Gå til innhold
Fiskersiden

sølvreven

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5 883
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    8

Innlegg skrevet av sølvreven

  1. Den 29. juli 2018 at 8.38, Kim Sebastian Fossen Søderlund skrev:

    Hei, kommer ikke inn på hjemmesiden din

    Hei. Hjemmesiden min er fjernet fra Telenor for noen år siden. Var en gratis greie dette, men de skulle legge ned hele greia. Fikk beskjed om å evt. kopiere mine sider i god tid, men brydde meg ikke om ta vare på sidene. Hvis du har spørsmål ang. fiske med dupp kan jeg evt. hjelpe med mere info. Er ikke så ofte inne på FS lenger. 

  2. På vegne av styret er det en sann glede å ønske mine danske venner Lars Jacobsen, Poul A.L. Jensen og John Kaastrup velkommen i varmen i vår celebre klubb. Alle 3 fiskere med ny pers forrige år (2017). Tatt på samme vald i juni. Lars sin laks veide 18,5kg. (liggende). Redskap: Mark. Poul sin var på 15,7 kg. Redskap: Sluk. Og John sin veide 15,0 kg. Redskap: Mark. Har dessverre ikke bilde av John sin laks. Alle 3 glade fiskere vil få utlevert sine caps-logoer ved Gaulas bredd i juni en gang. Ved en aldri så "liten" høytidelighet foretatt av styremedlem Sølvreven. Kanskje vanker det en liten skvett brunt også. Det er bare å ta av seg fiskecapsen og gratulere de 3 drenge fra Dk ! Så var det sannelig slutt på caps-logoene også.

    jlwgdl3mii9vxilfwzot.jpg

    s4rghchithvldva8yejd.jpg

  3. Det er kanskje på tide å få oljet haspelsnellene sine igjen. Skal si de får kjørt seg innimellom med laks som for tiden er fòret opp på dop ! Skjemmes som en jordhund, snellene knirker som gamle trøskverk så det høres helt oppe på nabovaldene ! Har snekret sammen en video der snellene får kjørt seg litt.https://www.youtube.com/watch?v=G4Abyyjen2A&feature=youtu.be

    720p HD

  4. Ja av og til så er jeg faktisk enig i utsagnet "laksefisket er oppskrytt". Jeg ble ihvertfall rimelig lei av å stå i lakseelva i sommer på knøttlita elv på slutten og dra på den ene smålaksen etter den andre. Lite variasjon i fisket og heller ingen naturopplevelse. Sammenlignet med en real fjelltur langt vekk fra folk og fe. Jeg stod og tellet på knappene utover i august om jeg skulle dra, og da langtidsvarselet meldte fint vær i flere dager fremover bestemte jeg meg for å pakke sekken igjen. Og at det skulle bli lett bris hver dag og ikke over 20 grader innpå fjellet var klart en fordel. Svak vind/bris: No mosquito !

