Espen Kvalsøren

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Espen Kvalsøren

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Hei. Klarte i helgen å knekke ene ørretstangen, og er på leit etter ny. Ønsker meg ei stang i ca vektklasse 3-12. Litt om mitt utstyr og hvor/hva eg fisker: Har ei Shimano BeastMaster 7-21g. Og hadde ei Berkley 7 fot Light spinning 2-12g(som eg ta knakk) denne ønsker eg å erstatte. snelle har eg brukt shimano exage 2500RC på shimano stanga og Mitchell Avocet Gold 3 og 4 1000. Eg fisker kun etter ørret i fjellvatn, og litt rolig elvestryk. Fisker i område Hardangervidda og Bergen/Sogn område. Antar fisk på 2-3 kg er mulig å få. Hadde før helgen også tenkt å skaffe meg ei teleskopstang. Har høyrt bra ting om Shimano STC minitele. Men tenker kanskje nå at ei 2-12 stang er greit nok, viss den er 4-5 delt. Tenkte teleskop på grunn av plass/lengde. Har sett mest på Skittfiske og magasinet sine sider og ser dei har litt salg. Men noen som har tips? Ønsker ikkje bruke all verden. Litt usikker hva eg betalte for stengene eg har idag, men føler dei funker greit. Så kanskje noko i den klassen? Hva vil eg merke forskjell på ei 7 og 9 fot stang i denne vektklassen? På forhånd takk for svar.
 2. Veldig grei link. Er denne unik, eller finnes dette for andre steder her på Vestlandet og? Har tenkt Hardangervidden og har vel forstått jo lengre ein går jo bedre er vatna? Skal på Maurset neste helg, så håper å finne noko deromkring da.
 3. Hei AsleB og takk for gode tips. Glemte å legge inn kva bra fiske er for meg. 500 g til kilo fisk er det eg håper på, og gjerne mulighet for større om ein skulle vere veldig heldig. Var på Torfinnsvatnet for to helger siden, og da var det heilt dødt(når eg gikk opp møtte eg ein som hadde fått 4-5 på 3-500g.! Fisket på høgre siden til den holmen stikker ut. Da låg det litt is igjen ved demningen. Har vert dere eit par gonger tidligere, på motsatt side og da fekk eg kun 500 g til kilos fisker, i tillegg mistet eg ein som var hvertfall over kiloen! Prøvde og ein tur på eit par tjern der oppå, da eg hadde tips om at det kunne stå bra fisk der, men lite hell. Hamlagrø har eg høyrt er veldig dårleg ja, så har holdt meg unna der. Har kunne sjekket vanleg google maps, og ser det er ein del vatn i Modalen som du nevner, har og tenkt Eksingedalen. Men er først og fremst lyst å komme meg til fjells. Så får ta turen til Dale imorgen, så får eg sjå om eg velger venstre til Modalen eller om det blir ein Torfinnstur igjen, har ein som eg gjerne vil hilse på igjen der oppe!
 4. Hei. Er det noen der ute som kan anbefale ørretvann i fjellet i Hordaland/mot grensen til Sfj? Eg bur i Åsane og vil til fjells. Kravene er helst max to timer kjøring. Ein times med gåing er heller ikkje problem. Har prøvd Torfinnsvatnet på Hamlagrø og har opplevd bra fisk der, men har lyst å ha fleire muligheter. Håper det er noen der ute som har erfaringer