Gå til innhold
Fiskersiden

Gjeddekake

Medlemmer
  • Innholdsteller

    134
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Gjeddekake

  1. Jeg har vært på flere fisketurer etter ørret på isen den siste tiden, men uten fangst :(

    jeg vet at det er et godt ørretvann jeg fisker ved fordi jeg får godt med fisk der på sommeren. så spørsmålet mitt er: hva gjør jeg feil? 

    Jeg pleier å borre 4-5 hull når jeg kommer til vannet (disse med god avstand fra hverandre...) for deretter å rigge isfiskestanga mi med lodd og markklyse (3-5 stk) så fisker jeg fra bunnen og opp ved å pause hver 2 meter for ca 5 min. 

    Etter en hel runde opp til toppen bytter jeg hull og sånn er rutinen. Ikke noe napp og selvsagt null fangst. Hva er greia? Noen som vet? :)

    jeg prøvde maggot idag også, men samme supertreige fiske da også...  :(

    noen tips til en kald og misfornøyd isfiskedebutant? 

  2. Jeg synes personlig at det er ille nok å kjøre kroken gjennom en mark som spreller livskiten av seg, men ser ting i sitt rette lys. 

    Dette med å kroke en sprell levende fisk for deretter å la den sprelle i vannet i 30 min før den dør eller jeg får napp blir stygt synes jeg...

  3. Enig med deg i dette angående umoralsk ved å benytte levende fisk som agn, unntaket er om jeg hadde fisket pga matauk.

    Om man fisker på en mnds fottur med lett sekk så er man avhengig av fangst til bålet på kvelden så da finner jeg levende agn legitimt ettersom at målet helliger midlene nær sagt, men ellers synes jeg lite om disse som fisker med ørekyte osv. Dessverre er dette svært utbredt blant mange abborfiskere hvilket er synd.

    Ellers så er det sært og kult at du har akvarium med abbor i Erik. Jeg har selv tenkt tanken ved et par anledninger faktisk, men enn så lenge er det koi her i huset.

    Har lekt litt med tanken på en ørretdam i hagen også, men plassmessig blir det nok utfordrende...

  4. En annen ting, hvordan er fiske etter mørkets frembrudd på isen? 

    Det er jo korte dager nå på denne tiden av året så det er vanskelig å få fisket i dagslyset.

    Jeg fisker etter ørret og abbor utelukkende så det er innlandsvann det er snakk om.

  5. Jeg brukte sånn lodd og liten krok greie, tror kanskje det heter pimpel? 

    Er dette bra etter ørret eller bør jeg utforske mormyska eller annet (har hørt mye prat opp gjennom om mormyska, men vet praktisk talt ingenting om isfiske generelt...) 

  6. Jeg lurer kjapt på noen helt generelle tips og generell standardprosedyre for fisking etter Ørret og abbor på isen. 

    Jeg var på min første isfisketur idag, men fikk ingenting hvilket ikke er så rart ettersom at jeg kun fisket i 1 t 30m. Når det er sagt så tenkte jeg litt på hvordan jeg burde gå frem for å høyne mulighetene mine for å få fisk. 

    Er det slik at man bør borre 10 hull fordelt over et gitt område når man kommer til vannet for deretter å avfiske hullene fortløpende ettersom man opplever "stillhet" der man fisker? 

    Eller kan man fiske mer stasjonert? Jeg brukte maggot idag og hadde ved en anledning en eller annen ørret bortpå som ikke tok. Er mark heller å foretrekke ? Jeg synes marken ser større ut og om jeg var fisk (haha, men bare les ferdig lol) så virker en markklyse mer innbydende enn en liten klynge med maggot. 

    Mulig jeg overantropomorfiserer fisken, men det er rart med "feelingen" når man fisker. 

