Gå til innhold
Fiskersiden

Frha

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frha

  1. 2 timer siden, erik skrev:

    Det med høyde er en sannhet med noen modifikasjoner. :) Ja, for optimal rekkevidde er høyde viktig, men trenger du det? Min antenne er ca 55cm over vannoverflaten men gir uansett en rekkevidde på ca 80 km. Kan være verdt en kikk: 

    https://teamcolibri.blogspot.com/2020/07/endelig-vhf-i-starwelden.html?m=1

    Takker for innspill og godt innlegg på deres blogg.

    Jeg ferdes i Laksefjord og i Porsangerfjord og da blir rekkevidde viktig. Men jeg ser at jeg kan kjøpe original vannskifeste/bøyle og montere antenna på toppen der.

    Da er den en god meter over vannet og burde oppnå minst den rekkevidden du har.  

     

  2. Hei. Jeg trenger bedre svinger nå og lurer på om noen har erfaringer med innvendig montert svinger.  Feks M260 montert permanent innvendig  eller bør man kjøpe den gjennomgående man skal ha, lage en midlertidig tank og montere den innvendig til båten skal på land for så å montere permanent ?

    Her i området koster det fort 5000 å få båten på land.

    Båter har innenbords motor med aksel , halvplaner med maxfart 20.

     

  3. Den 14.5.2020 at 17.37, piscator skrev:

    he he. men pengene våre vil dere ha! ;) må jo forstå at man ikke får i pose og sekk. Nå er nok smitterisikoen heldigvis veldig liten, særlig hvis man følger fornuftige smittevernråd. Rent bortsett fra usikkerheten om det går fly, er vi spent på hvordan den sene våren innvirker på fisket. Står for eksempel kveitene dypere enn de pleier?

    vil bare nevne at det går direkte fly Gardermoen  -  Lakselv Fredag og mandag. Det er SAS.

  4. Ja jeg ser på tekniske data at ACU100  leverer 9A. Men RPU80 krever etter det jeg kan se 6A...

    Kan EV100 benytte seg av den pumpa? 

    Jeg har en EV100 som jeg ikke fikk til virke skikkelig forrige sommer, men skal legge ned litt innsats i år.  Båten er 27 fot Anytec med 250hk.  Og trolling er noe jeg så smått har begynt med og satser på å bruke mer tid på i sommer.

    Må man bytte el.nikk og pumpe er det jo bedre å demontere hele greia, selge det brukt og kjøpe ny Simrad.

  5. Takker og bukker.

    Det høres fornuftig ut. Da er det bare å koble opp.

    Jeg har et Sønnac 50Ah startbatteri (til 250hkEvinrudeG2) og 100Ah Litium forbruksbatteri. Men når jeg driver litt turistkjøring med kongekrabbe fangst må jeg ha AISen  på 24/7. Kan bare skru av om båten  blir liggende flere uker...

    AISen er tilkoblet forbruksbatteriet utenom hovedbryteren og den er tilkoblet NMEA2000 nettet. Dersom man skrur av strømmen til nettverket  trekker det vel vel ikke strøm fra AISen? AIS har egen vhf-antenne og egen Gps-antenne.

     

  6. Jeg leste ett eller annet sted noe om å strømforsyne noe utstyr fra startbatteriet og resten fra forbruksbatteriet, men er ikke i stand til å finne tilbake til det. Jeg setter opp eget batteri til start med en Victron batteriseparator da den takler Litium forbruksbatteri og bly startbatteri. Og da må jeg  splittebort tenningsbryter og motorinstrumenter til egen kurs fra startbatteriet.

    Så var det altså noen av dere eksperter som mente noe....var det autopiloten på startbatteriet? Og evnt hvorfor. Jeg tenker også at min elektriske teinehaler kanskje burde vårt på startbatteriet da den ikke er drift uten at motor går og siden ladestyringen prioriterer startbatteriet ?

    Gode innspill mottas med takk.

  7. 17 timer siden, abbor skrev:

    Jeg har en S2016, ekkeloddet er det samme som i NSS Evo2 så det er bra saker. Skjermen er beregnet for å stå innendørs på en plass den ikke blir utsatt for sollys, den har dårlig lysstyrke. 

    Svingeren vil bare virke hvis den er på 50 kHz, 38 kHz vil ikke virke. 

    Takker for svar. Det er som å kjøpe båt...du kommer til et punkt hvor fornuften må tre litt til side.

    Har derfor i dag  bestilt NSS16 Evo3. Fikk et knalltilbud.  Da åpner det seg for å lage egne/bedre kart over bunnforhold, Det er veldig dårlige bunndata inne i fjordene her i Finnmark.  Samtidig blir det kongelig med autopiloten kobla opp mot dette. særlig i sjarkfart.  Så håper vi svingeren er 50kHz hvilket er mest trolig, Da kan det monteres en extra eller en ny svinger når båten skal på land til våren.

