Jingvis

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Jingvis

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jingvis

  Lakse Fiske

  http://www.opplevsuldal.no/
 2. Hei Hvor lang tid tar denne fotturen ca? Må vite hvor mye fri fra husholdningen jeg må be om ;-)
 3. Hi If freshwater: try Skjelbreitjørna. A lot of fish and therefor fish-guarantee with the kids;-) Take the exit towards Arboreet from E39, and then head towards Sviland. The lake will then be on your left side. There is no fee if fishing from the west side of the lake (the eastside of the water is closed for the public) Parking right next to the lake, and easy access along the west side.
 4. Hottentott: Ja, i overbefolkede vann er dette motsatt av hva man bør gjøre. Men i Store Stokkavann bør uttaket ligge i topp av næringskjeden, da dette vannet sannsynligvis har en så lav populasjon at det såvidt er bærekraftig. Jeg har ved anledninger observert fisk i bekker der om høsten som (forsøkte) å gyte, og all fisk var mellom 100-600gr. Ingen store (+1kg). Og det er riktig som du sier at stor ørret i seg selv er bestandregulerende i form av kannibalisme, og man vet av undersøkelser at stor ørret kan spise ekstreme mengder yngel, dersom den har gått over på en nærmest ren fiske-diett. Derfor mener jeg at det i Store Stokkavann vil være best å høste av fisken øverst i populasjonen, for å styrke stammen som finnes der.
 5. Edit: jeg tror ørret-stammen der er veldig liten, og sikkert under ekstra press fra sørven, så jeg vil anbefale deg å kaste alt utpå igjen, unntatt de aller største - de kan du ta til middagsmat Men vi snakker altså ikke om en overpopulasjon her, sånn som det er i de fleste andre vann. Rekrutteringen er også liten pga dårlige gytemuligheter, men nå har det vel vært satt igang tiltak i Møllebekken mtp kultivering, så det blir spennende å se de neste 3-5 åra om dette har effekt.
 6. Hei Gjessing! Jeg har brukt sikkert mellom 50 og 100 fisketimer siste 3 årene i Store Stokkavann. Stort sett har jeg da stått ute på neset på Dyrsnes. Status: det er veldig, veldig langt mellom fiskene!! Men, jeg har fått fisk på 1,3kg (i 2016 mener jeg å huske), samt at jeg også mista én fisk på ca samme vekta (den ruste helt sykt ut, gikk i lufta flere ganger, og deretter ned på dypet hvor den surra fire-linen fast i ett eller aent, og røyk snøret.) Begge gangene tok fisken veldig nærme land. Jeg har også fått sørv der på 580gram på fluestang. Hehe. Styggen selv! Få det på land! Det er veldig mye sørv i SS. Mye! Står man ei stund ved land, ser man etterhvert stimene som passerer helt inne ved land.
 7. Hei Har du prøvd deg i Ytra Kydlandsvatnet like etter Søylandskiosken retning sør? Der er det bra snittstørrelse men har ennå til gode å få fisk over 400gr der, men som sagt, snittstørrelsen er bra. Og også mulig med vading og bakkast (for fluefiske)