    Nå har laksefisket sin sjarm det også, skal innrømme det. Men alt med måte. Det er de herlige fjellturene helt for seg selv man helst drar med seg i minnet utover en altfor lang høst og vinter. Og jeg tror ikke en gamel skrott har så vondt av en trimtur på noen timer innover mot snaufjellet etter å dratt innpå altfor mange røyk og brunt nede ved lakseelva i juni/juli ! Stillheten innpå vidda, kun avbrutt av en og annen klagesang fra en heilo som forlengst er ferdig med hekkinga er balsam for sjela. Og at man har noen vatn som huser bra med ørret i nærleiken er prikken over i-en. Dit jeg pleier å dra som oftest er det bankers med ørret på kiloet og gjerne en og annen større. Ja faktisk så er det muligheter for meget pene ørreter oppimot 3-4 kilo. Jeg så ett par av de i sommer, der de kastet seg etter insekter i overflata når det blåste opp litt. Og når snutene av storørreten såvidt kom opp og snappet store insekter som ploget utenfor sivkanten like ved land. Man fikk skjelven av bare synet. Det hjelper også på at det bugner med multer bak der man står og fisker. Eneste ulempen med denne multa er at man bruker litt for lang tid til å plukke den, og mindre tid til fiske ! Og også sliter ut ryggen på en halvgammel skrott. Men disse multene glitrer som gull i mine øyne og jeg klarer ikke å la være. Svintungt er det å bære ned fra fjellet også. For man skal jo helst klare å bære ned noen fisker også. Favorittmaten min er helt klart fjellørret eller røye stekt i melblanding i panna. Gjerne med mandelpotet attåt. Ikke noe mere enn det ! Man skal ikke ødelegge den gode smaken med annet krimskramseri. Da går det sprøstekte skinnet ned på høykant, og så får laks bare være laks. Røykalaksen er god den også, men spiser man for mye av denne så blir ihvertfall jeg skitlei <_<. Om ikke laksefiske er oppskrytt, så er ihvertfall laks som mat litt oppskrytt. Hvitfisken fra havet er bedre. Men mulig jeg har spist meg lei på laks ? Det ble etter hvert 3 turer innpå vidda i år. 2 turer i august og 1 tur i september. Og perfekt vær alle gangene. Og flere fine opplevelser med fiskestanga ble det. Og for ikke å snakke om all den multa jeg måtte slite på tilbake. Jeg har definitivt ikke tidligere i mitt lange liv plukket så mye multer i medio september noen gang. Men alt var på etterskudd i år tydeligvis. Det eneste som gnager meg litt er at jeg ikke fikk fullført den virkelige drømmen dette året. Og det var en skikkelig villmarkstur til Forollhognas mange vann. Knallfin natur der inne også og godt over tregrensa. Og denne villmarka huser store flokker med villrein med gevir store som fy ! Kanskje man kunne fått noen glimt av disse også. Men jeg har bestemt meg, neste år skal jeg dit. Har ikke kjøpt meg et ultralett telt for at det skal ligge og mugle i kjelleren ! Her er noen glimt fra en av turene mine på vidda i år. Jeg lengter allerede tilbake. Håper på full fredning i laksefisket neste år B)

    https://www.youtube.com/watch?v=_7fhA2jHe1c

    • Like 4
  5. Som nestformann i Megalaksklubben vil jeg gratulere med fin hakalaks. Og det skal selvsagt bare mangle. Du er herved et verdig medlem av vår eksklusive klubb. Well done ! Lenge imellom vi får nye medlemmer her nå, og hyggelig at det endelig igjen skjer noe :-) PS! Jeg har enda noen Megalaksmerker igjen, si nå endelig fra hvis jeg skal sende deg ett. (Kan være godt å ha på capsen hvis noen ypper seg i elva og leker at de er på storviltjakt).

  6. Hehe, det e nå skit å kjøre storlaks på haspel. Med fletta line ! Men deilig å kaste med :-) Har vel 7-8 til av samme kaliber som er filmet, som er mistet. Og en del 4-6 kilos. Pluss en del svidd tommeltott på ambiss etc. Og en drøss smålaks på film som er filmet som er sluppet uti elva igjen. Liten smålaks vil jeg si med snitt på omtrent 1,4kg. Juni var nok desidert beste måned ja. Men både hos meg og andre jeg har snakket med, de fleste laks var utrolig forsiktig til å ta både mark og sluk i år. Bare smånappet forsiktig. En fisker mistet hele 9 laks etter hverandre på mark ! Kald elv har en del av skylda, pluss at det var mye gjøgriser på elva (hunner) med k-faktor oppe i skyene. Man kunne gjerne ta en 11-kilos som ikke var over meteren. Og ørliten kjeft på disse hunnene som ikke klarte å gape skikkelig over en treblekrok engang :-) Og satt de, og kjente kroken var det et sant helvete løs. Makan til sprek laks på den kalde elva skal man lete lenge etter. Full rulle og seig som fy å få inn ! Men artig å kjøre, med mye sprell og harde fighter. Og ikke minst, festet på film !

