Sjef

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Sjef last won the day on February 10

Sjef had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Sjef

  • Rank
    Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Bruker en røkgenerator tilsvarende denne: https://goo.gl/rPi5eY. Bruker akvarium luftpumpe. Termostat og luftfuktighetsmåler fra ebay. App på mobil viser status (laget for hus, men virker greit. Søk på Smart WIFI Switch Temperature Humidity Sensor ) Sjekker fisken for hånd. Har ikke noe DIY instruks, men egentlig enkelt oppsett.
  2. BAN, hør på cesar. Det høres ut som du er blitt fortalt av sjefen din at hver eneste trinn i prosessen er optimalisert for kvalitet. Det er selvsagt feil. Prosessen er nok heller optimalisert for profitt. At saltingen skjer under transport er ikke optimalt for kvalitet, heller optimalt for profitt. Samme med at den blir ferdig på 24 timer. Det er enklere å kontrollere prosessen i et lite røkeri, og resultatet blir lett bedre. Og det jeg egentlig ville si om røking ett år senere: Vi bruker et gammelt tørkeskap, og en røkutvikler. Vi har en kjeller som har stabil temperatur og fuktighet mye av året. Greit til å røke og/eller tørke med eller uten varme. Vi kan følge med hver enkelt filet/fisk og sjekke smak og fasthet underveis. Temperatur/fuktighet/saltinnhold måles per filet. Dette er umulig i en industriprosess, og kvaliteten kan bli mye høyere uten mye arbeid.