Jump to content
Fiskersiden

BMH

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BMH

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. BMH

  Daiwa kenzaki

  Ved nærmere ettersyn , var det støttebein på alle ringene, både på de gamle stengene og den nye. Den ny hadde en antydning til litt kraftigere støttebein.
 2. BMH

  Daiwa kenzaki

  Det jeg likte med de gamle stengene, var at snellefeste var langt fremme på stanga. Var 50 cm fra fremkant av snellefeste, til bakkant av stanga. Er selv ganske lang, og bruker ofte å holde stanga under arma når jeg sveiver inn fisk. Jeg bestilte den nye stanga på 7 fot. Ble skuffet når jeg fikk den. Snellefeste var 9,5 cm lengre bak på denne stanga enn de gamle stengene. Blir nå litt problemer med denne stanga å holde under armhulen, da stanga er for kort fra snellefeste og bakkant av stanga. Stangringene var også annerledes. Den første stangringen hadde støttebein. Det ser jeg på som positiv
 3. Har 3 stenger av de gamle super kenzaki stengene i 6-12, 12-20 og 20-30. Er fornøyd med aksjonen i de som agnstenger. Skulle hatt en stang til i 20-30. Det selges nå kun de nye kenzaki boat 7 fot som har blå farge. Er det noen som vet om de har samme aksjon som de gamle super kenzaki?
 4. BMH

  TEKOTA 700 LC METER

  Tekota er ingen snelle for bruk til fiske fra land. Er ikke en kastesnelle. Brukes til vertikalfiske fra båt.
 5. Er litt om arter på Havfiske Norge på Facebook. Hender det er diskusjoner angående artsbestemmelse.
 6. Takk for oppklarende svar. Var justering av kalibreringa jeg mente ja. Vet jeg har justert justeringsskruen når spaken har stått i strike, da bremsen i utgangspunktet var stilt for svak. Dvs. at jeg i utgangspunktet skulle ha strammet skruen mere før jeg fikk fisk. Men var usikker på om det var skadelig for bremsen. Liker stjernebremsen godt på tekota 800. Har fått lange på over 33 kg med den. Og ca 45 kg med lange på ett drag. Den største da var 21,6 kg, og de andre 2 var på ca 12 kg. Eneste gangen jeg har fått 3 langer på alle 3 krokene. Kan noen ganger være litt tungt å justere stjernebrems
 7. Jeg bruker stort sett bare tekota 800 på havfiske. Den har stjernebrems. Synes den er enkel å justere under en fight. Har hørt at sneller med spakbrems ikke bør justere bremsen når bremsen står på. Den bør stå i free. Stemmer dette? De få gangene jeg har brukt snelle med bakbrems, har jeg justert bremseskruen mens bremsen står på. Noen sier det er feil å gjøre det slik. Bremsen kan bli ødelagt av det.
 8. Sidelinjen er ganske rett. Vil tippe sei. Lyr har en liten bøy på sidelinjen.
 9. Ble til at jeg kjøpte prey jigger v2 7` 30-50. Den er litt for stiv etter min mening til pilking av 500-600 grams pilker. Men synes det er bedre å ha en for stiv, enn for en myk stang til pilking av slike vekter. Jeg vil klassifisere denne stanga til nærmere 50 lbs i forhold til mine andre stenger.
 10. Er det noen som har erfaring med denne stanga? Pilker en del med 500-600 gr pilker. Har en speedmaster ax 30-50. Denne blir for myk til å pilke slike vekter, synes jeg. Har også Penn Regiment 50lbs og 20-60. Synes de blir litt for stive. Bruker nå Savage Gir 7` 30-50. Fin aksjon på den. Men den har elendige ringer. Vurderer å erstatte den med en prey jigger 7` 30-50, men har ikke peiling på aksjonen på denne, da jeg ikke har prøvd å holde i en slik stang. Har dere noen synspunkter om denne stanga?
 11. Har sett at folk har laget takkelet med braiden. Braiden tåler veldig lite hvis den kommer i kontakt med krokene på takkelet. Monosene må brukes til takkelet. Det bør også brukes ett stykke over øverste krok, slik at krok ikke har mulighet til å komme i kontakt med braiden. Kan det være årsaken?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.