    • Like 1
  7. Og at laks på selv "bare" 7-8 kilo i år er sprek som fy, får vi et bevis for her. De er korte og runde i år, tyder på mye mat ute i havet. Typisk Nidelvlaks vil jeg si, eller gjøgriser som vi sier her :-) Har blitt mange hogg tidligere i juni på sluk. Og tror jeg har mistet 8-9 laks i bra format. Men de fleste festet på film, så da er det helt greit. Man kan ikke ta inn ubegrenset heller, men det beste hadde jo selvsagt vært moro å sett laksen nærmere i øyesyn da. Men tap og vinn med samme sinn :-) Beklager "litt" småbanning på slutten, men det hører bare med. Her går det absolutt ikke med teleskopstang nei !

    Det er bare å skru opp volumet og lytte til sangen fra haspelsnella hehe.

  8. Artig besøk i elva langveisfra :-) Japan. Og en høyst utradisjonell måte å fiske laks på, i hvert fall i Gaula hehe. Men det kan være effektivt, særlig der laksen går tett innpå. Synes denne karen var så kul at jeg bare måtte spørre ham om jeg fikk filme litt. Han hadde med seg guide (kompis) som satt og så på i mange dager. Og mye bukking og nikking når jeg kom/dro fra elva. Det var festet diverse perler i ass. farger på lina nedover mot marken. Det var slik de lokale fisket etter sjøørreten i gamle dager, på flom eller stor elv. Og det ga resultater. Men spørs om ikke dette fisket etter stor laks blir problematisk når det først syger seg på en. Og det gjorde det noen dager tidligere for den høflige japsen hehe. En laks på rundt 9 kilo glefset over markklysa, og stanga så ut som en diger "U", snudd på hodet ! Legg merke til at her finnes det ingen snelle !!! Lina er festet ytterst på teleskopstanga som var enorm. Historien endte med at lina sleit rett av, for laksen den ville spurte 50 meter i stryket den. Før den evt. roet seg litt. Aldri så lite på kanten dette fisket da, i ei stor og tung elv. Der det går kubber på selv bare 6-7 kilo som spøtter fra seg. Der selv jeg har svidd tommeltott på en 7-kilos som raser ut i elva i alle retninger, og er svintung å få inn. Men denne karen her stortrivdes han, og hadde det som plommen i egget.

  9. Jo det er noen vits i å fiske :-) også med floge. Og da er det desidert best på ei elveør nesten helt øverst på valdet mitt. Side vest. Og gjerne helt øverst på øra i strømkanten der. Hørte rykter om at denne øra er blitt fluesone, så får fluefiskere boltre seg fritt der. Tatt flere fine laks der på flue i juni, så det er muligheter.

  10. Respektabel fangst, første over 20kg i Gaula i år ! Men forsøkt gjenopplivet i en time ! Har også hørt om en halvtime på en stor laks ! Hallo, er det på død og liv så viktig å slippe uti en laks som har vært i åndenød SÅ lenge da ?! Fiskere har sett storlaks daske i vannskorpa så godt som død nedover elva. Nei fiskere, er det ikke mulig å sette ut laks tvert, så ta heller livet av laksen og levèr den på Natusenteret. Laksen lider nok når den er kjørt i en god stund. Denne sværingen ble kjørt i en time !

    http://www.tronderbladet.no/laks/article11210755.ece

    Det er forholdsvis gode fangster i nedre deler av Gaula frem til nå. Alt er relativt, ikke å sammenligne med de gode årene. Men det er bedre enn i fjor. Innsiget er ikke all verden, men min teori er at det ikke er mere laks i år enn skitåret i fjor. Tenker da kun nedenfor fossen. Forskjellen i år skyldes nok ene og alene at Gaula har vært iskald frem til nå og forholdsvis stor. Blir en liten reprise fra 2012 dette, men i mindre mengder. Så all laksen som blir tatt er stort sett nedenfor fossen frem til nå. Særlig fra Lundamo og ned, pluss Gaulfossen. Man ser jo også på statistikken at det er litt mere mellomlaks på elva og mindre storlaks enn kriseåret i fjor faktisk. I fjor hadde jo det meste av laksen passert nedre deler allerede på åpningen pga. unormal "liten" elv og høy vanntemp. mtp. starten på juni. De tok laks langt oppe i dalen allerede fra starten av. Så jeg er fremdeles en forsiktig pessimist mtp. årets oppgang. Håper og tror det vil bli litt bedre med mellomlaks i år. Og få mere storlaks neste år. De som har booket inn juni ovenfor fossen i år har nok tatt en råtjangs. De trekker nedover i elva og søker lykken der. Men slik er Gaula, det er alltid bingo ovenfor fossen de første ukene. Det må de regne med. Så de høye herrer blir vel misfornøyd der oppe nåda, og vil senke kvotene ytterligere. For det er jo der oppe makta rår. Bare vent, dette blir det misnøye av.

