Jump to content
Fiskersiden

Bjarne Heyerdahl Sætrang

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Bjarne Heyerdahl Sætrang

 1. Storelva og opp til Djupvatnet er et godt tips. Derfra kan man få fine turer i området. God og tydelig sti med mange klopper over myrer på vei opp til Djupvatnet. Jeg var der sist i 2015.
 2. Sjekk gjerne ut amerikanske FINS sine snører. Jeg er suverent fornøyd med FINS Sling Braid til sjøørretfisket mitt. FINS har også andre snører å velge blant, bl.a. Windtamer og 40G som jeg benytter meg av på mine fisketurer etter edelfisk. NB. Jeg er sponset med FINS-snører av Salar Sportsfiske. Så vet du det.
 3. Fjorda kan trolig tilby hva du ønsker har jeg hørt! Fjorda på wikipeda.
 4. Vet ikke, men trist når gode blogger forsvinner, også kommersielle, som den du nevner. Han kan sikkert svare på dette via Facebook der jeg ser han er aktiv.
 5. Det er finfin ørret i Litlsjøen, så gå ikke forbi uten å prøve der. Vassviktjønna sør for Roasten har både ørret og røye av fin kvalitet. Fin leirplass ved innoset i tjønna. Det er flere åpne buer nord for Røa. Fløterbua er nevnt ser jeg. Roastkoia er en gammelignende koie like nord for Nedre Roasten. Ligger noen hundre meter fra vannet. På Røvolfjellet er det ørret, røye og grov abbor å få. Du kan ta en titt på mine turer i området her.
 6. Jeg er ingen ekspert på dette, men forsøker hver høst å få røya på sluk. Jeg har lykkes noen ganger de siste årene. Kun én sist høst her i mitt distrikt. Jeg har lykkes fra slutten av september til november/desember. Det er moro når flere hanner følger etter sluken inn på helt grunt vann der jeg står, få cm under overflaten og napper i sluken. Jeg fisker i Nord-Rogaland og Sunnhordland. Oktoberrøye! Etter høstrøya
 7. Jeg tar trolig en tur på Hardangervidda i sommer også. Antar inngang fra Tinnhølen og en rundtur ned i området mellom Besso og Litlos. Inntil to uker på tur er tanken, sist i juli og starten på august. Før det blir det en måneds tid i Femundsmarka/Rogen-området.
 8. Straumane i Tysværvåg er jo en av go'plassene i ditt nærområde. Skjoldafjorden er også rik på sjøørret. Sjekk ut friluftsområdene rundt fjorden der. Be om å bli medlem i gruppa Rykk & Napp Haugalandet på Facebook. Der er det også tips å hente lokalt.
 9. Her på mine kanter av landet, Hordaland/Rogaland, kan fiskeslagene fiskes så og si hele året. Denne sesongen tok jeg de første brunørretene i februar og jeg jakter fremdeles brunørreten fram mot jul er det mildt vær (som det ofte er her på Haugalandet). http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2017/02/jeg-matte-jo-prve.html http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2015/12/desemberrret-i-sveioheia.html Røya prøver jeg litt utover fra nå av (oktober-desember) her hos meg. http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2015/10/etter-hstrya.html
 10. En masse forstyrrende reklame på siden her gjør at jeg mer og mer styrer unna, og ellers liten aktivitet av ihuga sportsfiskere. Kanskje bør man lære av andre fora som overlever bedre?
 11. Jeg fikk Salar Sportsfiske til å ringe Guidline ang. denne sluken. Da ble det fortalt at den ikke lenger ble produsert. Dette var for et par år siden. PS. Det ligger en i lyngen langs stien mellom Ulevå og Mannevasstjønn på Haukeli. Du kan få den hvis du finner den.
 12. Jeg har de siste årene limt på øyne på mange av slukene, spesielt på de som ikke har markerte kontraster på "kroppen". Noen er det jo påmalte øyne, eller flekker og disse gjør ikke jeg dette med normalt. Jeg mener at jeg har mer kjenninger og får mer fisk på disse slukene enn uten, MEN jeg har ikke ført noen som helst statistikk. Det er jo heller ikke store kostnadene å gjøre dette med noen sluker, jeg tror i alle fall ikke jeg får mindre fisk med øyne på sluken. Du har jo sjansen nå å teste dette ut, og føre statistikk. Fiske både med og uten øyne, samme sluk. Det hadde vært ar
 13. Denne er riktignok fra 2015 foran lokalvalget da, men kan ha relevans også nå kanskje, og litt morsom mtp. fiske: Hvordan kan en fisketur forklare norske elever politikk?
 14. Vi må vel være så realistiske at MDG nok ikke blir veldig store på Stortinget etter dette valget, MEN at deres representanter kan være grønne vaktbikkjer på de områdene som vi sportsfiskere synes er viktige innen politikken, ja det tror jeg veldig på. MDG er svært tydelige innenfor sjømat-/oppdrettspolitikken og friluftsliv, som eksempel. At noen på Stortinget snakker vår sak innenfor dette området og kan sette litt makt bak akkurat det (som evt. støtteparti) kan jo ikke være negativt. Det er nettopp innenfor nevnte to saker, + et par til, jeg har valgt å gi min stemme til MDG.
 15. Jeg vet at Salar Sportsfiske har dette! Det er der jeg får tak i disse.
 16. Varier gjerne innsveivingshastigheten og inkluder korte stopp. Gi mer liv til sluken ved hjelp av stanga og stangtuppen.
 17. Forsøk gjerne også enkeltkrok på sluken i stedet for treblekroken slukene leveres med. Min erfaring er at jeg sjelden setter meg fast. Det er også flere gode grunner for enkeltkrok.
 18. Er ørreten tatt i sjøen, ja da er det sjøørret. Sjøørret og ørret er samme art, genetisk.
 19. Flott tur du har hatt @Kenngu!! Herlig rapport! Moro å se at du har vært innom samme vann som jeg var tidligere i sommer!
 20. Jeg har Speedmaster 9' 3-14g og 10' 7-21g. Fantastiske stenger! Har brukt dem i flere år. Bruker Shimano Stradic CI4, 1000 på den korteste stanga og 2500 på den lengste. Multisnøre 0,10 på begge. Begge kaster godt sluk ned i 4-6 gram. Har ingen kjennskap til Lawsonstanga dessverre. Her 10-fot stanga i aksjon:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.