JonasA

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

1 Neutral

Om JonasA

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er det mulig å fange røye med sluk på denne tiden? eller er det bortkastet tid?
 2. Har fått lyst til å fiske ørret i det siste, og det skal være mildt i flere uker fremover. Kan man få ørret nå på denne tiden etter fisken har gytt? i så fall hvilke redskaper skal jeg bruke?
 3. Hei Det er et lite spesielt skogsvann på hadeland som huser virkelig flott ørret og abbor. Ørret bestandsvurdering: Liten bestand Det har blitt tatt ørret der på 3 og 4 kilo, og langt større finnes. Fisken gyter ikke, så fiskene som er der er satt ut av ivrige fiskere som meg. Abbor bestandsvurdering: Middels Det er en bestand av storabbor på 1-2 kg men langt større finnes. Fisken gyter. Generelt info om vannet: Vannet er krystallklart og har en ekstrem høy ph-verdi, altså en kalksjø (ikke humus typen) det er veldig dypt der og det går rykter om at det er 70+ M dypt. Før i tiden var det mye mer fisk i vannet, men ettersom tiden gikk stoppet fisken å gyte. Jeg prøver å få fisken til å gyte igjen men det er vanskelig. det renner lite vann i bekken. Bekken renner nedover mot et annet større vann. det er mange planker, kvister og steiner i bekken som stopper fisken til å svømme forbi. det er myrbunn i bekken, så det er ikke sand i bekken lenger. Har noen no tips om hvordan jeg kan forsøke å få fisken til å gyte igjen. Forbedre/ fikse bekken ? fiskene har forsøkt i mange år på rad å gyte stillestående, men det har neppe vært noe avkom etter gytingen i vannet. Det er flere videoer av Lars Nilssen som har filmet revirhevdende stillevannsgytere der. Videoer av stillevannsgytere: Og
 4. Hei Er nå på et skogsvann å fisker. Det er steeeeerk vind og har ikke fått noe napp. Noen som har no tips til slikt drittvær? det er 14g i vannet
 5. Noen som har noen gode fiskeplasser i dette området å anbefale? Har selv fisket mye i svea, øvre karlstjernet, kalven og ytre svea og har fått mye fin fisk opp mot 1 kg.
 6. JonasA

  Where is fish in gandsfjorden

  what type of fish are you fishing for? Mackerel: Use shiny lures in the surface area Cod: Use fish/like lures and reel in slowly and do movements with the rod tip. (make sure you let the lure sink to the bottom of the water. Here’s where the cod is. eapecially in now when its such a hot temperature in the water.
 7. JonasA

  Harving spørsmål

  Hei, har akkurat fått interesse for nattfiske og blitt anbefalt å prøve “harving” eller harve. har noen noe tips om hvor mange mark, og spesielt Hvor på et skogsvann jeg skal prøve meg. er det best ved odder eller trær eller har det ikke noe å si? Trenger generelt tips om alt som har noe med harving og gjøre. Skal fiske på et stort avlangt skogsvann i hadeland. Vannet heter Svea takk for alle svar
 8. I dag var jeg å fisket i et lite skogsvann på hadeland. forventet ikke noe stort pga temperaturen i vannet som er rundt 20 grader. Dro ut og fikk noen abbor på første kastene. plutselig vaket det en stor ørret på kilo-halvannen rett ved siden av båten. kastet ut med en liten 4g rød spinner og fikk hugg av den store ørreten. fisken gjorde et høyt luftsprang og falt av kroken. et par kast senere fikk jeg hugg av en mindre ørret på samme sted, denne falt også av. Resten av dagen ble det ikke noe annet en små abbor. Vet noen hvorfor fisken bet på når det var så varmt i vannet? kunne det bare ha vært teritoriel ørret som forsvarte seg? og noen tips for å få en slik ørreet på i varmt vann? dette vannet er veldig grunnt og er veldig lite.
 9. jeg sliter skikkelig med å få ørreten på kroken pga varmen. Har prøvd alt fra spinner langs bunn til aktivt wobbler fiske fra båt. Har noen noe tips til ørretfiske når vannet er 20-25 Grader? vannstanden er 30cm lavere en normalt. Dette er i mylla området.