  11. Vi er kommet til medio juni. Og jeg har sett fiskere komme, og fiskere gå. Jeg har sett fiskere overnatte i små telt i søledammer på bakken. Der nattetemperaturen har vært nede på bare 4 grader flere netter. Det kjennes ut som flere kuldegrader pga. vinden. Og de står standheftig på sin godplass i konstant piskende kaldt regn og stiv kuling, rett i fleisen ! Det hjelper ikke med vadebukse og tett vadejakke eller regnjakke. Fingrene visner bort på noen sekunder og føttene er like før koldbrann. Men likevel står de der og fisker, livredde for at en laks skal svømme forbi. Og at noen andre skal ta plassen. Dag etter dag. Ja noen i ukesvis. Noen er heldige, de med gullhår. Mens andre har fisket på en god plass en hel uke og ikke kjent spolen, kan andre nyss ankomme og slenge ett par kast så sitter`n. Og det samme skjer dagen etter, ja kanskje 5 kast denne gangen. Ser man en tar laksen på sluk så frem med sluken. Marken funket ikke tydeligvis. Så denges det sluk i timesvis. Så kommer det en ny kar med gullhår og rapper laksen med mark på første kastet ! Frem med marken igjen og dagene går fremdeles uten napp. De som ikke får laks, de blir mere og mere nedbrutt. Jeg ser det på dem. Stressfaktoren øker, og det er oppriktig synd på disse menneskene. Så mye frysing, så mye ofring. Og ikke så mye som et lugg. Hva er feil ? Etter en uke i dette dritværet skal det holde hardt å overleve. Lite mat, lite søvn og lite varme. Man våkner om morgenen i et dyblaut telt og regnet pisker ubønnhørlig utenfor. Og det er like før frysepunktet. Da skal man ha karakter for å tre på seg en fuktig og kald vadebukse og begi seg ned til elvebredden igjen. Men disse laksefiskerne gjør det. Hva er de laget av ? Finnes det noe som helst intelligens oppe i skallen på disse har jeg ofte tenkt på ? Og alt dette for det ene hugget, og bare noen minutters utmatting av en fisk. Det er akkurat det samme hver bidige gang. En mellomlaks går inn på noen få minutter. En storlaks må man bruke litt mere tid på. Men det er akkurat som i fjor, og forfjor etc. etc. Jeg har alltid lurt på hva det er som gjør at folk bruker så mye penger og ofrer så mye, for evt. bare det ene hugget. Eller 2, 3 til. Er laksefiskere stein hakke toillat ? Ja man kan saktens lure. Undertegnede er en av dem, og dessverre er det uhelbredelig :-(

    • Like 3
  12. Vanlig før i tida Sigve, var slik på 90-tallet i alle fall. Storlaksen kom først, noen slengere i starten men hovedsiget kom uka før St.Hans oppi elva. Ut ifra det jeg har erfart. Men itteno er visst normalt lenger (mot normalt). Etter 2000 var det fullt kjør allerede fra start. Men jeg tror nok disse nottallene lyver litt mtp. innsig. Har mere trua på (og hørt rykter) om at det ikke har vært optimal vindretning i sjøen tidligere i juni. Så det har nok vært mere innsig forut siste oppdatering enn det tabellen viser. Det ser man jo fra fangstene i elva også det.

