Jump to content
Fiskersiden

Finn Strand

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Finn Strand

 1. Dette gjelder samme emne, men med en litt annen vinkling: Jeg er iferd med å anskaffe meg ny elektronikk, og satser på en Lowrance HDS m/side scan og downscan. Har sett tilbakemeldinger fra andre eiere av dette utstyret, som skryter av hvor effektivt sonaren er når man skal sette krabbeteiner. Jeg forstår at man med dette utstyret får et mye mer helhetlig/detaljert bilde av bunnen, slik at teinene settes på riktig sted. Men hva er riktig sted? Hva slags bunn er det krabbene liker å oppholde seg på? Noen som har ferske erfaringer her?
 2. Takk for det, Atle! Nyttig informasjon i det videre løpet! Men jeg har jo etterhvert forstått at det er mer enn en måte å flå en rev på!
 3. Jeg pleide å ligge ute etter både torsk, hyse og sei i kanten av Boknafjorden,- på senvinteren. Men de siste 3-4 årene har det vært så lite å få at jeg rett og slett ikke gidder. Derimot har jeg fått bra med både brosme/lange på havteiner i Boknafjorden og Nedstrandsfjorden. Dessuten fisker jeg en del sjøkreps ned mot 350 m. Hva med deg? Opererer du også i disse farvannene, eller holder du deg i Byfjorden? Men du har jo mye raskere båt enn meg, så aksjonsradiusen er vel ganske stor?
 4. Ja, da er du godt utstyrt! Men det ser altså da ut til at du blant annet har den samme Lowranceplotteren som jeg vurderer å kjøpe, HDS live 12, eller....? Og i såfall har du sikkert en del erfaringer du kunne dele med meg etterhvert. Har du, og bruker du sidescan? Og hvor fornøyd er du med nytten av dette? Bruker du live kartoppdatering?
 5. Det var jo interessant, for da bor vi ikke så langt fra hverandre,- jeg bor i Sandnes! Hva slags båt har du, og hvilken type kombiplotter?
 6. Takk så langt! Er iferd med å kontakte Ramotech. Mvh Finn
 7. Takk for fyldig svar! Forstår etterhvert at dette ikke er "straka vegen", så det er godt det finnes gode rådgivere!. Båten har vinkelgir og rett aksling, den er 29 fot lang. Så etpar spm: Hva er en sonar hub og hva er en S5100? Priser på dette? Ser vel også at jeg skal stille mindre krav til yteevne på de store dyp heller prioritere fra ca 100 m og oppoverl null. Mvh Finn
 8. Da takker og bukker jeg for et raskt og fyldestgjørende svar! Men det aner meg vel at jeg neppe kan forvente å få i både pose og sekk her. Har sett på muligheten for å montere ett svingerpar for å ta side-view, og så en chirp svinger for vanlig ekkolodd og downview. Men utfra det du skriver så er jeg litt i tvil om det er tilstrekkelig med innganger på HDS til å ta imot dette. Jeg vil nok også kunne renonsere litt til kravene til effektiviteten på de store dyp,- en enkel bunnkontur burde holde på 300 m. Viktigere er det med sonar/effektivt ekkolodd samt live kartlegging i området 10-100 m. Kostnadene ved dette betyr selvfølgelig en del, men samtidig vil det være idiotisk å invester 30 K +/- i apparatet, og så spare på svingerne. Kommentarer? Mvh Finn
 9. Jeg har en Halco 29 halvplaner som jeg bruker mye til fiske. Fisker etter brosme/lange og sjøkreps på 2-300 m, krabbe og annen fisk på 10-100 m. Ønsker nå å oppgradere elektronikken, og vil gjerne investere i en Lowrance HDS 12 Live. Men så var det dette med svinger(e)! I en båt med påhengs virker dette greit, bare å henge på en hekkmontert 3-1 svinger. Men i en båt med fast aksling/innebordsmotor må man montere gjennomgående svinger(e). Jeg vil ha en installasjon som gjør at jeg kan utnytte alle funksjonene i apparatet, inkl sonar, samtidig som jeg får en brukbar bunnkontur (på loddet) ned til ca 400 m. Det aner meg at jeg må ha 3 svingere, men her er vel utfordringen selve plasseringen, slik at disse ikke forstyrrer hverandre. Har vært i kontakt med 4-5 forhandlere, og alle har svart at de må sjekke det opp, og at de kommer tilbake til meg. Så langt har ingen kommet tilbake! Kan det være så komplisert? Kan noen her i forumet hjelpe meg? Hilsen Finn
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.