Jump to content
Fiskersiden

KJE85

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

KJE85's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. B175 er jo definitivt noe å sikle etter. Men det koster å være kar. Er det riktig at 175 og 75 bare støtter et frekvensområde slik at man må velge mellom L/M/H. Ikke mulighet for flere frekvensområdet i samme svinger?. Vil en 75L fungere greit på grunt vann?. Vil en 75 og en Ti2 utnytte hverandre optimalt? Ser 75en er oppgitt til 300w og Ti2 har max utgangseffekt på 500w. Har dette mye å si?. Litt skeptisk til ny 50/200 HDI også. Men dette er nok mest fordi den jeg har som hekkmontert har en defekt på 50KHz. Den gir for mye støy til å være brukbar på 50KHz og på lav CHIRP. Har derfor aldri fått testet hvordan den fungerer på dypt vann. På høy chirp har jeg derimot vært fornøyd. Den holder bunn til 150-200meter alt etter forholdene, og ser større fisk ned mot 100 meter. Fungerer veldig bra ned til 70. Så mulig 50/200 hdi er fungerer bra om 50KHz elementet fungerer.
 2. Vil 50/200 HDI gjennomgående bronse gi noe forbedring i forhold til hekkmontert? Prisen er jo X3.
 3. Skal montere trim flaps bå båten, og må da flytte hekkgiver. Tenkte da på muligheten for å bytte til en gjennomgående giver om det finnes et greit og ikke alt for dyrt alternativ til til 50/200 HDI svingeren fra simrad/lowrance. Om man beholder CHIRP og fortsatt har en bra eller bedre dybde dekning er det et stort pluss. Prøvd å finne litt info selv, men går meg fort bort i informasjons jungelen. Brukes hovedsakelig til hav og fjordfiske (dype vestlandsfjorder) etter både bunn og pelagisk, samt til krepsefiske. Må fungere med Lowrence Ti2. Hvilke alternativer finnes?.
 4. Regner med den vil tjene meg godt. Har da lite sammenligningsgrunnlag, siden jeg før bare har fisket etter ca posisjon i papirkart, og brukt pilken som dybdelodd. Men har no litt forventning etter å ha lest rundt på forumet her. Gleder meg som en unge til julaften på at båten skal leveres.
 5. Hei. Vill bare takke for informasjon og rettledning. Har vært innom diverse andre tråder her over de siste to dagene og er imponert over hva enkelte her har av kunnskap, og utstyr. Og er tilsvarende imponert over hva folk har av dyrt utstyr. Så må jo være dyr tilegnet kunnskap. Supert at det finnes slike forum der folk er villig til å dele sin dyrt tilegnet kunnskap med oss som har gått oss vill. Mye nyttig info også i andre tråder. Så kommer nok til å bruke disse sidene noe fremover. Jeg endte opp med et Ti2 med kart, med en 50/200 455/800HDI. Det ble litt over det jeg hadde sett for meg i utgangspunktet. Men vi får forsvare det med at fisk er dyrt på REMAen. Ser iallefall frem til å få testet dette ut etter hvert.
 6. Båten leveres med ganske begrenset instrumentering. Litt usikker på hva, men tror det er turteller og et voltmeter/timeteller. Så om man ønske noe mer info virker det som en rimeligere løsning å få tak i grensesnittkabelen til Suzuki å derved få opp info her. Man slipper også å handle inn alle instrumentene. Om det blir tatt i bruk er en annen sak. Men da har jeg i ihvertfall muligheten. Ang Lowrence Elite 7 Ti2... Er dette et løp og kjøp. Eller begynner vi å nærme os andre mer aktuelle produkter når vi har lagt til svingenen?
 7. Hei igjen. Har beslutningsvegring. Ser man får en Ti 2 med kart, men uten svinger for ca 5500,- Denne har vel noe høyere utgangeffekt til loddet. I tillegg har den jo også nettverk og en del andre funksjoner som motor info (ser det skal være støtte for nyere Suzuki) og nettverk, som kanskje kan være greit og ha, som man mulig angrer på senere. Hva anbefales her av svingere til samme bruken som nevnt over uten å gå helt amok. Er 50/200 HDI en grei combo, eller er annet og foretrekke?
