Jump to content
Fiskersiden

Frha

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Frha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

1

Reputation

 1. Takker for svar. Da blir det en av de to midlertidig montert i tank. B260LM er vel en allsidig svinger med god ytelse til variert fiske.
 2. TAkk takk. man bør altså teste grundig med plastpose med vann ved litt forskjellige hastigheter, og tryggeste løsning fremstår som å kjøpe gjennomgående som monteres innvendig i påvente av at båten skal på land?
 3. Hei. Jeg trenger bedre svinger nå og lurer på om noen har erfaringer med innvendig montert svinger. Feks M260 montert permanent innvendig eller bør man kjøpe den gjennomgående man skal ha, lage en midlertidig tank og montere den innvendig til båten skal på land for så å montere permanent ? Her i området koster det fort 5000 å få båten på land. Båter har innenbords motor med aksel , halvplaner med maxfart 20.
 4. Frha

  Tur på havet

  vil bare nevne at det går direkte fly Gardermoen - Lakselv Fredag og mandag. Det er SAS.
 5. Ja jeg ser på tekniske data at ACU100 leverer 9A. Men RPU80 krever etter det jeg kan se 6A... Kan EV100 benytte seg av den pumpa? Jeg har en EV100 som jeg ikke fikk til virke skikkelig forrige sommer, men skal legge ned litt innsats i år. Båten er 27 fot Anytec med 250hk. Og trolling er noe jeg så smått har begynt med og satser på å bruke mer tid på i sommer. Må man bytte el.nikk og pumpe er det jo bedre å demontere hele greia, selge det brukt og kjøpe ny Simrad.
 6. Hvis EV100 pumpa er for liten/mangler kapasitet kan man sette på en annen pumpe? Jeg forstår at AP må kunne levere nok strøm til å drive pumpa, men ellers vil vel ikke AP bry seg om hva pumpa heter?
 7. Takker og bukker for kvalifiserte svar.
 8. Takker og bukker. Det høres fornuftig ut. Da er det bare å koble opp. Jeg har et Sønnac 50Ah startbatteri (til 250hkEvinrudeG2) og 100Ah Litium forbruksbatteri. Men når jeg driver litt turistkjøring med kongekrabbe fangst må jeg ha AISen på 24/7. Kan bare skru av om båten blir liggende flere uker... AISen er tilkoblet forbruksbatteriet utenom hovedbryteren og den er tilkoblet NMEA2000 nettet. Dersom man skrur av strømmen til nettverket trekker det vel vel ikke strøm fra AISen? AIS har egen vhf-antenne og egen Gps-antenne.
 9. Jeg leste ett eller annet sted noe om å strømforsyne noe utstyr fra startbatteriet og resten fra forbruksbatteriet, men er ikke i stand til å finne tilbake til det. Jeg setter opp eget batteri til start med en Victron batteriseparator da den takler Litium forbruksbatteri og bly startbatteri. Og da må jeg splittebort tenningsbryter og motorinstrumenter til egen kurs fra startbatteriet. Så var det altså noen av dere eksperter som mente noe....var det autopiloten på startbatteriet? Og evnt hvorfor. Jeg tenker også at min elektriske teinehaler kanskje burde vårt på startbatteriet da den ikke er drift uten at motor går og siden ladestyringen prioriterer startbatteriet ? Gode innspill mottas med takk.
 10. Hvordan gikk dette? Jo det gikk veldig bra, Simradutstyret er meget bra saker og den gamle svingeren fungerer fint. Så kanskje man setter på en nye, eller en ekstra svinger når båten tas på land nå utover våren/sommeren
 11. Takker for svar. Det er som å kjøpe båt...du kommer til et punkt hvor fornuften må tre litt til side. Har derfor i dag bestilt NSS16 Evo3. Fikk et knalltilbud. Da åpner det seg for å lage egne/bedre kart over bunnforhold, Det er veldig dårlige bunndata inne i fjordene her i Finnmark. Samtidig blir det kongelig med autopiloten kobla opp mot dette. særlig i sjarkfart. Så håper vi svingeren er 50kHz hvilket er mest trolig, Da kan det monteres en extra eller en ny svinger når båten skal på land til våren.
 12. Takker for svar Har mailet med Simrad, de sier at man trenger en overgang for plugg på svinger, og at det kan funke. De sendte med koblingsskjema for div.svingere, Om det ikke funker er det bare å skru av ekkoloddet. Løfte på land nå og montere ny svinger. Om den gamle virker blir det ny svinger samtidig med vårpussen når båten skal på land. Ingen hadde kommentarer på Simrad2016, men tenker at det må være bra saker. Men som sagt, takker for svar,
 13. Jeg trenger hjelp i ekkoloddvurderinger. Vi har en båt (sjark) hvor det gamle Skipper-ekkoloddet har takket for seg. Da må det kjøpes nytt og vi ser på Simrad 2016. Det burde vel være egnet på alle dybder? Da gjenstår spørsmålet om svinger. Vet ikke betegnelse på den som står der, men i boka på ekkoloddet står det at det kan være 38 eller 50 hz. Kan man prøve å koble opp denne svingeren mot feks Simrad2016 ? Kan man skade ekkoloddet om det er feil i svingeren? Kan man måle om det er feil i svingeren? Det koster 5000 å løfte båten på land, tanken er derfor å kunne bruke eksisterende svinger til vårpussen hvor den uansett må på land for så å bytte til en moderne svinger. Hva tror dere ekkoloddeksperter om denne problemstillingen?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.