    Alt av tips tas imot med stor takknemlighet ettersom at jeg er helt nybegynner. Isen var forresten super på stedet! 50 cm ren stålis Er gull :)

  7. Nei, har dessverre ikke fått prøvd meg enda. Værmeldingen tilsier vel at det snart kan bli mulig.

    2-3 cm? Da går man vel nesten gjennom uansett, ihvertfall tjukke folk som meg :p 

    Jeg er helt ny på isen så min grense ligger på 10cm ettersom at jeg vil ha litt margin siden jeg ikke veit hva jeg driver med :p 

  8. Den 21.12.2018 at 16.13, Hermansen skrev:

    Deler av vansjø er nå gangbar ser det ut som, så årets første skøyteløpere utpå der i dag :) Så i morgen skal jeg ta sesongen første tur på Vansjø. Men storabborplassene er nok fortsatt ikke gangbare. Åpent vann i trange sund etc fortsatt faktisk gått litt opp med mildværet som var nå de siste dagene

     

    Ta det pent Hermansen, vi har ingen isfiskere å miste. Rapporter gjerne om fangst så jeg får feelingen. Forbaskede mildvær  :(

  9. Hvem har isfisket denne sesongen, hvor var det og når gjorde du det? 

    Jeg begynner å bli skikkelig gira, men den lokale isen i Drammensområdet er fremdeles utrygg så jeg smører meg med en god porsjon tålmodighet :(

    er det noen som har prøvd seg ennå i såfall kunne du legge igjen en koselig oppdatering om hvordan forholdene var samt hvordan fangsten var :)

    del med oss som sliter med ventetiden ;)

  10. Heisann, jeg legger så smått planer angående sommeren som kommer og tenker å leie Avis å kjøre til et sted hvor det er gode forhold for harr og/ eller ørret. 

    Jeg bor i Oslo og kan reise så langt som opp til Trondheim-Bergen mm. En skikkelig god harr og/eller ørretelv i dette område ville vært et kjærkomment tips.

    Jeg planlegger i forhold til juli. 

     

    På forhånd takk for tips. God jul alle sammen.

    Mvh Gjedda 

  11. Takk for alle svarene jeg har mottatt :)

    altså jeg tenker litt sånn at all ferdsel på islagte vann foregår på eget ansvar. Jeg ville verken risikere eget liv for å redde andre eller klandre andre for at de ikke bisto meg.

    man bør ringe og kaste livbøye etc, men aldri risikere egen sikkerhet. Det hender så alt for ofte dessverre at en person i krise ender med både to og tre kister.

     

  12. Har isstav noe for seg for oss som fisker på isen eller er den overflødig fordi vi bør prøveborre for å sjekke dybde? 

    Jeg vet at skøyteløpere bruker isstav, men de trenger kanskje ikke samme bæreevne som vi gjør når vi sitter stasjonært på isen? 

    Mange isstaver slår 5 -7 cm ned i isen og vi trenger jo minimum 10 cm stålis. Jeg tenker vel først og fremst på isstav som en slags indikator for å slippe å bore 5 prøvehull på vei utover :p 

    Takk for eventuelle tilbakemeldinger, dere gutta på forumet er til stor hjelp for en fersking uten andre fiskeinteresserte venner. Tommel opp :)

  13. 4 timer siden, TT skrev:

    Forutsatt at du har skikkelige klær (og det er viktig ...), så er det jo egentlig bare isboret som er en investering å snakke om ved isfiske. Selve fiskeutstyret trenger ikke koste særlig mye.

    Men det er vel verdt å legge litt penger i et skikkelig bor, for sløve og dårlige bor er utrolig irriterende ... Også kan det jo være greit å ta vare på boret, om an har lagt litt penger i det. Dvs beskytte eggen, ikke bruke det som øks og/eller brekkstang, samt å tørke det etter bruk.

    Det du nevner med skikkelig bekledning er essensielt. Jeg har riktignok ikke isfisket før, men jeg har hatt kalde opplevelser tidligere hvor jeg ikke har vært tilstrekkelig bekled. 

    Om TS har rom i budsjettet for en skikkelig flytedress så har jeg blitt fortalt at det gjør underverker. For øvrig er pigger et absolutt must på isen. 

    Jeg har tidligere gått på ski over islagte vann og da aldri uten ispigger om halsen ;)

  14. Det er selvsagt litt seint å foreslå det nå, men til senere anledninger bør du kjøpe utstyr utenfor sesong.

    Jeg fikk kjøpt et 1400 kroners Rapala isbor til 499 i august så det kan være kupp å gjøre. Jeg følte meg litt dust der jeg gikk ut av butikken med et isbor i 30 varmegrader, men det var verdt det :)

     

    Jeg debuterer selv på isen denne sesongen og har splitter nytt utstyr så dette blir gøy!

