Gå til innhold
Fiskersiden

MortenB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    35
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av MortenB

  1. Jeg ville prøvd og deaktivert Structurscan egenskapene under Innstilinger-System-Avansert og i menyen her finner du Egenskaper , her kan du deaktivere Structurscan fra oppstarten av maskinen.

    Om det løser problemet (og XID fungerer nå) gjerne fortell hvordan software version du har.

     

  2. Fantastisk chirp svinger til Lowrance og Simrad. 25graders konvinkel,  ett kanonvalg for trolling og grunnere havfiske. (Egner seg svært bra til havfiske etter fisk i vannsøylen inntil 150-200meter)

    9 pins Navico (XSONIC) plugg. Kan leveres med overgang fra 9 til 7pin mot tillegg.

    Svingeren har markedspris ny i butikk rundt 10-11 tusen.

    Selges for 5000kr.
    Sendes ikke i oppkrav eller betaling på etterskudd.

    Ikke melding - kun tlf , 91777833

     

  3. 14-18cm :) Tyngre skjesluker funker veldig bra også. 
    Juli er prime time for stor sei også , følg havstrømmene i fjorden.
    Første stopp du burde ha på tur inn i fjorden er ved Godøy, en liten strøm der , der står det mye sei , ofte går det stor sei jagende på sild som er der. 

    • Thanks 1
  4. Den er parabolsk i aksjon ja. Har fightet 47kg kveite med den å da er stanga i sitt ess, det er bøy helt ned til snellefestet. Jeg bruker ofte 500 gram i enden å det går fint på shad.Løfte kraften og aksjonen er nok det som imponerte meg mest. Med 400gram shad så får du fine bevegelser på jiggen - under 400gram kan den virke litt stiv. Selv med torsk på 6-7 kg krøller stangen seg nedover ganske bra men kraften i stangen gjør att det blir svært rått parti i fiskerens favør er min mening.. men nå er ikke torsken kjent for å være noe ræser.

    Har kjørt ca 6kg brems på 400en.

    Dem ekstra cm på 300 skremmer ikke meg - jeg vil ha en slik til dem lettere jiggene mine. Har lenge vurdert å importere en lettere stang til dette bruket men med 1,5 sesong med Prey 400 og 600 hvor jeg har vært fornøyd tror jeg 300 blir bra. 600 er litt for stiv, den har jeg kjørt 800 gram i enden på å det virker som den tåler mer, men med 55kg kveite i enden så ble det heftig bøy i den også. 

    Hva skal du fiske etter?

  5. Vær obs på att 300gram er nylig lansert av Seeberg nå! Kan ikke gi deg noen sammenligning da min erfaring ikke har 3776 , kun prey men tenkte det var lurt å tipse om nylansering til Prey.

    Min erfaring med 400 er i allefall svært god. Har ingen problem med å kjøre 500gram jigger.Opplevd kvalitet er svært bra med tanke på pris. Hadde en stangring som jeg fikk feil på men fikk reklamasjon uten spørsmål.Hadde gjerne betalt litt mer hadde dem fått ett mer påkostet snellefeste.

  6. Mercury 2.1 har fungert smertefritt to sesonger hos meg med mye timer, har 115 utgaven.Oppleves sterkere også sammenlignet med 1749cc som sto i Yamaha/Mercury tidligere. Yamahaen som tilbys nå er også fin men man får mye elektronikk for mellomlegget ;)

    Gratulerer med spennende båt valg og lykke til på motor jakt :)

     

     

    • Thanks 1
  7. 2 timer siden, Bonavar skrev:

    Om Abboren ikke biter er det jo gøy å få noe. Jeg kaller det bonus Gjedde :D 

    Det er ikke alle som har fått Abbor på 1,5kg så ikke forvent deg det. Dette er smarte og gamle individer som ikke lar seg lure så lett. Ikke glem C&R om du får en :rolleyes:

    Jeg å min kone skal ut i skogen på fisketur i dag. Håper været holder seg siden vi skal lage bål å forhåpentligvis steke noen mindre fisk på bålet. 

    Kona blir vel sittende med dupp og mark. Mens jeg selv blir stående med spinner og drop shot tenker jeg. Orker ikke pakke med for mye utstyr når man skal inn i skogen. 

    Hehe ja morro uansett så .