  13. Ikke all verden i Gaula i forhold til normalt gode år. Men mye bedre enn i fjor. Endel laks på 6-7 kg. spesielt, rund og fin. Og noen få på 8-10 kg. Men det ryktes om bra innsig nå, så det blir nok bankers om en uke regner jeg med. Tror det blir et bra mellomlaksår, og det er jo også den morsomste fisken å ha på lina :-)

    Siste oppdatering i nota (innsig) hadde en markant økning idag ser jeg.

    • Like 1
  14. De mest intelligente vesener på denne jord oppdaget først marken, og så deretter hvilke enorme muligheter dette vil gi mtp. på å fange enda større dyr, derav bamsemumser som svømte i våre elver :-) Neida, flue eller mark, alt til sin tid hehe. Og sluk eller flue, her er det bare å denge uti kalaset og la det stå til. Markfiske krever sin mann. Vekt, fylde på søkket, og hastighet er det som skal til for å lykkes. Og fingerferdighet som krever sin mann. Men du Bidrago, hvorfor skal du ha så mye krimskrams på opphenget ? Dette er ikke fiske etter flatfisk etc. Ta bort alle finurligheter (det blir for mye arbeid hver gang du evt. sliter bort greia i strømmen). Gjør som Espen nevner her. Bruk et trekantlekken (svirvel) som vi sier her. Og fest hovedlina på ene siden og opphenget på motsatt side. Og søkkelina i den som går ut midt imellom. Kutt ut disse perlene eller kulene ved svirvel. Laksen skal ikke bite der, for det kan godt skje. Slike fosforperler eller hva det heter kan være attraktiv for laks, spesielt i svakt lys om natta f.eks. Så kuler ved markangel er ikke dumt. Bruk dobbel slukknute overalt, og minst mulig deler. Det går an å bruke slike dråpesøkker men da skal du være rimelig sikker på hånda. Men best er slangesøkker som nevnt her ! Egentlig litt artig å se hvor mange kreative personer det er som fisker mark. Jeg har sett hundrevis av forskjellige patenter ligge ved elvebunnen etter at fisker har slitt. Så der ser man, markfiskere må være innmari intelligente :-)

    • Like 1
  15. Like før fisket starter i Gaula og de andre elvene i Tr.heimsfjorden. Og kanskje greit å minne om årets fiskeregler for Gaula. De aller fleste vet faktisk ikke om disse reglene fullt ut. Og ikke like lett for evt. nye forhåpningsfulle fiskere å sette seg inn i alt. Men uansett, fiskerne er jo tross alt pliktig til å holde seg orientert før de starter å fiske laks.

    Sesongkvoten er som kjent for de fleste i år 4 laks. Derav kun 1 laks mellom 80-100cm som kan avlives. De resterende 3 laks avlivet kan være max. 80cm. Dvs. at man kan ta max. 1 stk. 10-kilos ca. og 3 stk. på ca. 5.5kg. Men laksen(e) skal måles i lengde uansett. Det kan være visse variasjoner i vekt. Ukeskvoten er på 2 laks og døgnkvoten på 1 laks. Hunnlaks fredet juli og august. Sjøørret totalfredet. Skjellprøver skal tas av all laks og innleveres ! Lett fiske innføres ved 20m2 målt i Gaulfossen. Oppheves ved 25m2. Lett fiske: Søkke og sluk etc. ikke tillatt. Kun flue(mark)/dupp eller flueline der fluelina utgjør kastevekt. Synkegrad på flueline ikke spesifisert i fiskereglene merkelig nok. Obs: Døgnkvoten gjelder fra klokkeslett på fiskekortet (døgnkortfiskere). Således kan døgnkortfiskere egentlig ta 2 laks på et døgn (midnatt-midnatt). Gjelder ikke sesongkortfiskere der fiskedøgnet starter ved midnatt. Men så er det en regel da, der man faktisk kan fiske både 20 eller 40 laks for den saks skyld, som kan avlives. For ordens skyld, c&r er ikke med på kvoten. Men kverker man f.eks 2-3 laks og har kun 1 igjen resten av sommeren så er det mulig å fiske til the bitter end. Dreper man den siste laksen (nr.4) er det game over. Da får man IKKE fortsette, mange som misforstår dette har jeg erfart. Man kan ikke fortsette å fiske etter at kvoten er nådd, uansett om man tar tanke på full c&r i etterhånd ! Men man kan fiske så mye man vil etter at nest siste laks er kverket, og sette ut laks igjen. Enn hvis laksen sitter godt eller at man frykter for at den ikke vil overleve. Blør fra gjellene eller laksen er totalt utslitt. Man kverker den, og den kan leveres på Gaula Natursenter for registrering. Dette er nemlig ikke med på kvoten ! Snodig regel, men slik er det faktisk. I teorien kan man slippe uti så mye laks man vil, og ta inn den som ikke berges. Bare man leverer laksen. Da lurer jeg på, i og med at disse ikke er med på kvoten: Kan man fortsette å fiske samme døgn ? En annen ting er at innlevert laks ikke føres som c&r på børsen. Den er jo kverket. Det vil si at en fisker i realiteten kan stå oppført med et uendelig antall laks som ikke er registrert som c&r. Ellers er det en del regler om krokstørrelse etc. som er verdt å sette seg inn i.