     

  8. Takker for svar

    Har mailet med Simrad, de sier at man trenger en overgang for plugg på svinger, og at det kan funke. De sendte med koblingsskjema for div.svingere, Om det ikke funker er det bare å skru av ekkoloddet. Løfte på land nå og montere ny svinger. Om den gamle virker blir det ny svinger samtidig med vårpussen når båten skal på land. Ingen hadde kommentarer på Simrad2016, men tenker at det må være bra saker.

    Men som sagt, takker for svar,

     

  9. Jeg trenger hjelp i ekkoloddvurderinger. Vi har en båt (sjark) hvor det gamle Skipper-ekkoloddet har takket for seg. 

    Da må det kjøpes nytt og vi ser på Simrad 2016. Det burde vel være egnet på alle dybder? Da gjenstår spørsmålet om svinger. Vet ikke betegnelse på den som står der, men i boka på ekkoloddet står det at det kan være 38 eller 50 hz.

    Kan man prøve å koble opp denne svingeren mot feks Simrad2016 ? Kan man skade ekkoloddet om det er feil i svingeren? Kan man måle om det er feil i svingeren?

    Det koster 5000 å løfte båten på land, tanken er derfor å kunne bruke eksisterende svinger til vårpussen hvor den uansett må på land for så å bytte til en moderne svinger.

    Hva tror dere ekkoloddeksperter om denne problemstillingen?

  10. Takker og bukker for oppklarende svar. Det synes som om 1022 og en bedre svinger, GT15 /GT23 blir løsningen framfor å sette alle penga i en 8410 som også må ha svinger.... Jeg fanger litt reker og kongekrabber med teiner og da er det fint å se bunntyper.

    Neste oppgradering blir ny/nyere 12" som oppdaterer kartet raskere enn den jeg har nå og da vil enhetene i alle fall snakke sammen.

    En digresjon, men min for lengst avdøde far var ingeniør på Simrad på 50 -60 tallet. Han var kongen på simrad skipperlodd med rør...

    Frode

    • Like 1
  11. Takk takk

    Mulig jeg er litt treg men om jeg går for 1022xsv med egen svinger, vil den også kunne bruke TM260 svingeren?

    Eller forutsetter det at 1022 kan snakke med 6012 via ethernett?

    Hvilken svinger bør man gå for på feks 1022xsv? Og når TM260 står på styrbord side hvor plasserer man den ny svingeren? Ved siden av ?

    så litt om nettverk, kan man lage kablene sjøl ? Ser at man kan kjøpe pluggene.Er det noen gode kilder til opplysning?

     

  12. Takker og bukker.

    Det blir jo en del kveitefisking her, faktisk mye.... Og da er det fra noen få meter på grunna og nedover. Da tenker jeg det er bedre med større konevinkel. Mister fort jiggen/agnet på loddet når det er god drift. Det er jo artig å se fisk som kommer opp i retning jiggen. Har også så smått begynt å teste litt trolling med dyprigg og da er det vel også fint med større konevinkel. Så er det slik at om kartet kan være kart hele tiden så har man det store bildet på hvor man er og hvor man skal uten masse knappetrykking,

    Det er Garmin nettverk på 6012, men i hvilken grad det er i bruk må jeg sjekke. Jeg har massevis av NMEA2000. Motordata Evinrude 250hk etec, AIS, VHF, Autopilot,  to stk GPS antenner . Jeg skal forøvrig prøve å rydde opp i nettverket, mye laaange kabler og kontakt-rekker(T-stykker) som flyter omkring under dashbordet. Skal prøve å skru fast en rekke med tilstrekkelig T-er og se på om man kan tilpasse kabellengder sjøl.

    GMD24 er vel enten på Garmin-nettverk eller NMEA0183, det må også sjekkes.

    Vil man kunne bruke TM260 med eller uten modul mot noen av de litt rimeligere modellene som 922xs og 1022xsv`?

    Den 84xx dro jo på slik at man må få pakka sendt  utenom heimen...

    Frode

  13. Jeg har tanker på å oppgradere ekkolodd med eget lodd, med CIRP?. Jeg har i dag Garmin 6012, GSD24 og TM260 svinger. Alt fra 2015

    Fisker i Finnmarksfjordene, mest fra 10 -100 meter, Men kan også ønske info fra dypere vann. Det utstyret jeg har er vel egnet for dypt vann med smal konevinkel??  Dashbordet på min Anytec cab er fullt, tenker derfor å sette opp 9-10" skjerm som er bare ekkolodd over vindu i front. Mens den skjermen jeg har kan være rent kart. Eller ?? Hva tror ekspertisen om løsningen? Eller må ekkoloddskjermen være plassert slik at det er lett å endre innstillinger mens man fisker/leter? tar også tips om utstyr som gjøre at totalen med nytt og eksisterende blir best/allsidig.  

    FrodeH

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.