    Forventer ingen stor fisk, er faktisk ikke i tankene en gang - dette er kun for morro.var mest til info hvis andre var i området å ville prøve lykken:D Vi setter ut all fisk :D

    Lykke til på fisketur blir ut på jakt her å :D

     

  8. 3 timer siden, Bonavar skrev:

    Koden er 123 så du vet det :P

    Handler litt stasj på den lokale fiskeutstyrsbutikken for vær plass vi er på for å få litt lokalinformasjon - må dessverre bruke en 4 siffret kode:rolleyes: Gikk på gjedde i kveld å vi fikk en liten hver å jeg fulgte tipset til JR med spinner så jeg også fikk :D

    satser på å få lånt båt på neste location så da blir det mer abbor. Her i lycksele som vi prøvde i dag var det tatt mye stor abbor i år, flere over 1,5 kg i følge han som ga oss tipsene i dag men vi var ikke portabel nok til å nå disse områdene dessverre.

    • Like 1
  9. 2 timer siden, Bonavar skrev:

    Biter alltid på en Gjedde eller to når man fisker Abbor. Gjedda er utrolig glad i spinnere også. Men det rareste av alt er at Gjedda nesten alltid tar forsiktig. Virker som den sluker wobblere men napper/sjekker spinneren. Gang på gang kroker vi spinnere pent i side leppa på Gjedda

    Den satt i side leppa ;) Fiskeren var meget happy iallefall med sin fangster. Må bare knekke koden til neste runde selv :D 

     

  10. 13 timer siden, erik skrev:

    Noe av abborfiskets sjarm er nettopp at det kan fungere meget bra "low-tech". På hytta har jeg en kano som jeg bruker litt i umiddelbar nærhet av hytta, bare den, litt fiskeutstyr og 20 års lokalkunnskap. Har fått plenty med fine abbor med den fremgangsmåten. :)

    Er egentlig helt sjefs å fiske slik , ser for guttungen sin del så blir han i veldig god stemning når vi fisker litt enklere enn med skjermer og autopilot. Har null erfaring med abbor men gleden med å fiske noe vi ikke har i lokalmiljøet og det man ikke har erfaring med fenger oss. Vi prøvde gjedde i fjor å kom i mål, selv om gjedda var svært liten så er den minnerik:rolleyes:

    • Like 2
  11. 6 timer siden, Bonavar skrev:

    Som Erik sier bruk jigg kropper på 7-9cm å gjerne hode på 10g liker jeg. Ikke glem å kjøp noen 12grams Abu reflex spinnere som vist lenger opp i posten. Disse er virkelig noe Abboren liker :D

    Om du ikke kjenner vannet må du nesten søke deg frem. Se etter Fjellskrenter og odder som går fra grunt til dypere vann. Abboren liker å jage i forskjellige vannlag. Om du står på et sted som er veldig grunt trenger ikke det være dårlig. Men med min erfaring er det ikke der Abboren står. Se også etter trær som er knekt/falt ned i vannet. Abboren trives godt på disse steder. Prøv også spinn stop og rask innsveiving. 

    Tips mottat med Tusen takk, vi hadde en som fulgte jiggen inn til land på første runde i kveld. Søke opp litt lokalkunnskap i morgen når fiskebutikken åpner. 

     

  12. Hehe forum er herlig når kunnskapen kommer fram, dere er dyktige.

    Jeg kjører manuell dybde uansett når jeg troller, da fjorden er så dyp att det blir kun rot ved bruk av auto, har forsøkt det du sier Erik flere ganger.jeg setter dybde fra 3m til 25m med tm150 og har øket til 50m med TM185HW og syns det fungerer meget bra . Ofte glemmer jeg å sette ned scrollhastigheten hvis jeg har fisket kveite å da syns jeg bildene blir strekt under trolling. Til kveite er 2x scroll helt suverent, leter kun etter strek(ekko) som går veldig vertikalt opp fra bunnen eller jager i nærheten der jeg presenter agn .Med tm150 var kveita veldig fin å se når den er innenfor søkeradiusen(og ikke ligger på bunn....)har noen bilder fra kveitefiske og TM185HW som skal deles når jeg kommer hjem fra ferie. Ble litt flau over mobilbildene men er ofte nå man får tid til forum.

    er enig om å kjøre flere svingere men PR nå så bruker jeg structurescan i port to. 

    Er ganske sikker på att støyen kommer fra AP ja - skal legge den over på en egen kurs fra hovedstrømbryter etter ferien. Med elimineringsmetoden så er det kun ved AP i drift støyen fremkommer og når pumpen starter. Støyen kommer i takt med pumpen.

  13. Er spent på å høre veien videre med Tuna. Ser dem har en modell som jeg kunne tenkt meg å prøvd.Syns dem har vært flinke å oppgi detaljer teknisk.

    GeMi har jeg prøvd på stille sjø og er en båt jeg ofte møter på havet der jeg ferdes, mye som ser bra ut med disse men det undrer meg hvor mye baugen går opp å ned på disse i havet under vanlig sjø. Mulig den oppleves bedre enn det ser ut. Man kan vist løfte den opp fra kryssholter slik som Arronet å dem ser solide ut.

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.