    Kjøp bor på sportsbutikken ikke på Dags marked eller BT.

  15. Den 28.10.2018 at 17.18, tobhar02 skrev:

    Hei. Nå som vintern snart kommer tenkte jeg å prøve meg på isfiske. Jeg har sett litt på biltema sine balansepilker og mormyshkaer. Funker dette greit? Ser også etter tilbud på isfiskeutstyr i og med at jeg også mangler litt annet stash. 

    Unngå Biltema, gå heller inn på finn.no eller lignende. Lykke til med sesongen :)

  16. 17 timer siden, cannonbang skrev:

    Hei

    Jeg er ikke noen ihuga isfisker, men har prøvd nå og da.

    Ørreten er litt treg på førjulsisen, den er helst i bettet seint på vinteren, men røya er absolutt tilstede også før jul. Jeg har kun brukt vanlig blink, stort sett lysdraken ( jeg tror det er den som er avbildet) men det er ikke så viktig, da blinken er for å lokke røyene til agnet.

    Det eneste du risikerer ved å prøve, er en fin tur ut i frisk luft. Gode klær gjør nytten .

    Det er også lov å tenne bål nå, og tørr brennbar ved er lett å finne på vinteren.

    Isfiske, middag i det fri, og litt sol midt på dagen. Høres det dumt ut?

     

    Det høres slett ikke dumt ut :)

    hvis man vil kose seg uansett så har man med litt brennevin, litt kaffe, redskaper til bål og litt suppe i bakhånd om fisken ikke stiller opp ;)

     

    jeg synes du beskrev noe dødshyggelig for å si det sånn :D

    Jeg har kjøpt sånn skikkelig flyte- og varmedress så med godt ullundertøy og gode sokker og sko så blir dette knall uansett ;)

    takk for positiviteten din, det stimulerer til bruk av vår nydelige vinternatur :)

  17. Det er mye begrepstull helt sikkert. Jeg er ikke isfisker, men tenker å bli det for å si det sånn  :)

     

    Har kjøpt alt jeg trenger og mangler kun maggot og farbar is :) men for klarhet skyld... er det meningsløst med isfiske på snødekt is eller er det bare noe dårligere bett? 

     

    Takk til dere alle forresten, dere hjelper en helt fersk isfisker mye med informasjonen dere deler.

  18. 20 timer siden, erik skrev:

    Øhhh, hæ?

    Det aller beste isfisket er nettopp det som er på tynn og klar is tidlig i vintersesongen. Når så den første snøen kommer og slukker lyset for fisken kan man legge fiskesakene på hylla en stund og returnere med sola en gang mot slutten av februar.....

     

    Ørretpersen min på isfiske har jeg nettopp på tidlig blankis. Det var riktignok etter jul, men igjen så var det pga mild start på vinteren og ikke basert på kalenderen.

    Hjelper ikke røyeblink etter din erfaring?

    Takk for øvrig svar forresten  :)

  19. Dette sier flere jeg har snakket med. Av en eller annen for meg tilsynelatende absurd grunn så skal man ikke fiske på isen før jul uavhengig av om isen er tykk og fin. 

    Er det dårlig bett fram til januar av grunner jeg ikke vet og forstår eller er dette bare tull og tøys? 

    Jeg skal muligens på fjellet i november og da er jeg litt keen på å ha med meg utstyr ettersom det sannsynligvis (ettersom været selvsagt ) ligger farbar is på vannene der da. 

    Så spørsmålet mitt er som følger: biter det dårlig i november og desember eller er dette bare tull og tøys? 

    Som dere sikkert forstår er det snakk om ørret og røye :)

  20. Som TT er inne på så går det mot vinter i høyden. Det blir en slags mellomperiode fra vannet er kaldt, dødt og utilgjengelig og frem til isfiske begynner. 

    Fisking i oktober oppe i hemsedal...hmm, ugunstig er den første tanken som slår meg.

    November ville være å foretrekke ettersom isen ofte har lagt seg så høyt oppe som Hemsedal allerede da.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.