Gå til innhold
Fiskersiden

Fiskepadde

Medlemmer
  • Innholdsteller

    24
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fiskepadde

  1. Den 23.8.2020 at 0.22, Ølgylt skrev:

    Så stor at han kan spise på den i årevis var den nå ikke. 

    Mattilsynet regner hele byfjorden i Bergen som område man ikke bør spise fisk fra, men samtlige målinger av fisk derfra de siste 15 årene viser at fisken er minst like ren som den du får i butikken. 

    Og lyr er som nevnt reiselysten så den er rimelig trygg på det, men kanskje du bør teste den for korona 

    Sper du farsen nok så skal den holde til påske :)

  2. 1 time siden, Espen Jakobsen skrev:

    Takk for mange gode tips! 

    I dag ble det 5 makrell under broen til strøno. Mistet 2, men det er like greit. Makrell er ikke favoritten.

    Jeg har kjøpt et enormt takkel som jeg klippet ned og satt på litt makrell. Merket at bergylten var bortpå hele tiden, men sikkert for store kroker... artig uansett helt til takkelet satt seg fast og jeg mistet det :)

    Ikke noen dårlig fangst det da! Har fisket med ungene på steder vi kan sitte og se beggylten sutte på krokene, mange små for hver store. Og så er de ikke så svære i nebbet heller. 

  3. Mange bra tips her nå, men om du vil ha makk på kroken kan du alltids grave etter børstemark ol. meitemarken dauer fort i saltvann. Om det er rolig sjø kan du enkelt og greit bruke utstyret du har, heng på et passende pæresøkke for stanga du bruker og noen opphengsløkker med kroker over. Dette kan du knyte rett på sena fra snella om du bruker mono. Reke og albueskjell er lett tilgjengelig om du ikke har makrell. 

  4. Fisker du opp mot flo? Å følge med på tidevannstabellen pleier å gi resultat. Ellers har jeg ikke fisket så nye rundt os, men har fått noen fisk rundt Ervikane/Strøno. Du kan også kikke på sjøkart for områdene du fisker og prøve å finne steder hvor det er skrår ned mot dypere vann. Eventuelt slenge på et paternostertakkel med rekne som agn og vente på napp. Så får du prøve deg på noen strømmer, der pleier det å være mer action. Skitt fiske!

  5. Hvor tung sluk du kan kaste er veldig varierende, du merker det på stanga om sluken er for tung (ser det feil ut er det ofte det). Ja et slikt oppheng fungerer fint, kan være greit å korte de ned om de er voldsomt lange (men så spørs det jo hvor lang stanga er). Sånne oppheng er nå ofte omtalt som "Sabiki rig" eller mer tradisjonelt "mackerel feathers" om du leter etter videoer. Det skal sies at kunnskapsnivået er svært varierende selv hos større kanaler, Graeme Pullen (Totally awesome fishing) er en kar som I det minste vet hva han driver med. Kanskje viktigst er å følge med på tidevannstabellen. Tror forresten jeg aldri har fått fisk på atomsilda :lol: Et annet triks som er greit å ha med seg er å skylle av stang, snelle og sluker i ferskvann når du kommer hjem etter å ha fisket i saltvann.

    • Like 1
  6. Fisk et par timer før og frem til flo, gjerne når det regner. Du kan prøve å knyte et par makrellfjær, tyttebærangler eller jigger fremfor sluken om det er makrell ol. du håper på. Jensen pirken i sølv er en sikker vinner for det meste i sjøen. Høres ut som de andre fisker med makrelldupp. SØ har jeg lite peiling på, men de liker nok møresilda og tasmanian devil slik som ørret ellers. Om du kjeder deg og vil ha en fisk med hjem kan du jo knyte et enkelt paternoster med et pæresøkk i bunn og en løkke eller tre med reke over og kaste det uti og vente. Skitt fiske!

  7. Har bare en liten Nordsjø teleskopstang (med snelle) som kosta 180kr på tilbud for noen år siden. Har brukt den i sjø og ferskvann. Tror det er en 5-20 gram men ligger på den bløte siden. Snella synger på siste verset men stanga fungerer fremdeles bra og har tatt en del fisk på den. Spørsmålet blir vel egentlig om du skal ha deg en 12 fots eller en 6 fots stang for å sette det på spissen. Skitt fiske har jo et ganske greit utvalg. 

