Jump to content
Fiskersiden

BMH

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BMH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Kjøpte for litt siden en flytedress til min datter. Første fisketur regnet det litt, og dressen ble våt helt igjennom. Har selv tidligere brukt silikonfri impregneringsspray fra biltema på mine dresser. Funket noenlunde. Etter å ha tørket dressen til min datter, sprayet jeg, og brukte klut for å fordele kalesjespray fra biltema på dressen. Neste fisketur regnet det mye mer enn første tur. Men dressen til datteren holdt seg nå tørr. Med kalesjespray, forble dressen mer tørr enn da den var ny. Har nå sprayet alle dressene mine med denne sprayen. Dressene puster nå kanskje dårligere, men det viktigste for meg er å holde de tørr for regn.
 2. Har brukt agepoch 0,23-0,37 til havfiske. Og spectra ekstrem braid 0,10-0,20 til haspel. Anbefaler å koste på 8-strands braid på ebay. Kjøpte veldig mye før 350 grensa ble fjernet. Regner med at det er blitt mye dyrere nå, med toll og avgift.
 3. Har kjøpt 10-12 ruller på 1000 meter av agepoch på ebay.
 4. Har selv kjøpt og brukt mye agepoch 8 strands fra Kina til havfiske. Veldig fornøyd. Dette snøret er litt tykkere enn f.eks. daiwa j-braid.
 5. BMH

  Daiwa kenzaki

  Ved nærmere ettersyn , var det støttebein på alle ringene, både på de gamle stengene og den nye. Den ny hadde en antydning til litt kraftigere støttebein.
 6. BMH

  Daiwa kenzaki

  Det jeg likte med de gamle stengene, var at snellefeste var langt fremme på stanga. Var 50 cm fra fremkant av snellefeste, til bakkant av stanga. Er selv ganske lang, og bruker ofte å holde stanga under arma når jeg sveiver inn fisk. Jeg bestilte den nye stanga på 7 fot. Ble skuffet når jeg fikk den. Snellefeste var 9,5 cm lengre bak på denne stanga enn de gamle stengene. Blir nå litt problemer med denne stanga å holde under armhulen, da stanga er for kort fra snellefeste og bakkant av stanga. Stangringene var også annerledes. Den første stangringen hadde støttebein. Det ser jeg på som positivt.
 7. Har 3 stenger av de gamle super kenzaki stengene i 6-12, 12-20 og 20-30. Er fornøyd med aksjonen i de som agnstenger. Skulle hatt en stang til i 20-30. Det selges nå kun de nye kenzaki boat 7 fot som har blå farge. Er det noen som vet om de har samme aksjon som de gamle super kenzaki?
 8. BMH

  TEKOTA 700 LC METER

  Tekota er ingen snelle for bruk til fiske fra land. Er ikke en kastesnelle. Brukes til vertikalfiske fra båt.
 9. Er litt om arter på Havfiske Norge på Facebook. Hender det er diskusjoner angående artsbestemmelse.
 10. Takk for oppklarende svar. Var justering av kalibreringa jeg mente ja. Vet jeg har justert justeringsskruen når spaken har stått i strike, da bremsen i utgangspunktet var stilt for svak. Dvs. at jeg i utgangspunktet skulle ha strammet skruen mere før jeg fikk fisk. Men var usikker på om det var skadelig for bremsen. Liker stjernebremsen godt på tekota 800. Har fått lange på over 33 kg med den. Og ca 45 kg med lange på ett drag. Den største da var 21,6 kg, og de andre 2 var på ca 12 kg. Eneste gangen jeg har fått 3 langer på alle 3 krokene. Kan noen ganger være litt tungt å justere stjernebremsen når jeg trenger skikkelig hard brems. Forstår nå at stjernebrems kan bli for svak på stor kveite.
 11. Jeg bruker stort sett bare tekota 800 på havfiske. Den har stjernebrems. Synes den er enkel å justere under en fight. Har hørt at sneller med spakbrems ikke bør justere bremsen når bremsen står på. Den bør stå i free. Stemmer dette? De få gangene jeg har brukt snelle med bakbrems, har jeg justert bremseskruen mens bremsen står på. Noen sier det er feil å gjøre det slik. Bremsen kan bli ødelagt av det.
 12. Sidelinjen er ganske rett. Vil tippe sei. Lyr har en liten bøy på sidelinjen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.