 8. Hei. Takker for info. Lodd med kart til 6000 bør vel muligens være innenfor. Er C-map MAX N+ kartene grei i forhold til annet tilgjengelig? Hva koster en evt. oppdatering. Alle sjømerker skal jo over på IALA standard fortløpende så blir en del endringer i kartene fremover. Bare for å være litt vanskelig/få klarhet. - Et økonomi lodd med bedre svinger er ikke noe poeng? - Dragonfly er No Go? Hvor er begrensingene - Hvor dypt kan man regne med at CHIRP fungerer ok på et slikt lodd som Hook Reveal? - Vil en Garmin Striker Plus 7cv være bedre/verre en Hook Reveal? Ser du får dem for under 4000 med GT20-TM svinger. Selv med en "oppgradert" svinger vil vel denne klokke inn under Lawrencen. Da uten kart. I min logikk og det lille jeg husker igjen fra skolelærdom betyr lavere frekvens bedre rekkevidde. Så derfor har jeg i min uvitenhet konkludert med at CHIRP som ser ut til å ligge høyere i frekvens ikke rekker så langt. Tar jeg helt feil her prisklassen tatt i betraktning?
 9. For å gjøre en kort historie lang. Etter flere år uten båt og en del om og men, samt at bestyreren har innsett at vi ikke skal på utlandsferie i år grunnet Corona, har jeg endelig fått satt en båt i bestilling med påslag om at denne skal brukes til familieturer og kos på finværsdager i tillegg til fiske. Da jeg alt har strekt strikken litt i forbindelse med motor, tilhenger og div annet utstyr, ser jeg for meg å ikke sparke avgårde så mye kronasje på et ekkolodd. Etter litt leting på nettet hadde jeg kastet et Dragonfly 7Pro I handlekurven. Dette har på papiret masse flotte funksjoner, chirp of mulighet for bruk som plotter og relativt grei størrelse på skjerm. Ble også blendet litt av muligheten for å benytte en tablet med Navionics kart direkte opp mot denne over WiFi. Var på vei til å sjekke ut av kassen da den ene hjernecellene plutselig våknet. Det som fulgte deretter ble mange timer med Google og utstyrstester på nettet. Utrykk jeg sitter igjen med er: -Tester fra utlandet, spesielt USA er ikke relevant her i det hele tatt da de stort sett fisker utelukkende på vadedyp. -Andre tester fokuserer bare på kartdelen og er lite kritisk til loddet. -Chirp fungerer ikke så godt på dypere vann og er mest aktuelt for elve/ferskvannsfiske. -Skal du ha noe dugende må du selge bilen og ungene og huset for å realisere. Så til mitt spørsmål. - Fines det kompromisser på pris/kvalitet? - Kan et rimelig lodd med en oppgradert svinger fungere greit nok til mitt bruk? - Kom gjerne med anbefalinger. - Om man får med kartplotter i samme enhet går det greit. Men er ikke et krav? - Kan en kombo som Garmin Striker Plus 4 eller 5 eller en Lawrence Hook2 5 med en P58 eller P66 være greit nok. - Vill mindre og rimeligere lodd i det hele tatt ha noe utbytte av en bedre scanner? - Hvor dypt fungerer chirp tilfredsstillende på rimeligere lodd? - Kan Dragonfly 7 pro være greit nok til min bruk (Frister litt enda da det er mulighet for tilkobling og rimelige Navionics kart på tablet)? For at noen skal kunne besvare dette må det vel ligge litt info om bruksområdet med i posten. - Primært til fjord og kystfiske fra noen meter og ned mot 200 meter. - Hadde vært kjekt å kunne få de sagnomsuste "fiskebuene" ned mot 100 meter. - Ønsker å slå bunn på rundt 200 meter, men har ikke store krav til detaljene her. Mer for dybdekoter i forbindelse med teinefiske. - Downscan og sidescan ser unektelig stilig ut. Men dette er vel strengt tatt unødvendig og fordyrende. Ser for meg i prisområde 3-5 tusen. Med kartmaskin og kart kan vi strekke det litt. Håper på noe konstruktivt og ikke bare anbefalinger om svingere til 10-15 tusen med dertil dyrt lodd. Hilsen en som venter utålmodig på ny båt, og hår seg vill i utstyrsjungelen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.