Gå til innhold
Fiskersiden

sondreh

Medlemmer
  • Innholdsteller

    32
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av sondreh

  1. Sånn som @cannonbangsier: Andre veien. Man kan nok finne mange plasser som ser ut som at har potensiale i omrdet rundt Høgsfjorden, men det ser ut som at det er et område som bare ikke huser havål. Det er jo blitt observert havål fra tid til annen på Mekjarvik, men om det er en bankers plass tviler jeg litt på.

    Skal du ha et sikkert tips, så er det å vandre over på andre siden av Boknafjorden. Du trenger ikke å reise helt til Karmøy for å finne gode havålplasser. Bokn og Ognøya er steder som skal kunne sikre deg et par havåler. Nå vet ikke jeg nøyaktig spot, men er bare å lete på sjøkart rundt Bokn og Ognøya, så finner du :)

  2. 6 hours ago, Eiakv said:

    Hvor da? :)

    Foreløpig holder jeg det tett inntil brystet, men skal sende deg en mld på messenger hvis jeg får/ser noe. Har enda ikke oppsøkt stedet hvor den ble tatt :/ Gresskarpe på 5kg er ikke dårlig :)

    Det er henholdsvis også karuss på Kvitsøy og Hjelmeland også. Gullfisken finner man også på litt nyere lokaliteter (desverre) på Bryne og Tau.

  3. Heisann!

    I områder med mye industri og båttrafikk vil det være naturlig at sjøbunnen er forurenset. Dette er også tilfellet rundt Stavanger. Dette betyr dog ikke at man ikke kan spise hvilken som helst fisk derfra. Fisker du makrell eller andre pelagiske arter (fisker som jakter i de frie vannmassene) vil det ikke være noe særlig stort problem å spise disse. Det som derimot kan være farlig er hvis du spiser bunnlevende fisk som torsk, brosme, lange, flyndrer osv. Å spise bunnlevende fisk fra forurensende områder trenger ikke nødvendigvis å være farlig å spise noen få ganger i året, men dersom en spiser mye av disse fiskene i lengden kan helseskader oppstå. 

    Et generelt tips når det kommer til det å spise fisk rundt Stavanger, er rett og slett bare å fiske i de litt mer urbane områdene, ikke der hvor det er masse industri og andre ting som forurenser sjøen. 

    • Like 1
    • Thanks 1
  4. 13 minutes ago, Ølgylt said:

    Karuss har vi her i bergen. Ble informert om vannet for 15 år siden, og har ennå ikke kommet meg dit. Men kanskje nå?

     

    Slutten av oktober er vel kanskje i det seneste laget? :P

  5. Når det kommer til utstyr til kystmeite vil jo dette avhenge i forhold til hva du vil fiske etter. 

    Litt lange stenger kan være å foretrekke 10 fot - 12 fot i klasse 2-3lbs. Snella trenger ikke være så altfor dyr heller. Bruk en som har plass til litt braid, med en lang fortom av mono i enden. Med dette utstyret kan man fiske mange forskjellige fiskearter. :)

    De takklene som du bør bruke er Paternoster-takkel og Wessex rig. Disse er ganske enkle takkler som ikke tar lang tid å lage i det hele tatt. Eventuelt kan du kjøpe ferdig-laget. Søvik har mye bra. Til agn er makrell og reke mer enn bra nok.

    Som nevnt tidligere av andre er strøm en viktig faktor hvis en vil optimalisere fisket. Kartverket.no har oversikt over når det er flo og fjære. Her vil du få opp et bølgediagram hvor toppene er flo og bunnene er fjære. Midt mellom topp og bunn er det tidspunktet hvor det er mest strøm. I disse periodene bør du fiske.

    Appen FiskHer er et godt utgangspunkt for fiskeplasser. Her har du mange fiskeplasser overalt i landet til mange forskjellige arter ;)

  6. Jeg bruker mye waveinn.com, rett og slett på grunn av det SINNSYKT store utvalget de har. Her finner du ting som de fleste andre nettbutikker ikke har til en ganske rimelig penge (spesielt i forhold til norske butikker :P)

    Ellers har man jo AliExpress, hvor jeg kjøper mesteparten av snellene mine (Daiwa og Shimano), svivler og sen/braid. Alt på AliExpress er mye billigere enn alle andre nettbutikker og kvaliteten er som regel lik så lenge du kjøper kjente merker :)

  7. 4 hours ago, Fiskepadde said:

    Men denne snella bør du bare spole mono på, det er ikke så gunstig med multi på plastspoler. 

    Hvorfor ikke?

    Så lenge man begynner med 15-20m med mono i begynnelsen, går det helt fint med fletta line. Spesielt hvis en skal fiske fra båt så er braid en stor fordel - ingen strekk og den er sterkere enn mono, noe som gjør at du kan gå ned betydelig i tykkelse, som igjen fører til at braiden bryter gjennom vannet raskere. :)

    Siden du nevner at du har lyst å fiske kveite, er det lurt å ha en mono / fluorkarbon fortom i alt fra 0.60mm - 0.80mm.

  8. Har sett på utstyret, og utifra det så regner jeg jo med at det også er ganske slitt i tillegg til at det er gammelt. En MÅ jo ikke kjøpe nytt, men hvis en kjøper nytt så vil en jo få en bedre opplevelse - det vil være mye kjekkere og lettere å kjøre fisk med bra utstyr. Personlig ville jeg ha kjøpt nytt :) (jeg er jo kanskje litt over snittet interressert i fisking også da :P)

    Jeg skal komme med et ganske rimelig sett hvor du får EKSTREMT MYE for pengene:

    Snelle: https://www.skittfiske.no/daiwa/210228/daiwa-black-gold-spinning-lav-vekt-og-myk-innsveivning

    Stang: https://www.skittfiske.no/penn/197917/penn-squadron-ii-sw-10-20-60g?ChangedVariant=1&TypeChanged=2

    Dette settet har en drøøøy verdi for pengene. En kan like godt bruke det her fra land som fra båt. :)

  9. Ikke kjent i området, men mulighetene er STORE i Trondheimsfjorden.

    Skal du ha brosme/lange er det lurt å oppsøke bratte skrenter, hvor du da fisker i enden av bakken. Her samles det mye mat, som også tiltrekker større fisk. Fet fisk som makrell eller sild er bra som agn.

