Jump to content
Fiskersiden

Lakselars

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lakselars's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Den lille 4 størrelse treblekroken er en VMC 3x. Synes du jeg skal bytte ut 1-er kroken og sette på 4-er kroken?
 2. Hmm, ja det kan jo være verdt å prøve ut! Men angriper ikke laksen som regel midt på sluken når den tar? (ikke rett bak). ja skal forsøke dette! Her har du et bilde av kroken jeg bruker med orginal krok på og en løs størrelse 4 krok under. Det er jo en veeldig stor forskjell på disse 2 krokene, jeg synes det ser merkelig ut at den på 4 skal kroke bedre en den orginale. Se vedkegg Takk for svar:)
 3. Takk for at du bidrar i tråden du også Sluken jeg har går veldig fint i vannet og ikke minst så får jeg kastet den langt (er spesielle plasser som som regel kun jeg når med kast) som laksen ofte tar i tidevannstrømmen jeg fisker, som gjør at jeg er avhengig av sluker i 32 - 42 gram størrelse. Og relativt mange napp får jeg jo. Jeg har en bekjent som forsøkte størrelse 4 krok på sin 42 gram, og han fikk en laks han berget på 3.5 kg og mistet 2 fine lakser etter noen sekunder. Den orginale kroken på sluken ser jo ut som en 1\0 i størrelse, så synes det er pussig at størrelse 1 skal være for stort til laks. Vil det å gå ned til 2-er krok fortsatt være for stor? Du og abbor nevner at jeg bør bytte stang til en som bøyer seg lettere, det hadde jeg før, men synes det ble så tungt i strømmen at den bøyde seg (ble tyngre å sveive inn) vs lawson stangen som er stiv.
 4. Fisker kun med haspel. Uff, jeg som liker lawson stangen så godt
 5. Takk for svar igjen:) Hva mener du med dette? At jeg må ha en mykere stang en lawson stangen jeg har? Jeg fisker mest i tidevannstrømmer Owner har jeg veldig dårlig erfaring med, dyre kroker som ikke fanger fisk for meg. ST36 og 41 variantene har jeg prøvd med dårlig hell:) Den Mustadkroken 36329NPBLN finner jeg ikke i størrelse 2 i Norge, hvor kjøper du dine fra? Ved bruk av Braid så skal man ikke gi tilslag ikke sant?
 6. Takk for svar Abbor:) Jeg bruker en stiv stang, Lawson Northern L 12 fot 30-70 gram kastevekt. Det som jeg liker med multi er at du kjenner det minste napp og du vet nesten alltid om det er en laks som tar eller sei f.eks. Jeg brukte Mono før og jeg mistet faktisk like mye da + at jeg synes det er kjedeligere fiske fordi du kjenner ikke så godt napp, og det er vanskeligere å si hva du har hatt på kroken etc. Ser i andre tråder du bruker Owner size 2 kroker, gjør du det fortsatt? Om du ble tvunget hehe, ville du da hatt lett brems? og tilslag?
 7. Nei det gjør jeg ikke, fisker med braid med fortom på en halv meter.
 8. Er det noen som kan hjelpe meg? Jeg mister så mye laks at jeg har lyst å skrike!! Jeg fisker i en tidevannstrøm der laksen ofte tar et par timer før flo og når strømmen snur. Jeg hadde på 4 lakser i kveld, der alle sammen ramlet av etter ca 10 sekunder. 2 av dem var godt over 5 kg. Jeg hadde hard brems, slakk brems og midt i mellom og alle 4 forsvant. Jeg har brukt owner st 41 size 1 og de har jeg også mistet mye på. Har forsøkt i kveld med VMC i størrelse 2 og 4 der alle ramlet av. Hva bør jeg kjøpe om jeg kjøper fra Ebay etc, og hva bør jeg kjøpe om jeg handler fra Norge? Alt annet et Owner!
 9. Hei, takk for at jeg fikk bli medlem på dette forumet:) Jeg er en ivrig laksefisker som fisker etter laksen i havet med 32 grams eller tyngre Møresild\viking herring. Problemet er at jeg mister så innmari mye laks, bare idag mistet jeg 5 lakser, og en kamerat av meg mistet 2 stk. Jeg fisker med Owner ST41 størrelse 1, han fisker med Mustad TG76NP-BN størrelse 1. Det jeg ikke liker med disse krokene er at de er så korte. Jeg ønsker heller ikke tips om å bruke samme kroker i mindre størrelse, da det er prøvd før uten mer hell. Jeg bruker også ekstra splitring (owner size 7). Er det noen som kan tipse meg om noen gode treblekroker (merke, navn og størrelse) til Møresilda 32 og større sluker?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.