson. Det er vanskelig å slå kvaliteten deres, spesielt når det er på tilbud ;)

    Har bestemt meg, etter å ha sett på flere alternativ fra Berkley. Det blir stangen du anbefaler. ;)
    Takk for god tips. Skal si fra når den kommer i posten og etter jeg har prøvd den litt. 
    Da er den bestilt og betalt :)

    • Like 1
  15. Takk for denne info Asle. Skal se på det nå. 
    Har også tittet litt på Abu Garcia Vendetta 7,6' 5-20g, siden jeg har god erfaring med stenger fra ABU (Atlantic serie fra 70 tallet he he)
    Har ellers noen stenger fra Shimano, DAM, ABU  som jeg liker godt, men da med haspelsnelle.

    Har nå sett på Northern Lite Trigger 8' 7 - 25 g 3-Delt. Interessant stang for meg tror jeg. Likte blant annet hel kork- håndtak. Her skal det spekuleres litt ;)

    Den Berkley stangen passer kanskje ikke nå pga 15-40g kastevekt. I denne klassen har jeg flere andre stenger jeg kan bruke.

     

  16. Lenge siden det har vært kommentert noe her i denne tråden, men kan si og bekrefte at 
    Shimano er topp. Selv har jeg Calcutta 50 og Calcutta 700. Sistnevnte har jeg brukt veldig mye og aldri hatt noen problemer med den. 
    Ellers bruker jeg ABU Ambassadeur sneller siden 70 tallet. Ingen problemer med dem heller.
    Når det gjelder haspelsneller bruker jeg den dag i dag mine Mitchell og DAM sneller fra 70 tallet. Ingen problemer med dem heller. Det skal tilføyes at vedlikehold må til. Jeg plukker mine sneller en gang året fra hverandre og vasker og smører dem. Gjør man det, holder kvalitetssneller en mannsalder. :)
    Har kjøpt noen ganger såkalte billige sneller for å sammenligne. Min erfaring er å holde seg vekk fra dem. Fisker man bare noen ganger i ferietid, ok, men ellers bortkasta penger.
     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.