Gå til innhold
Fiskersiden

mavi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    488
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av mavi

  1. Mjøsservice sitt salg gjorde at jeg ikke klarte å dy meg og handlet en Lowrance HDS Live 9 med 3i1 svinger. 

    Setupen min blir da HDS Live, Simrad S2009 sammen med TM185M og enten 3i1 eller 50/200 HDI svinger. Hovedplanen min er TM185M til dyptvann og 3i1 til grunt vann og trolling. Noen tanker om dette? Tenker i utgangspkt at 50/200HDI og TM185M dekker mye av det samme bruksområdet. Alle svingerene mine har 9pins kontakt.

    Vil det mest fornuftige være og koble 2 svingere i HDS Live og en ethernet kabel mellom Simraden og Lowrancen eller er det bedre og koble TM185 direkte i Simraden med overgangskabel fra 9 til 7 pins kontakt? Ethernet og NMEA2000 nettverk er tanken uansett sånn at jeg kan bruke genesis fra begge svingerne og motordata inn til Lowrancen.  

  2. Jeg kjørte ikke lenger enn det jeg siden hytta jeg hadde tilgang til lå inne på Våge og det var en 12 fots båt...

    Finnes nok mange plasser i området som kan gi fangst. Ølgylt sin metode med paternoster str 3/0-5/0 funker nesten garantert. Ville prøvd å lagd tackel med litt selvlysende slange og evt selvlysende blekksprut som utgangspunkt.

  3. Hvor dypt fisker du der? 
    Hadde tidligere tilgang til ei firmahytte som jeg lånte noen få ganger på Våge og lå og fisket litt utenfor Teigland, Vedaneset osv. 

    2 kroks paternoster med makrellbiter/-filet fisket på 100-150m dyp og fikk stort sett alltid noe lange. Ikke de største, men er nok fin fisk der og. 

  4. Følger opp denne. Airmar TM185M er kjøpt, båt er kommet over fjellet, men måtte rett på vann igjen pga leid henger og tid til sjåfør så ikke fått montert lodd eller giver enda. 

    Men jeg har og en Elite TI som skal være med. I utgangspunktet tenkt som ren plotter, men vurdert om jeg skal ha en giver montert på denne og. Primært til bruk på grunt vann (0-50m). Har 50/200/455/800 giveren liggende, er det noe vits i å oppgradere denne? Enten til 3in1 eller en tm150m eller noe annet? Typisk bruk vil være fiske etter feks lyr på grunna, se bunn i forbindelse med hummerfiske osv. Kanskje litt dorging etter sjøørret eller laks, men ikke primær bruken. 

  5. Er det noe ekstra en bør tenke på når en kjører med båt på båthenger på vinteren i forhold til båten?

    Noe ekstra en bør gjøre med båten før en kjører i mange timer? Er en skjærgårdsjeep på 20fot.

    Henger har helårsdekk. Skulle helst hatt vinterdekk, men fikk ikke ordna det før båten skal hentes.

    Trollene driver veldig kjører til Sverige osv på vinter/vår noen som vet hva de gjør, om noe?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.