  16. Fremdeles lavt innsig ser jeg. Tyder helt klart på lite storlaks i starten. Og de første ukene er jo storlaksens tid i elvene. En mellomlaks mindre denne gang tyder nok på at man evt. må vente på bra fangster også på disse i elvene. Men håper det vil ta seg opp etter hvert :-) En storlaks på 7-10 kg. i juni ser jeg på som en stor bonus :-) Det holder det, og mere røykalaks i bra format kan man ikke ta med seg hjem for å nyte utover vinteren heller.

  17. Kjapp hoderegning ga 4 mell.laks og 5 storlaks til nå i Tr.heimsfjorden. Og 54 mell.laks og 34 storlaks i Namsenfjorden. Pussig egentlig og ikke særlig lystig å lese mtp. hvor mange elver det er i Tr.heimsfjorden.Smålaksen tok seg opp i fjor i Gaula, faktisk mere innsig enn i 2013. Mens rød strek (2014) var lavere for mell.laks og storlaks kontra 2013 som jo også var en nedtur. Håpet er at det vil komme bra med mellomlaks utover sommeren, og gjerne smålaks for videre generasjoner !

  18. Ja det spørs om den kan bli lav ja, regulert som den er. Jeg følger spent med innsiget fremover. Det som går i forsøksnota dagene fremover nå er det som vil være i nedre deler Orkla/Gaula første uka. Har fått en del merket laks som jeg tok 1-2 uker i snitt etter at den passerte Agdenes i forsøksnota. 1 mil oppe i elva ca. Vil tro ikke laksen venter i flomålet særlig lenge nå med denne fine vannstanden.

  19. Vil ikke svartmale for deg, men personlig tror jeg det blir en rævva (unnskyld trøndersken) start i elvene i Tr.heimsfjorden. A la det vi hadde i fjor. En og annen storlaks vil det nok gå i disse dager uansett. De lærde sier nå i hvert fall at det skal bli lite storlaks i år. Men har litt tro på at det blir mere mellomlaks. Vannføringa for Gaula tror jeg vil holde seg ett par uker max. i juni (?). I og med en kald mai og det lille med snøsmelting fra Forollhogna og Ålenfjellene har latt vente på seg. Man ser på grafen at vannføring ikke har vært særlig høy i det siste takket være surt vær. Og det er jo bra. Er absistensen stor og du liker å reise langt, så har jeg faktisk mye mere tro på Namsen der innsiget er meget bra i mai. Som i fjor. Tror ikke det enda er tatt en eneste laks ute i Åfjord heller siden 16/5 og det er ikke oppløftende akkurat. Men, men, det er jo alltids håp i hengandes snøre. Jeg har faktisk "mest" tro på fisket den første uka i Gaula (hvis du vil dit) et stykke opp i dalen. Gjerne ovenfor Gaulfossen. I håp om å rekke toget av storlaks som evt. går på denne perfekte vannstand vi har hatt en stund nå. Døgnkortene har gått ned til 400,- De skjønte raskt i fjor at prisene var for stive i starten da det kom lite fiskere. Det blir nok glissent med fiskere i år regner jeg med, mange som har meldt avbud så det er i alle fall god plass å fiske på :-)

    http://www.nina.no/Miljøovervåking/Lakseinnsig-til-fjordene/Lakseinnsig-til-Trondheimsfjorden

