Jump to content
Fiskersiden

Grønnskolling

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Grønnskolling last won the day on July 22 2020

Grønnskolling had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Grønnskolling's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. Ble et lite opphold pga tur til Island. Min bedre halvpart er derfra, så vi følte vi måtte benytte anledningen til å besøke familie. Det kan jo fort bli lenge igjen til neste gang nå som smitten blusser opp igjen flere plasser. Forhåpentligvis ble det ingen korona på oss - ser bra ut så langt - men vi jobber hjemmefra en stund uansett... Selv om basillene ikke har bitt, så ble det fiskebitt i dag! Forsøkte meg på malmøya. Etter å ha traska rundt til fots en stund uten å finne noen åpenbar fiskeplass åpen for almennheten, endte jeg like så godt ved brua på ormsundet/Grønsund. (Noen tips, forøvrig?) Har begynt å time fisket til en time før og en tim etter flo etter tips fra dere, og opplever fisken som langt mer bitevillig da. I dag ble det 3 stk makrell og et par bitt som ikke satt. Alle var dessverre så små at jeg valgte å slippe de ut igjen. Har hørt makrell er fint som agn, men antar det uansett er bedre å la fisken feite seg opp litt først uansett. Mista dessverre en sluk på turen som satt bom fast. Opplever at makrellheklet fungerer strålende og at jeg uansett tar lite på slukene, så vurderer å bytte til lodd istedenfor. Hva tenker dere? Evt andre tips til en nybegynner mottas med stor takk! Til slutt legger jeg ved bilde av ny pers i liten fisk. Stort større enn sluken var ikke stakkaren.
 2. Og ja, Ølgylt. (Og flere av dere andre) Alle bittene jeg har opplevd, inkludert denne, kom på nedsynk på heklet. Min erfaring så langt er at jeg må kaste rimelig langt ut og deretter la hele heklet synke 6-10 sek. Må deretter sveive inn rolig med rooolig heving av stanga for å la heklet synke underveis i innsveivinga. Det er der makrellen har bitt for min del hittil
 3. i dag kom storfangsten, folkens! Dagens fisk spiste jeg meg faktisk mett på. Her sto stoltheten ut av øyna når fisken kom på land! For å sitere Full Metal Jacket: There are many like it, but this one is mine! I dag var jeg både stolt og kry som en hane på en gang! Det er garantert tatt større makrell av andre i Oslofjorden i dag, men føler jeg har løst en liten kode i dag. Kry hilsen fra en Grønnskolling. (Så har i hvert fall noen av oss inne tatt makrellen på atomsilda!)
 4. I dag ble det fangst! Ikke store karen, men morsomt var det uansett. Fikk fisken rundt flo som dere har anbefalt på makrellhekle likt det du anbefalte, cannonbang. Fiska med reker i lake uten om jeg vet det faktisk gjorde noe fra eller til, men etter 4 turer uten napp ville jeg ha noe agn før å føle at jeg økte sjansen i det minste. Noe agn som anbefales dersom det bidrar? nappa også et par ganger uten at jeg fikk hekta de på. Noen tips? Fort, sakte - hva er anbefalingen? Takk, folkens! Ny tur med en kompis som aldri har fiska makrell før, så da må jeg late som aner hva jeg driver med hehe!
 5. Takk for gode svar, folkens. Virka som selv atomsilda på 35g kasta helt fint på stanga. Føltes uproblematisk ut det. Ny dag/kveld på vippetangen i dag. Dessverre ingen fangs i dag heller, selv ved floen da jeg begynte å glede meg skikkelig! Det var skikkelig ruskevær i dag med regn og vind, men det stoppa ikke en ivrig nybegynner. Nå vurderer jeg å stå opp igjen kl 5.30 for å rekke floen igjen... Smittsom denne fiskebasillen. Sett en del Youtube-videoer på makrellfiske nå og virker som jeg har gjort mye riktig. Allikevel er det nok noe som mangler uten at jeg klarer å sette fingern på det. Skjønte i dag at makrellen liker litt lengre, tynnere fisk, så tenker jeg prøver med smalere sluk og kanskje litt reke/tilsvarende som agn for å øke vinnersjansene. Det hypotetiske første fisken er allerede navngitt som en spøk med en kompis og oppskrift funnet. Søket fortsetter
 6. Takk, Fiskepadde! Stakk innom en lokal fiskebutikk og spurte litt. Endte med å kjøpe et sett med litt tyngre sluker og 3 pakker med "Shakespeare Salt Sea Rigs" som visst skal funke bra til makrell. Det er vel i gata her med hva du foreslår slik jeg forstår det. Det vanskelige er at man sjeldent får noen særlige instruksjoner med på kjøpet. De fleste har jo fedre/bestefedre der sånn kunnskap går i arv, men her står jeg alene i kunnskapssøket. Etter å ha titta litt på Youtube fant jeg en måte jeg antar det hele skal knyttes på. Legger ved noen bilder som viser hva jeg har gjort. Tilbakemeldinger mottas med takk! Kort tilleggsspørsmål: Stanga mi har jo "kastevekt" på 8-32g. Blir "Atomsilda" på 35g da for tung for stanga slik at jeg bør unngå å benytte den? Den vil rett og slett kunne skade stanga? Setter pris på at dere tar dere av nybegynnere her også. For et flott forum!
 7. Hei, folkens. Flott forum dette her! Er fullstendig nybegynner når det kommer til fiske. Har gjort en god del research i det siste hva angår utstyr og fisketeknikk, og gikk endelig til innkjøp av litt utstyr for å komme i gang. Har nå vært ute to dager på Vippetangen i Oslo etter innkjøp mandag, men har blanka begge turene. Står litt avsidesliggende til, men den gamle kroken ved siden av meg har fått fisk begge dagene. Det tyder på at feilen er min egen, hehe... Utstyr: Fenwick Aetos 10’ 4-delt stang med kastevekt 8-32g Abu Garcia Cardinal STX40 haspelsnelle Jensen Tobis sølv 16g / blå 16g Morild Seatrout 13g BF / 13g W/P/F Oppsummert har jeg hittil stått 2 dager på vippetangen i Oslo uten napp. I går sto jeg fra kl 17 til 23 uten napp. Har forsøkt å kaste forskjellige lengder, variert innsveivingshastighet, dratt jevnt, rykket og nappet, telt 1001... og oppover for å fiske i forskjellige vannlag osv. Det har stort sett vært strålende sol hele tiden jeg har vært ute og har forsøkt å rotere slukene hele veien. Innser at 2 dager som fullstendig nybegynner er for lite til å klage. Det heter tross alt fiske og ikke fangst! Mtp. at de rundt meg får fisk tenker jeg dog at det er verdt et forsøk å høre litt med dere erfarne fiskere her inne. Ser ut til at de rundt meg har brukt en slags dupp med agn uten at jeg vet hva dette utstyret heter. Det er derfor litt vanskelig å gjøre research på også. Det er hovedsakelig sjøørret og makrell jeg har forsøkt å peile meg innpå ettersom jeg har sett andre på forumet her melde om fangst fra kaia på vippetangen. På bakgrunn av dette her, har dere noen tips til en stakkars nybegynner? Trenger jeg annet utstyr? Er det teknikker jeg bør prøve? Vet at fisket ved vippetangen ikke er optimalt, i hvert fall for sjøørreten, men jeg bor nærme og ønsker å komme litt i gang for jeg forflytter meg alt for langt. Gamlekaren ved siden av meg virker lite snakkesalig, så har valgt å ikke forstyrre han så langt i hvert fall. Takk for alle svar!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.