jochenbaum

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Neutral

Om jochenbaum

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tusen takk for masse gode tips! Har nå fått 5 sjøørrett, ikke mange per time innsats, men en start iallefall! Og ingen svære sålangt da.
 2. Takk for masse gode tips havtryta! Jeg har nå etter ganske mange timers innsats endelig fått sjøørett! Den var nok rundt minstemålet så jeg slapp den ut, men morro var det! Da jeg fisket på Strand hotell i dag så jeg også en sjøørett som fulgte flua mi helt inn ved der jeg stod, men beit ikke på. Prøvde å kaste over den og få den til å bite på nytt, men det ble ingenting ut av det dessverre... Betyr det da at jeg ikke greide å sveive/nappe den inn på en troverdig og fristende måte, eller at jeg var for kjapp/treig? Eller var det bare litt beslutningsvegring? Eller feil fluefarge/størrelse? Den var vel kanskje rett og slett ikke helt på hugget... Har et par spørsmål til; jeg fikk på en oransje rekeimitasjon (flue). Men ut i fra temperaturen i sjøen er det kanskje fortsatt bedre med noe hvit-rosa? Noen av fluene har litt "glitter"-stoff i seg. Er disse best når det er sol? Er det fy å bruke svivel når man har flue på? Og hvis ikke, hvor ofte bytter man flue i løpet av ei fiskeøkt (da blir det jo straks litt mer jobb)? Min største feil sålangt har nok vært å fiske alt for lenge på samme sted, og kanskje variert for lite i inntrekk/napping. Men lærer litt hver dag, og satser på å få lurt noen til å hogge til før sommeren er her.
 3. God kveld. Har nå prøvd ganske iherdig å få sjøørett i Nedenes-Fevik området en stund uten hell. Er det fortsatt litt for kaldt i vannet? Jeg har konsentrert meg om steder med sandbunn og grunne bukter (primært sør sørøstvendt) og brukt bombarda med hvit/grå flue samt hvit/sort sluk og også en møresild sluk. Har ikke sett noe som helst aktivitet, ikke et dyr i vann og ikke et vak og ikke napp annet enn av tang.. Jeg er riktignok sylfersk på sjøørettfiske, men det burde da vel være noe tegn til liv? Nå på søndag (varm og god dag med sol, flo kl 17.40) holdt jeg på i 4 timer fra ca kl 13 og fram mot 17, prøvde Randviga, Storesand og Breiviga og, Strand Hotell og buktene ved leirskolen på Fevik. Har også hatt tilsvarende turer tidligere i april og mars, men da har det vel kanskje vært for kaldt. Leste at det er børstemarksvermer på Marivold og hørt om fangst i Grimstad havn. Jeg hadde nok ikke mer enn ca 1 meter fra bombarder til flua, men har nå økt til full stanglengde (har det egentlig noe å si?). Hvis det er noen som kunne tenke seg å øse litt av sin kunnskap så hadde jeg blitt veldig takknemlig. Gjerne i form av noen gode spots, eller å bli med en tur ut da jeg ikke kjenner noen dyktige sjøørretfiskere. Jeg stiller med båt (om det hjelper - må sjøsettes bare), lunsj, kaffe og svært tvilsom fiskelykke. Har satt av de to neste helgene, målet er å greie å få min første sjøørret. (Ja, nå kan du le!) mvh Utålmodig fisker (men merittert makrellfisker!)