Gå til innhold
Fiskersiden

Torskemannen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Torskemannen

  1. Jeg har stort sett fisket med sluk hele livet, men tenkte å prøve ut noen spinnere på grunnere vann/områder i skogen og på fjellet. Er det noen som har noen gode tips? Er det samme fargevalg (rød/kobber) som gjelder her som på sluk? Har liten erfaring når det kommer til spinnere. Regner man bare sveiver med samme gange uten noe rykking? 

  2. Usikker på hvor jeg skulle plassere topicen, men tar sjansen på at jeg kan poste her selv om det ikke handler om sluk. Faktum er at jeg er godt skodd når det kommer til sluker, men jeg har nesten ingen spinnere. Spinnere er veldig greit å ha i grunnere vann, grumsete vann, bekker, elver, kulper og osv. 

    Men er egentlig litt grønn når det kommer til spinnere. Er det samme prinsipp her som for sluk? (Blanke farger ved klare vann/sollys osv).

    Og hva foretrekker dere av Panter Martin, Vibrax, Abu (disse kaster vel ganske langt), Sølvkroken og Mepps? Hver av disse merkene har jo sin egen utforming på spinneren. Er flue på kroken bare en gimmick, eller har dette noe for seg?

    Kaster de 9-grams spinnerne langt? Kunne vært artig å prøvd på fjellet. 

    Skal hovedsaklig fiskes etter ørret (både til skogs og fjells).

  3. 2 minutes ago, ShoreSlowJigging said:

    Bare land, jeg liker og vandre runt litt :) 

    Hvor er det du pleier å fiske? Jeg har aldri snakket med noen som har fått noe annet enn flyndre, sjøørret og makrell fra områdene rundt Bygdøy.

    Nå fisker ikke jeg etter flyndre, men har prøvd etter sjøørret uten å få noe, men kanskje jeg er for sent ute. 

  4. 1 hour ago, ShoreSlowJigging said:

    Jeg fisker litt runt i indre Oslofjorden, har nokk tatt fisk vid varje tillfelle hittils. :) Denne våren har det blitt Makrell, Torsk, Sej, Sjöörret, Flyndre og Horngjell, men kankse ikke så mange hver gang..

    Jeg fisker uteslutende fra land, antingen LRF eller SSJ. Ska jeg fiske dypt, SSJ, allt annet LRF.

    Men jeg har bare fisket i Oslofjorden i to år si ingen direkt historik hvis d är bedre eller sämre en förr.

    Fra land eller båt? Jeg fisker bare fra land. 

  5. 1 hour ago, erik said:

    Tja. Torskebestanden er begredelig, derav kommende fredning. Sei og lyr kommer du sjelden i kontakt med fra Bygdø, og sjøørret og havabbor fisker både du og de andre 500 som var der samme uken etter så de er kroksky eller døde.

    Skal du fiske fra B gjelder det å fiske natt eller tidlig morgen. Med tidlig mener jeg 04.00 til 07.00. 

    Jeg har ofte fisket fra rundt 23 om kvelden til 2-3 om natta pga båttrafikk, men kanskje jeg skulle prøvd tidlig om morgen hvis jeg klarer å komme meg avgårde så tidlig. 

  6. Jeg har vært noen turer rundt Bygdøy i år, og var en del ute der forrige sommer også. Hittil i år har jeg ikke fått et eneste napp, og i fjor var det også helt fullstendig dødt, med unntak av noen makrellstimer. Men med en gang stimen er borte, så er det helt dødt. 

    Er det i det hele tatt noen vits å fiske i indre Oslofjord lengre? 

  7. 22 hours ago, Audiosan said:

    Personlig ville jeg da heller lagt de ekstra pengene i snelle :) Sahara er nok en grei snelle. Jeg har selv forgjengeren til den, Exage. Men har oppgradert til Technium, som er forgjengeren til Ultegra.

    Shimano Nasci er også et alternativ.

    Disse er visst helt like 

    Kjøpte Sahara da mange anbefaler denne. Så bruker jeg pengene på mer utstyr.

  8. 8 hours ago, erik said:

    Bygdø er slettes ikke værst, men som antydet over gjelder det å fiske tidlig morgen (4-8) og kveld (19-) og helst ikke lørdag eller søndag. Ellers er rutebåtene ut til øyene mitt beste tips til alle som vil prøve seg i Indre Oslofjord. Det er gull å komme seg litt vekk fra de mest besøkte plassene og selv om det fiskes på øyene også så er fiskepresset der en brøkdel av Bygdø.

    Skal prøve å ta båten ut engang, men er jo litt ulempe med båt når jeg skal fiske på kvelden. Regner med at båten slutter å gå på et tidspunkt. 

  9. 1 hour ago, Kustvatten said:

    Just came back from a real nice trip to Bygdöy :)

    Is it possible that Bygdöy fishes best in low tide? Seems like we always get most fish while the tide is low..

    We cought (C&R) more then 20 mackerell, maybe 3-4 was "foodsize" :) And a small cod.. :)

    BUT the most fun was... I just released one of those small 20ish cm mackerells, but i lost it so it hit a rock.. So it was swimming, hurt, in erratic cirles maybe 2 meters from the shore... Then in a huge SPLASH! A large seabass sucks in the mackerell... O.O Its literally 2 meters away from us!! I can see the backfin as its raised and its the size of my spread fingers.. Margrethe goes "ITS A SEABASS, ITS A SEABASS!!" (She know what they look like as iv forced her to watch "Havabbor" from Runar Kabbe... :D) Its so stupid, i stand there trying to throw as far as i can... But then that lazyass, large seabass just swimms off.. 2 meters from the shore... :D

    Hvor var det du stod? Var på Bygdøy jeg også men det var folk på omtrent hver odde fra frognerkilen til paradisbukta. Fant en plass som er akkurat i sunder det båtene kjører inn til frongerkilen, men er jo småirriterende å ha båter som kjører forbi støtt og stadig. Fikk 2 små makreller og et større napp som jeg ikke fikk dratt iland. Disse fikk jeg samtidig omtrent på hvert kast, så mistenker at det var en stim der akkurat da. Bortsett fra det så var det helt dødt. 

  10. Sitter og skal kjøpe ny stang, men litt usikker på hva jeg ska gå for av beastmaster eller forcemaster. Er det verdt å bruke dobbelt å mye penger for å kjøpe beastmaster (1399,-) kontra forcemaster (715,-)? Selv om det virker litt digg med beastmaster sin 5-delte stang kontra forcemaster sin 3-delte.

  11. Hei, hvordan er sjøfisket rundt Oslo nå? Har hørt at det har vært veldig dårlig nå en stund, og at til og med torsken ikke biter. Hadde tenkt til å prøve fiskelykken på Bygdøy langs stien til paradisbukta for å slippe folk, men spørs om det heller lønner seg å dra i marka hvis rapportene stemmer. Noen som får greit med fisk rundt Oslo nå? 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.