Jump to content
Fiskersiden

dagniko

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dagniko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

6

Reputation

 1. Allround finnes ikke, prøv å finne ut omtrent hva han ønsker seg - det er umulig å gi et noenlunde presist råd uten å vite mye mer. En mulighet er et gavekort hos Skitt Fiske eller en annen større leverandør, dersom noe slikt finnes.
 2. Ikke helt umulig - den bærer for meg tydelig preg av å være fra ca. midten av 1962 til sent 1963. Det var en del subtile endringer som gjør det mulig å datere såpass nøyaktig, forutsatt at deler ikke har vært byttet.
 3. Fra Juli 1964, og ikke serienummer, men "lot" nummer. 6000 kom i 1954, Record opp til en gand rundt årsskiftet 1957/58, deretter ABU (muligens med en del overlapp, som det var for 5000 - men det er umulig å vite da 6000 ikke hadde serienummer.
 4. Selv om det fleste samlere fokuserer på Ambassadeur, så finnes det nok samlere som vil være interessert i en slik også, da de samler på "alt" som har med ABU å gjøre - spesielt om den er "som ny" med original eske mm. Hvor mye de evt vil betale vet jeg ingenting om.
 5. Er på ingen måte ekspert på haspel, men størrelse og plassering av nedre stangring påvirker ganske sikkert hvor stor snelle som egner seg?
 6. Slik som "klassifiseringen" av stenger som oftest er i dag, så bør du nok se på stenger som har en oppgitt max. på minst 40gram for å få en som er optimal med 25 gram (men faktisk så varierer dette en del, og brukerens kasteteknikk mm. påvirker også hva stengene er "best" til). De som klassifiserer stenger har en vanskelig jobb.... 11' er det korteste jeg ville ha vurdert til den aktuelle bruken, dersom det ikke er forhold på de aktuelle plassene som dikterer noe kortere. Jeg ser ikke noe galt med å tenke i retning av 13', om forholdene ligger til rette for det....
 7. Er ikke ødeleggelse av mynt ulovlig?
 8. Dette har blitt snudd på hodet etter Brexit, Blackdog nekter å selge til Norge (mens RRC ikke har noen problemer med det).
 9. Jeg regner med at dette egentlig handler om å kappe håndtaket bakerst/nederst, slik at snella kommer nærmere bakre ende av stanga - og egentlig ikke bakre ende av stangemnet? Jeg ser ikke bort ifra at det kan gjøre havfiskestenger som er litt feilkonstruert bedre til noen fiskemetoder - men egentlig forutsetter det at fremre håndtak er ganske langt, om det skal bli bra.
 10. Det som kom stemte med web-siden, og ikke med det kundeservice opplyste.
 11. Alltid interessant å følge med på de seriene der - ikke glem "Pike Fight"! <Pike Fight 2020 - Episode 1 - YouTube>
 12. De fleste av dagens stenger or overklassifiserte mtp kastevekt, om de kaster bra med 2/3 av oppgitt max så er det bra - langt ifra alle klarer det, bortsett ifra til ren "lemping" (som starter med stillestående agn i bakre stilling). Det varierer imidlertid mye, og kasteteknikk påvirker det i stor grad. Om alle fabrikanter/merker var enig om hva klassifiseringen betyr så hadde det vært bra - men slik er det ikke, og de som skal klassifisere en stang har en særdeles vanskelig jobb, siden det er mange forskjellige kasteteknikker "der ute". Max angitt tenderer til å bli det maximale som stanga tåler for "lemping", og sier ingenting om hva som er optimalt for ordentlige kast (med "bak-kast" og hvor stanga er ordentlig oppspent i bakre stilling, før frem-kastet starter). Det tallet er naturlig nok en hel del lavere. Med pendelkast så blir naturligvis tallet ennå lavere, men det er det ikke rimelig å forvente at tas hensyn til annet enn for "surfcasting" stenger.
 13. Har sett noen bilder av den Milo stanga nå, og "alt" er omtrent så galt som det kan bli for multiplikator (bortsett ifra ringene - muligens). Det hjelper lite at ringene muligens er OK når håndtak og snellefeste er en katastrofe, og ser ut til å være uvanlig vanskelig å endre. Dersom de hadde laget en utgave med lengre bakre håndtak (ca. 53-55 cm fra trigger), trigger feste og 12-15 cm fremre håndtak i kork, så hadde jeg hatt lyst til å kjøpe en, for å kaste ca. 25g sluker. Den aktuelle (haspel) utgaven får være "i fred" for meg.
 14. Det er en katastrofe at lange og lavt klassifiserte (kastevekt) stenger som regel bare finnes i haspel utgave. Jeg kan leve med ring-oppsettet, fraværet av "trigger", og til nød det som regel "feilvendte" snellefestet (skruingen ned) - men det store problemet er at både bakre og fremre håndtak er for kort for effektiv bruk av multiplikator. Fremre kan fikses lett om originalen er kork og det ikke er noen alt for godt fastlimt "avslutning" på det som finnes, og/eller en ring på nedre del (som da må tas av først) - og det er selvfølgelig mulig å skjøte på nederst også - men særlig fristende er det ikke å sette i gang med slikt når stanga var ganske dyr i utgangspunktet. Mange "trigger" stenger er for øvrig også feil-konstruert, typisk med alt for små og lave (og dermed ofte for mange) ringer og for kort (eller intet egentlig) fremre grep, som i de verste tilfellene også er ment som "skru-grep" for snellefestet, og derfor ikke er fast forankret (limt fast i) til klingen.
 15. Finner ikke noe tyngre jeg heller - og mange steder går de helt sikkert fint å bruke de, om man tilpasser teknikken. Slik er det jo egentlig med all redskap.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.