    Hvis du vil ha torsk/lyr/sei bør en oppsøke grunner. Lyren finner man som regel i utkanten av grunner, hvor det går bratt ned til dypere vann. Her gjelder det å fiske med pilk og en/to opphengere i form av jigg eller gummimakk.

    Flyndreartene finner du på sandbunn på alt fra 15-60 meter. Her gjelder det å fiske med takkel som er egnet for flyndre. Det vil si litt diverse perler og små kroker. Makrell, reke og GULP er gode agn.

    https://kart.gulesider.no/ er et veldig godt sjøkart hvor du lett kan se dybde og bunnforhold :) 

  10. Mye rart :) Jeg tar utgangspunktet at du mener fiske i ferskvann, hvor du da kan få: ørret, abbor, sørv, ål, osv. Det kommer jo senfølgelig litt an på hvilket vann en fisker i og hvilken fisk som er der, men mark funker på det meste :D 

  11. 6 minutes ago, SnorreGG said:

    Har aldri brukt det, har bare brukt vanlige fortommer i 15 år.

    Man må selvfølgelig ikke ha fluorkarbonfortom for å få fisk, vanlig mono funker også. Fluorkarbon er både mer slitesterk og usynlig i forhold til vanlig mono. Det handler rett og slett om å være selvsikker i det utstyret du bruker. 

    Har en kompis som bare fisker med vanlig mono som fortom, og han får ikke lite fisk for å si det sånn. Jeg selv liker å ha fluorkarbon bare for å øke sjansen for fisk, slik at de få gjeddene som virker skeptisk på mono, biter på :))

  12. 1 hour ago, SnorreGG said:

    Hva anbefaler man for gjeddefiske? Fisker etter stor fisk. 

    Til fiske etter stor gjedde ville jeg anbefalt multifilament fra 0,25-0,30 mm. Hviket merke det er spiller ikke noen stor rolle. Viktig å ha i bakhodet at det er lurt å ha en kraftig fluorkarbonfortom i rundt 1,0 mm for at det skal takle tennene til gjedda. 

  13. Ut i fra utstyret du selv har valgt, går jeg utifra at du vil fiske etter litt tyngre fisker som havål, piggskate, osv. Stanga du har valgt er meget god, men når det kommer til snella, bør du nok ha noe litt mer kraftigere.

    Snella vil jo funke senfølgelig, men hvis du skal kjøre litt større fisk er det lurt å en snelle som takler dette bra. Her er noen bra tips:

    https://www.waveinn.com/nautisk-fiske/daiwa-windcast-br/639053/p

    https://fiskeboden.no/sneller/bait-surf/okuma-axeon-baitfeeder.html

    https://www.ebay.com/itm/Penn-AFFINITY-II-8000-LCLLEU-Live-Liner-Freilaufrolle-Karpfenrolle-NEW-Model-OVP/272658385053?epid=2255973391&hash=item3f7bb4c89d:g:c1kAAOSwkA5eaKI1

     

     

  14. Dette er en vanlig ulke. Det er forøvrig bare en type ulke man kan forveksle den med, nemlig dvergulke. Den beste måten å skille vanlig ulke fra dvergulke er å se på piggen som sitter på gjellelokket. Hos en dvergulke vil piggene på gjellelokket være rundt dobbelt så lange som hos en vanlig ulke. :) 

    Ikke for å ødelegge gleden din, men en specimen ulke er nok noen hundre gram større en den på bildet :P

  15. Har ikke fisket der selv, men fisker mye i vann med sær og litt sky ørret. I disse vannene pleier jeg som regel kun å bruke spinner med litt sterke farger (eks. oransje/gul/rød) eller Savage Gear VIB Blade. Det er litt som om vanlig sluk blir "for kjedelig" for ørreten, hvor du da må trigge de til å bite.

    Både spinner og VIB Blade gir ut mye lyd og vibrasjon, noe som er viktig når en skal fiske etter litt sær fisk. VIB Blade bruker jeg som regel i de litt mer dype partiene i vannene, pga. hvor raskt den synker, mens spinner er noe jeg bruker overalt ;)

  16. Definitivt ;) Hvis tjernet er omringet i myr og det ikke er noe utveksling av vann via f.eks. bekker så vil nok dette sette smak på fisken. Når det er slike forhold i et vann, så går jo dette også utover vannkvalitet, noe som også er en viktig faktor når det kommer til smak på fisk. 

    Når det kommer til bunnforhold så tror jeg ikke det har noe særlig med smaken å gjøre, men at faktorer som utveksling av vann og vannkvalitet er mer sentrale. 

    Håper dette hjalp :D 

    • Like 1
  17. Ahahah, ikke værst til å være en kopi den der ;) Kjøper selv mye fra AliExpress, men det går for det meste i sneller fra Daiwa og Shimano som du får for halve prisen, i forhold til SkittFiske :lol: Har kjøpt bl.a. Daiwa Exceler for en 500 lapp, hvor den på SkittFiske koster 1200 kr. Nesten litt latterlig hvor billig ting fra de skikkelige merkene som Daiwa, Shimano, Penn, osv er. Røverkjøp på sitt beste :P 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.