Gå til innhold
Fiskersiden

Bjarne Heyerdahl Sætrang

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Bjarne Heyerdahl Sætrang

  1. Det er finfin ørret i Litlsjøen, så gå ikke forbi uten å prøve der. Vassviktjønna sør for Roasten har både ørret og røye av fin kvalitet. Fin leirplass ved innoset i tjønna.

    Det er flere åpne buer nord for Røa. Fløterbua er nevnt ser jeg. Roastkoia er en gammelignende koie like nord for Nedre Roasten. Ligger noen hundre meter fra vannet.

    På Røvolfjellet er det ørret, røye og grov abbor å få.

    Du kan ta en titt på mine turer i området her.

    :)

    • Like 1
  2. Jeg er ingen ekspert på dette, men forsøker hver høst å få røya på sluk. Jeg har lykkes noen ganger de siste årene. Kun én sist høst her i mitt distrikt. Jeg har lykkes fra slutten av september til november/desember. Det er moro når flere hanner følger etter sluken inn på helt grunt vann der jeg står, få cm under overflaten og napper i sluken. Jeg fisker i Nord-Rogaland og Sunnhordland.

    Oktoberrøye!

    Etter høstrøya

    • Like 1
  3. Jeg tar trolig en tur på Hardangervidda i sommer også. Antar inngang fra Tinnhølen og en rundtur ned i området mellom Besso og Litlos. Inntil to uker på tur er tanken, sist i juli og starten på august. Før det blir det en måneds tid i Femundsmarka/Rogen-området.

    :)

    • Like 3
  4. Her på mine kanter av landet, Hordaland/Rogaland, kan fiskeslagene fiskes så og si hele året. Denne sesongen tok jeg de første brunørretene i februar og jeg jakter fremdeles brunørreten fram mot jul er det mildt vær (som det ofte er her på Haugalandet).

    http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2017/02/jeg-matte-jo-prve.html

    http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2015/12/desemberrret-i-sveioheia.html

    Røya prøver jeg litt utover fra nå av (oktober-desember) her hos meg.

    http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2015/10/etter-hstrya.html

  5. 2 timer siden, Aurejeger skrev:

    Ohoi :)

     

    Jeg driver å limer på 3d øyne på slukene mine.....er det noen vits?

    Har noen her erfaring med å fiske med sluk med øyne kontra uten?

     

    Jeg har de siste årene limt på øyne på mange av slukene, spesielt på de som ikke har markerte kontraster på "kroppen". Noen er det jo påmalte øyne, eller flekker og disse gjør ikke jeg dette med normalt.

    Jeg mener at jeg har mer kjenninger og får mer fisk på disse slukene enn uten, MEN jeg har ikke ført noen som helst statistikk. Det er jo heller ikke store kostnadene å gjøre dette med noen sluker, jeg tror i alle fall ikke jeg får mindre fisk med øyne på sluken.

    Du har jo sjansen nå å teste dette ut, og føre statistikk. Fiske både med og uten øyne, samme sluk.

    Det hadde vært artig å høre.

    • Thanks 1
  6. Vi må vel være så realistiske at MDG nok ikke blir veldig store på Stortinget etter dette valget, MEN at deres representanter kan være grønne vaktbikkjer på de områdene som vi sportsfiskere synes er viktige innen politikken, ja det tror jeg veldig på. MDG er svært tydelige innenfor sjømat-/oppdrettspolitikken og friluftsliv, som eksempel. At noen på Stortinget snakker vår sak innenfor dette området og kan sette litt makt bak akkurat det (som evt. støtteparti) kan jo ikke være negativt.

    Det er nettopp innenfor nevnte to saker, + et par til, jeg har valgt å gi min stemme til MDG.

    :)

    • Like 1
  7. 10 timer siden, Helge123 skrev:

    Takk for gode tips, jeg skal forsøke sluker med bare enkelkrok. Eventuelt bruke en avbiter på de få jeg har igjen. I tillegg får jeg prøve å sveive inn raskere. Jeg har nok sveivet med en hastighet på ca en rund pr. sek. men da kjenner jeg slukene skrape langs bunnen hele veien. Er det slik at alle som fisker med kastesluk sveiver inn konstant uten å stoppe opp?

    Varier gjerne innsveivingshastigheten og inkluder korte stopp. Gi mer liv til sluken ved hjelp av stanga og stangtuppen.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.