  20. Ingen som vil svare deg. Ok, får prøve så godt jeg kan sjøl da :-) Det er ikke tradisjon akkurat å bruke doggmark (de er jo litt store da) på en treblekrok på sluken. Eller på en woobler. Ødelegger den fine gangen på sluk/woobler også utvilsomt med doggmark hengende på hekken. Og ikke ville doggmarken sitte særlig godt på en treblekrok. Har du doggmark, så ville jeg brukt den på et markoppheng ja. Og ganske så vanlig da er å bruke en rimelig stor markkrok. Doggmarken tar jo litt plass så noe må få lov til å henge fast på kroken. Markangel str. 3.0 min. ville jeg brukt til doggmark. Markopphenget festes med en trekantsvirvel. Og lina fra svirvel og ut til markkrok sånn ca. 1-1,25m f.eks. Og 25-40cm mono fra svirvel og ut til blysøkket. Men viktig: Bruk gjerne samme dimensjon på markfortom som hovedlina. Og litt mindre ut mot søkket. Jeg bruker 0.60 ut til markangel og 0.45 ut til søkket. Men dette er beregnet på grovt fiske (i Gaula). For tynn mono ut til søkket resulterer i altfor mye tapt bly eller jern som blir igjen ute i elva. For tykk fortom til søkket resulterer i for mange tapte hele markoppheng. Tyngde på søkket må jo avpasses i forhold til der du skal fiske. Strømdrag ! Mest vanlig i snitt er nok ca. 70 gram i store elver som Gaula, Orkla etc.

    Men riktig avpasset tyngde på søkket er et Clue selvsagt, da opphenget skal vippes langs bunnen i riktig fart. Som takk for halvgod info tar jeg gjerne mot et par bøtter feitmark :-) For jeg har ikke giddet å plukke noe mark i år.

    • Like 1
  21. Siste 3-dagers periode: 2 mellomlaks og 1 storlaks. Men det som er mest interessant er åpninga i Stordalselva i Åfjord faktisk. Der går fisket meget tregt, hvis det i det hele tatt er tatt noen laks enda. Denne elva har faktisk vært ganske så synonymt med fangster i Gaula. Får vi gode år i Gaula så tar de bra med laks der i mai. Det har vært en grei pekepinn denne elva ute i Åfjord faktisk.

  22. Nå har jeg ikke tenkt å ta kvota tidlig da sjø. Men har likevel plenty med tid til å holde deg med selskap hvis du skulle innfinne deg oppi Gauldalen. Er jo kapasitabel hver dag nå i sommer :-) Nå tror jeg man har forstått at man ikke kan ta 600,- døgnet de første 14 dagene i juni. Og gått ned til 450,- muligens fra starten av. Det ble kjapt nedjustert i fjor, da de skjønte at det kom lite fiskere hehe. August halv pris, men ikke særlig attraktivt i disse områdene da egentlig. Du får mase litt på SMS så skal jeg nok gi et hint når/hvis det er best å satse på et døgnkort. Og da må jeg bli flinkere til å si at det er muligheter når det egentlig er bare rævva (i mine øyne). Får man ikke en storlaks på 2 dager, ja da er det bare rævva (i mine øyne). Har litt med at man er bortskjemt kanskje. Men du finner mye ut av børsen hver dag, pluss innsiget 1-2 uker tidligere. Om 5 dager blir innsiget Agdenes forresten ute på nett igjen, og det blir like spennende lesing i år også :-)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.