Gå til innhold
Fiskersiden

Brede

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brede

  1. Den 9.2.2019 at 13.14, cannonbang skrev:

    Hei

    Hyggelig at denne tråden som jeg lagde for så lenge siden kommer til nytte igjen.

    Disse fortommene er veldig myke, og de legger seg veldig pent, litt avhengig av hvordan du lager dem.

    Det er to variabler, tykkelsen på monoen du lager dem av og lengden på den taprede delen. Her har du fordelen at du kan bestemme dette selv i  motsetning til ferdigkjøpte. Til tørt så vil jeg anbefale 0.20mm sene. Jeg er veldig glad i senene fra biltema, de er billige, relativt myke og har veldig god knutestyrke, dette siste er viktig, da det er knutestyrken som til slutt bestemmer styrken på redskapen. jeg har prøvd ganske mye forskjellig, og ofte opplevd at dyre sener med overlegen bruddstyrke ryker rett av i knutene ved minimal belastning.

    Hvis du f.ex prøver med en tapret del på ca to meter og så en spiss på ytterligere ca en meter så tror jeg du har en grei fortom til tørt.

    Prisen tatt i betraktning, med biltema sene til ca 60 kr for 300m, så blir prisen overkommelig. Det er bare å sette i gang

    Hvis jeg skal lage flere, så bruker jeg gjerne å sette kroken i en batteridrill ffor at det skal gå litt raskere.

    lykke til

    Ble fortommen din bra? Staffan Lindstrøm holdt på med dette på 90-tallet og brukte konsekvent batteridrill. Har laget noen slike og de blir veldig bra og du kan variere lengden selv:-)

  2. Den 27.5.2019 at 9.14, Bærgæn skrev:

    Ja det var utrolig gøy, jeg prøvde meg på store fluer også type gjedde strls .Tenker å prøve meg på å binde litt fluer så må nok inn på YouTube å få litt inspirasjon :thumbsup:

    15 cm store fluer. Lys buk og chartreus overvinge bundet opp ned slik at kroken din går klar av alle bunn-nappene.  Av min erfaring fungerer disse fargene hele året rundt på stor Lyr ihvertfall:-)

  3. Den 31.10.2009 at 10.08, Karl Inge S skrev:

    I denne tråden oppfordrer vi Dere som får rømt oppdrettsfisk på kroken til å rapportere det. Tanken er at tråden skal være til hjelp for sportsfiskere som vil fiske opp oppdrettsfisk, journalister, forskere og andre. Det er svært mange ulike fagmiljøer som er innom FS, og dette er en mulighet for å nå frem enkelt og lett tilgjengelig For at dette skal fungere må vi holde tråden ryddig og lett leselig. det betyr at moderatorer vil rydde denne tråden med hard hånd :lol: Diskusjoner rundt oppdrett, fangststed osv tas i egne tråder og fangstrapportene. Dette er ikke en tråd for vanlige fangstrapporter, men man kan selvsagt kopiere rapporten herfra og legge ut som fangstrapport for diskusjon og tilbakemeldinger :) . Rapporter bare fisk du selv har vært med på å fiske eller har sett selv. Rapportene skal helst inne holde link til vanlig fangstrapport med bilder av fisken.

    Bruk denne malen for rapportering:

    Fangststed: (Så nøye som man ønsker, men jo mer nøyaktig jo mer til hjelp)

    Dato:

    Art:

    Antall:

    Størrelse: (Selv om man ikke har veid fisken er det viktig med ca vekt)

    Fangstmetode/utstyr: (F.eks sluk, flue, dupp&reke osv-gjerne spesifisert selvsagt)

    Luspåslag: (Tell gjerne, evt kommenter om fisken hadde mange, få, ingen lus, og evt store luseskader)

    Andre kjennetegn/merknader: (F.eks om fisken hadde pellets i magen enda, evt gytemodning etc)

    Link til fangstrapport: (Dersom man ikke lager fangstrapport kan man gjerne legge bilde av fangst i rapporten her)

    Da har jeg lagt ut disse i de 4 mest aktuelle delforumene foreløpig. Ser noen andre punkter som burde vært med, gi beskjed :lol: Rydder tråden når rapportene begynner å 

    Du burde ha med hvem det skal rapporteres til som er fiskeridirektoratet.

  4. Den 11.6.2018 at 20.22, faderjord skrev:

    Hei,

    Har blitt bitt av laksebasillen og har fått nytt utstyr - en enhåndsstang klasse 8 , 10 fot. Har fått med diverse klumper i varierende flyte og synkegrad, og kastingen er vel OK til å begynne med føler jeg . Men jeg trenger litt tips til å kjøpe inn et lite Arsenal av fluer til flueskriner. Skal i utgangspunktet fiske i småelver (kvalsundelva , og helt øverst i repparfjordelva i Vest-Finnmark for de som er kjent), og skjønner vel at noen elver krever andre fluer enn andre elver. Men likevel, ønsker å kjøpe inn et lite sortiment å velge av. Har skjønt at Francis og bombere er bra til denne type fiske, men er det noen av dere som har lyst å mene noe om farger og størrelse, og vet andre typer som fisker bra på smålaks?

    Og vet plasser å kjøpe slikt, løst eller i sett? Jeg binder ikke og har ingen planer om å starte med det....

    Fikk du tak i fluer til fiskesesongen din? Repparfjordelva er en spennende elv hvor laksen snapper gladelig både daddy long legs, bombere og tubetørrfluer. Bare si fra om du trenger fluer:-) Jeg kan spesialtilpasse fluer til deg og det du trenger.  

    Brede

  5. Den 27.9.2018 at 15.04, marasso skrev:

    hej fra hamburg,

    jeg er en entusiastik fluefisker, jeg fisker som regel her i tyske Bugt efter havørred men jeg kan også godt lide tørfluefiskeri i åen. Jeg tager tit til Danmark, Sverige og Norge.

    i næste år  tager jeg til Stryn, jeg vil hovedsaglig fiske efter laks og en gang i mellem prøve at finde ud af om der er fine fiskeplasser til ørredfiske. Vores Sommerus ligger ret ved fjorden og jeg vil meget gern prøve min lykke med fluestang i saltvandet.

    Er her nogen som har erfaringer og tips om inlands- og fjordfiske i nærheden af Stryn ?

     

     

     

    Hei. Ta med deg fluestanga midtsommers og synk 2 eller F. og jakt havabbor og makrell med flue. Det er  virkelig moro! Lykke til. 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.