Jump to content
Fiskersiden

dagniko

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About dagniko

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det som kom stemte med web-siden, og ikke med det kundeservice opplyste.
 2. Alltid interessant å følge med på de seriene der - ikke glem "Pike Fight"! <Pike Fight 2020 - Episode 1 - YouTube>
 3. De fleste av dagens stenger or overklassifiserte mtp kastevekt, om de kaster bra med 2/3 av oppgitt max så er det bra - langt ifra alle klarer det, bortsett ifra til ren "lemping" (som starter med stillestående agn i bakre stilling). Det varierer imidlertid mye, og kasteteknikk påvirker det i stor grad. Om alle fabrikanter/merker var enig om hva klassifiseringen betyr så hadde det vært bra - men slik er det ikke, og de som skal klassifisere en stang har en særdeles vanskelig jobb, siden det er mange forskjellige kasteteknikker "der ute". Max angitt tenderer til å bli det maximale som s
 4. Har sett noen bilder av den Milo stanga nå, og "alt" er omtrent så galt som det kan bli for multiplikator (bortsett ifra ringene - muligens). Det hjelper lite at ringene muligens er OK når håndtak og snellefeste er en katastrofe, og ser ut til å være uvanlig vanskelig å endre. Dersom de hadde laget en utgave med lengre bakre håndtak (ca. 53-55 cm fra trigger), trigger feste og 12-15 cm fremre håndtak i kork, så hadde jeg hatt lyst til å kjøpe en, for å kaste ca. 25g sluker. Den aktuelle (haspel) utgaven får være "i fred" for meg.
 5. Det er en katastrofe at lange og lavt klassifiserte (kastevekt) stenger som regel bare finnes i haspel utgave. Jeg kan leve med ring-oppsettet, fraværet av "trigger", og til nød det som regel "feilvendte" snellefestet (skruingen ned) - men det store problemet er at både bakre og fremre håndtak er for kort for effektiv bruk av multiplikator. Fremre kan fikses lett om originalen er kork og det ikke er noen alt for godt fastlimt "avslutning" på det som finnes, og/eller en ring på nedre del (som da må tas av først) - og det er selvfølgelig mulig å skjøte på nederst også - men særlig fristend
 6. Finner ikke noe tyngre jeg heller - og mange steder går de helt sikkert fint å bruke de, om man tilpasser teknikken. Slik er det jo egentlig med all redskap.
 7. Eksperimenterte en del med både gummi-makk og jigghaler med krok som opphengere i sjøen for over 30 år siden, og gummimakk kroket utvilsomt mest fisk. Dette handlet imidlertid ikke om sjø-ørret, men om torsk, sei, uer, steinbit osv. Overraskende nok så satt steinbiten som oftest på selve pilken, ikke på noen av opphengerene. At torsk, sei, brosme og hyse satt på begge deler, og uer kun på opphengere var ikke overaskende.
 8. Det der er jo ikke bare en svivel, men en "sluk-lås". Som sådan er det en type som jeg alltid har unngått med hensikt, da den ser for lett ut å åpne ved et uhell - men den frykten kan godt være overdrevet. Virvel-delen ser uansett ikke ut til å være saltvannsbestandig i lengden, men om det skylles i ferskvann etter slik bruk så er det neppe noe akutt problem.
 9. Foretok en "test" bestilling, da svarene fra kundeservice tilsynelatende var i strid med det som ellers fremgår av websiden (angående sett vs. enkelt-sluker). Blir spennende å se hva som faktisk dukker opp i posten.
 10. Før de gule med rød rygg så var det Stingsild og Jensen Pirken (gammel type, med finish som ikke flasser) i gull med rød rygg som var favoritten - men da var fokus mer på torsk (med lyr som vanligste bifangst) enn på sei. Dagens "Sølvkroken" utgave av Pirken flasser jo ennå verre enn Stingsilda - ikke bra i det hele tatt, og fortjener ikke lengre betegnelsen "sildeslukenes Rolls Royce".
 11. Oppdaget etter hver at Special i kobber/rød (12g og 7g) var "giftig". Ble min favoritt omtrent når Ambassadeur 2500C danket ut haspel til ørretfiske på "fjellet" (flagret mindre i motvind enn Åsenskjea, mye bedre å kaste).
 12. Ja, egentlig. Kan ha vært tilfeldig at det var de gule med rød rygg som tilsynelatende var best. Det blir gjerne det man har fått mest på før som prøves først neste gang, og da forsterkes gjerne inntrykket etter hvert - siden annet bare prøves når favoritten ikke gir noe brukbart resultat. Blir som med "gul" Åsenskje til ørretfiske i mine yngre dager.....
 13. Takk! Den røde varianten fantes for øvrig ikke i de settene jeg nevnte (var de 3 andre som er vist der).
 14. I nyere tid så har Kinetic "Mini-silda" vært en favoritt i 25, 40 og 60g på grunn av kaste-egenskapene - men de ser ut til å ha forsvunnet fra markedet? Skitt Fiske pleide å ha de + enkelte mer tilfeldige butikker. Disse var ganske billige og kom i sett med 3 bra farger. Jeg har et lite lager, men håper at de kommer tilbake på markedet. Kaster bedre enn noen annen sildesluk jeg har prøvet i de vektene, og har fin bevegelse i vannet.
 15. Glemte å kommentere det delenummeret i ovenstående innlegg. 9755156 er et nummer som bare ble brukt en kort tid tidlig på 1980-tallet, når noen hos ABU hadde "funnet opp" et nytt nummersystem som fungerte dårlig (de gikk snart tilbake til det gamle systemet). Delen er den samme som den buede (tidlige) utgaven av 5189. CS Rocket kom imidlertid med den flate, som fortsatt fås kjøpt - bortsett fra de tidligste (1991-1994) som kom med noe helt annet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.