Gå til innhold
Fiskersiden

jamolund

Medlemmer
  • Innholdsteller

    359
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jamolund

  1. Du kommer langt med marginata og vespertina og på Sørlandet, disse klekker i hovedsak fra mai og et stykke ut i juni. Den ene myrdøgnfluen (vespertina?) kan forårsake rene teppebombingen og da kan det være moro å være på plass med tørrflua

    /JanA

  2. Temsevannet har en fin bestand av gjedde, mye fisk i størrelsen 3-5kg. Båt/Kano er en fordel, men det går fint å stå fra land i nord-øst enden av vannet. Det er mulig å vade i sør-enden.

    Ble tatt en 14-kilos i Reddalsvann tidligere i år, men her trenger båt/kano.

    I Rorevann er det fint å stå i Deidalen, kjør inn mot Rossholt og gå stien innover. I Rore er det også fint i kilen ved Bruna bro, gjedder mellom 4-8 kg er ikke uvanlig her. Om du vader, kan du fiske på strenden også.

    Har du båt/kano kan det være lurt å fiske av marbakken ved sandstrendene, rundt holmer og skjær og grunner i vannet. Ekkolodd er et must.

    mvh

    JanA

  3. Brukte flyt + polyleader forrige sesong, dette oppsettet fungerte meget bra.

    Har dårlig erfaring med Scierra sine snører. De er helt greie å kaste med, men tre av de fire snørene jeg har brukt har krakkelert i løpet av 6 måneder. Rekorden er et Scierra flyt som var ferdig etter 3 måneders bruk.

    I år har jeg kjøpt meg et SA Striped Bass intermediate (2 ips), og jeg er spent på om det slår 'sinktip' oppsettet mitt.

    /JanA

  4. hei,

    sjøørreten er fremdeles aktiv, vet om flere som har fått sjøørret på tromøya i det siste.

    Om det er sel helt inne i bukta er det vel en fare for at fisken er skremt utover, men om den er litt lenger ute i sundet kan det godt være at den skremmer fisken inn mot land...

    Om du får bare småtosrsk og sei kan du bare prøve en annen plass, det er flust av gode fiskeplasser der du bor

    /JanA

  5. Har for det meste stått med tohåndsen og øvet på spey-kast i det siste, så i kveld tenkte jeg meg ut etter sjøørreten. Hadde to på, fikk inn den minste (bilde på bloggen).

    Hadde på storebroren dens, men den ville ikke være med inn...

    Har hatt på min først havabbor mens jeg øvde på spey, den tok en gammel Ally's med en halv krok så den satt ikke lenge :-) Sjøtemperaturen er mellom 17 og 20 grader, så det bør vel være en viss sjans for å treffe på fler etter hvert

    /JanA

  6. Så da skulle 13' være ok? Regner med du kan gi meg et par kasteleksjoner i løpet av sommeren :)

    Fikk med et RIO wincutter på kjøpet, hvilken fortom bruker man til til noe slikt? Kanskje enklest å handle ferdigfortom til å begynne med?

    /JanA

  7. Er i dan heldige situasjon at jeg skal til Seattle i forbindelse med jobb, og i den sammenheng tenkte jeg å gå til anskaffelse av en tohånds laksestang. Har undersøkt flere fiskesjapper og det ser ut som om utvalget er bra.

    Stangen skal primært brukes i Sørlandselvene.

    Har sett på Sage Z-axis og G.Loomis RoaringRiver Stinger som to gode kandidater ut fra det jeg har lest på forumet her, men hvilken klasse/lengde bør jeg kjøpe? Og hvilken stang?

    /JanA

  8. Har fått sjøørret på gurgler og popper, morsomt men ineffektivt.

    Når en vet at en stor del av føden til sjøørreten i sommermånedene er insekter, så frister det å prøve med imitasjoner av fjærmygg, steinfluer, stankelbein og andre godsaker.

    Streaking caddis, daddy longlegs, den derre brune saken som han svensken lager av polygarn, fallskjermfluer, det meste bør vel prøves

    /JanA

  9. I det området du fisket er snittstørrelsen 3-5 kilo, under broa ble det tatt en gjedde på ca 7 kilo i fjor. Her er en annen fin plass ved Rorevannet:

    http://www.gulesider.no/kart/index.c?markl...actor=undefined

    Lett tilgjengelig fra veien, idyllisk og bra med gjedder. Etter at en liten gjedde angrep en av badegjestene i fjor sommer, er det forhåpentligvis ikke så mange igjen av dem heller (badegjestene altså)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.