Jump to content
Fiskersiden

Frha

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Frha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Liten oppfølging her. På den versjon jeg har Q1 er det ikke andre alternativ enn CPT100. Jeg kjøpte derfor en Lowrance som går som ekkolodd og jeg tok strømmen fra cpt100 modulen. Dette er jeg strålende fornøyd med.
 2. Takker for svar. sjekker med Buster og legger ut her om det er flere som lurer på dette
 3. Jeg har også en slik Q i en Buster. Er det mulig å oppgradere med en bedre ekkoloddmodul eller svinger?
 4. Takker for innspill og godt innlegg på deres blogg. Jeg ferdes i Laksefjord og i Porsangerfjord og da blir rekkevidde viktig. Men jeg ser at jeg kan kjøpe original vannskifeste/bøyle og montere antenna på toppen der. Da er den en god meter over vannet og burde oppnå minst den rekkevidden du har.
 5. Hei, jeg skal montere fast VHF i en Buster Magnum. Utfordringen er plassering av antenne og til dels valg av antenne. Antenna bør jo monteres høyest mulig, men er dårlig med master på denne båten. Håper noen av de kloke hoder her har gode forslag.
 6. Takker for svar. Da blir det en av de to midlertidig montert i tank. B260LM er vel en allsidig svinger med god ytelse til variert fiske.
 7. TAkk takk. man bør altså teste grundig med plastpose med vann ved litt forskjellige hastigheter, og tryggeste løsning fremstår som å kjøpe gjennomgående som monteres innvendig i påvente av at båten skal på land?
 8. Hei. Jeg trenger bedre svinger nå og lurer på om noen har erfaringer med innvendig montert svinger. Feks M260 montert permanent innvendig eller bør man kjøpe den gjennomgående man skal ha, lage en midlertidig tank og montere den innvendig til båten skal på land for så å montere permanent ? Her i området koster det fort 5000 å få båten på land. Båter har innenbords motor med aksel , halvplaner med maxfart 20.
 9. Frha

  Tur på havet

  vil bare nevne at det går direkte fly Gardermoen - Lakselv Fredag og mandag. Det er SAS.
 10. Ja jeg ser på tekniske data at ACU100 leverer 9A. Men RPU80 krever etter det jeg kan se 6A... Kan EV100 benytte seg av den pumpa? Jeg har en EV100 som jeg ikke fikk til virke skikkelig forrige sommer, men skal legge ned litt innsats i år. Båten er 27 fot Anytec med 250hk. Og trolling er noe jeg så smått har begynt med og satser på å bruke mer tid på i sommer. Må man bytte el.nikk og pumpe er det jo bedre å demontere hele greia, selge det brukt og kjøpe ny Simrad.
 11. Hvis EV100 pumpa er for liten/mangler kapasitet kan man sette på en annen pumpe? Jeg forstår at AP må kunne levere nok strøm til å drive pumpa, men ellers vil vel ikke AP bry seg om hva pumpa heter?
 12. Takker og bukker for kvalifiserte svar.
 13. Takker og bukker. Det høres fornuftig ut. Da er det bare å koble opp. Jeg har et Sønnac 50Ah startbatteri (til 250hkEvinrudeG2) og 100Ah Litium forbruksbatteri. Men når jeg driver litt turistkjøring med kongekrabbe fangst må jeg ha AISen på 24/7. Kan bare skru av om båten blir liggende flere uker... AISen er tilkoblet forbruksbatteriet utenom hovedbryteren og den er tilkoblet NMEA2000 nettet. Dersom man skrur av strømmen til nettverket trekker det vel vel ikke strøm fra AISen? AIS har egen vhf-antenne og egen Gps-antenne.
 14. Jeg leste ett eller annet sted noe om å strømforsyne noe utstyr fra startbatteriet og resten fra forbruksbatteriet, men er ikke i stand til å finne tilbake til det. Jeg setter opp eget batteri til start med en Victron batteriseparator da den takler Litium forbruksbatteri og bly startbatteri. Og da må jeg splittebort tenningsbryter og motorinstrumenter til egen kurs fra startbatteriet. Så var det altså noen av dere eksperter som mente noe....var det autopiloten på startbatteriet? Og evnt hvorfor. Jeg tenker også at min elektriske teinehaler kanskje burde vårt på startbatteriet da den ikke er drift uten at motor går og siden ladestyringen prioriterer startbatteriet ? Gode innspill mottas med takk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.