  8. 4 timer siden, FærskFesk skrev:

    Nå var ikke tanken å gå/stå i vann til anklene med skoene, og jeg er vel ingen vandringsmann som skal labbe i timevis innover skog og fjell. Latskapen leve.

    Skoene vil bli brukt til dagsturer, og på dager hvor det er vått i gress og myrterreng ønsker jeg å holde meg mest mulig tørr på beina.

    Jeg vet at sko må pleies, men har blandede opplevelser med diverse Gore-tex sko. Noen holder vann ute veldig bra mens andre typer sko kan lekke som ei sil, selv om de blir pleiet og behandlet.

    Skal sjekke ut disse Alfa skoene som blir nevnt her.

     

     

    Har pleid å bruke Sno seal beeswax på mine, smør på og bruk hårføner til skinnet er mettet med voks. En kjenning sverger til minkolje. Bare sørg for å kjøpe stor nok størrelse så slipper du fryse på tærene. 

  9. 16 minutter siden, FærskFesk skrev:

    Tror jeg må gå til anskaffelse av et par nye sko/støvler. Har et par gamle Timberland tursko (halvhøye) bestående av skinn og gore-tex membran, men blir fort våt på beina hvis jeg går i litt skogs eller myrterreng etter f.eks regnvær. 

    Et alternativ er jo støvler som holder meg tørr på beina ganske lenge inntil kondens i støvlene etterhvert vil gjøre at jeg blir klam på beina også da.

    Er det noen som fortsatt sverger til støvler eller er det tur/fjellsko som er tingen? Og er det noen som kan anbefale brukbare sko som tåler litt vann som ikke koster skjorta?

    Utvalget i tursko er jo svært stort så det er vanskelig å velge.

     

    Spørs hvor langt du skal gå og hvor mye vekt du bærer på. Jeg kan anbefale Alfa Bever, de holder vannet ute og er gode å gå i. Men om du skal stå til anklene i vann og fiske er nok støvler bedre. 

  10. 23 timer siden, sondreh skrev:

    Hvorfor ikke?

    Så lenge man begynner med 15-20m med mono i begynnelsen, går det helt fint med fletta line. Spesielt hvis en skal fiske fra båt så er braid en stor fordel - ingen strekk og den er sterkere enn mono, noe som gjør at du kan gå ned betydelig i tykkelse, som igjen fører til at braiden bryter gjennom vannet raskere. :)

    Siden du nevner at du har lyst å fiske kveite, er det lurt å ha en mono / fluorkarbon fortom i alt fra 0.60mm - 0.80mm.

    Gnager bort spolen etter en stund, er i hvert fall det jeg har opplevd og hørt. 

  11. Her er et tips ifbm valg av sene, finn ut hvor mye bremsen på snella klarer og spol på tilsvarende bruddstyrke sene. Pleier selv å bruke Sufix mono sene på mine. Den er av god kvalitet og har høy bruddstyrke. Når du fisker fra båt etter større fisk er det ofte lurt å knyte på en fortom med noe tykkere sene, da får ikke fisken gnagd seg gjennom, og du kan bruke tynnere sene på snella så den kaster bedre fra land. Trenger ikke kjøpe mer utstyr nå, med mindre du vil oppgradere sena. Men denne snella bør du bare spole mono på, det er ikke så gunstig med multi på plastspoler. 

  12. Hva som er tilgjengelig hvor kommer jo litt an på hvor i landet man befinner seg, men liker selv både Okuma og Shimano når det gjelder snelle så vel som stang. Abu sine stenger pleier å være ganske bra de også. Bruker nesten alltid Sufix mono snøre, enkelt og greit synes jeg da. 9 fot er jo en fin lengde på stanga, og om du kan kaste 40 grams sluk så blir det bra selv med litt motvind. Bruk mest peng på snella, stanga ryker med i bildøra før eller senere... 

    • Haha 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.