Gå til innhold
Fiskersiden

h1rik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2 156
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av h1rik

  1. Hehe, proppfull ja. :)

    Har jobbet på oppdrettsanlegg for laks i mange år, og har en tildels god kunnskap om foret fisken blir gitt, samt evt behandling av sykdom. Jeg har null betenkeligheter med å spise både laks i butikken, rømt oppdretslaks og villaks for den del.

    Jeg har forståelse for at noen her ikke føler det likt, men er sikker på at det bunner ut i uvitenhet.

    Kjempefint, da ser jeg bare bort fra:

    http://www.bt.no/nyheter/lokalt/article3058672.ece

    http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/helse/forskere-advarer-mot-aa-spise-oppdrettslaks-4061102.html

    http://www.rbnett.no/nyheter/article7721683.ece

  2. Dette er skumle greier.

    Jeg vurderte tidligere å kjøpe noen lass, men ble på sterkeste advart mot å snuske inn noe sånt.

    Dersom vår vakre feitmark blir smittet av utenlandsk ...noe de har...et eller annet.. risikerer vi at våre kjære dør ut.

    Så for enhver pris, hold dem utenfor Norge!

    Dersom en imidlertid kan skaffe de greiene som gjør at våre vakre venner også kunne fått en "facelift"...er jeg mer interessert :-)

  3. Det er fast pris på disse og først til mølla (reg. i tråden) får tilslaget. Alle bildene skal være forsynt med nr. og så teller du fra oven...så vet jeg hvilken du ønsker.

    Ved kjøp av 2 eller fler tar jeg postkostn. ved kjøp av 1 må du påregne ekstra 30kr.

    Salget avsluttes 19.01, kl. 22.00 og utsending starter når pengene er på kontoen :-)

    .

    ________________________________________________________________________

  4. For meg handler fiske om kos, opplevelser og lekenhet. Det står i skarp kontrast til sportsbegrepet som handler om arbeid, slit, bli bedre enn og måle seg mot andre. Derfor vil jeg være og mener at lystfiskerbegrepet er det som ligger nærmest å beskrive mine verdier.

  5. :gun: Halloisen Silver!

    Mye rett i det du sier.

    Jeg kan imidlertid ikke basere fisket mitt på ca 50 turer pr. sommer, på kvoter som sier maks 2 over 5kg (og som koster mellom 5 og 10 tusen). Eller på at jeg skal/må sette ut fisk(hvor jeg vet at de fleste vil klare seg utmerket..).

    Jeg respekterer at dette er gjort og tror at de som har gjort det har de beste hensikter, men tror de bommer fullstendig når de om noen år lurer på hvorfor de ikke får mobilisert nærområdet/ungdommen når elva trues. Jeg håper jeg har feil.

    Så jeg tilpasser meg, laksebumser litt rundt, fisker der det er mulig - og forsvarlig å høste.

    Det blir noen turer til Gaula, Orkla, Namsen, Nidelva, Dramselva og noen litt nord og vest..Så for egen del går det nok bra, jeg skal lystfiske fremover også :shiftyninja:

  6. Det er slik du hentyder Noodles. Jeg er enig i kraftige begrensninger, ja endog stengning, om en sier at elva er i krise. Selv mener jeg at jeg ikke har noe valg, når forskere og de som kjenner elva sier det er krise, så må jeg forholde meg til det. Jeg forventer da at en lager et forvaltningsregime som naturlig adresserer situasjonen.

    Slik jeg ser det, fortsetter en i Gaula med akkurat det motsatte. Det er ingen sammenheng mellom personlige kvoter og forvaltning. Det er derimot sammenheng mellom total kvote for elva/valdene og forvaltning.

    Den eneste motivet jeg ser for latterlig små personlige kvoter (to laks over 80 cm på en sesong..) er at sesongfiskere er uønsket.

    Når jeg kvekket litt, så hadde dette sammenheng med at jeg forventet en storm, en stor og viktig diskusjon omkring det en kan frykte blir realiteten i Gaula nå. Fra - Elva for hvermansen til elva for de få og sære...

    Det ser imidlertid ut til at det er for sent, ingen bryr seg om dette lengre..................

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.