Jump to content
Fiskersiden

Pettask

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pettask's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei, har googlet mye og lenge men finner ingen svar. Dersom jeg kroker en norgesrekord eller har en mistanke om dette, hvordan går jeg frem? Finnes det en oppskrift? Tenker da på godkjente vekter, hvordan ta bilde, hvor mange bilder, hvilke opplysninger skal jeg sende inn og hvor skal jeg sende det inn? Har ikke noe norgesrekord eller mistanke om det, men denne infoen hadde vært kjekt å ha
 2. Sant nok, men føler likevell at Kvarven sin brygge er meteren høyere enn den gjennomsnittlige brygge Kan være bare meg.. Moloen ved båthavna har jeg tenkt på mange ganger! Når jeg har kjørt forbi der har det sett ut som hele båthavna er stengt av med en låst port, og forbeholdt båteiere som leier plass. Derfor har jeg slått fra meg denne tanken. Fisker en del med reker, opplever å få Berggylt nesten uansett hvor jeg kaster ut en reke..
 3. Har så langt fisket fra land (sjøfiske) med en 7,4 fot stang. Vurderer innkjøp av en 10 fot 12-40g stang for å øke kastelengde. Kan jeg forvente mye lengre kast? Takker for svar
 4. Kvarven er prøvd ut, den gamle brygga der er litt (ganske) for høyt over vannet til min smak, føler jeg drar sluken rett opp, også er jeg redd for å miste de jeg prøver å hale opp 3m til «land» hehe.. Har du forslag til en brygge som leverer morsom fisk? Har ingenting i mot kjemiske mutasjoner!
 5. FiskHer premium og Fishbrain premium. Problemet med disse er at man kan velge å ikke dele fiskeplassene, og ingen ønsker å dele de gode plassene.. fiskher viser bare hvor i vannet fisken er, det er jeg ikke bekymret for- fordi er der vann så er det fisk. Problemet er å finne plasser fra land hvor det er mulig å ta seg ned til vannet
 6. Har bodd i Bergen i ett år nå, og bare fisket siden denne sommeren. På grunn av dette har jeg veldig lite erfaring og er veldig lite kjent i bergensområdet, så jeg håper noen kan hjelpe meg på riktig spor! Der jeg har bedrevet sjøfiske fra land helt til nå ble plutselig helt uaktuelt da noen har satt garn akkurat der jeg står og kaster.. Har lett mye på maps og diverse fiskeapper men uten mye hell.. Jeg har bil, så en halvtimes kjøretur er ikke uaktuelt for den rette plassen. Problemet jeg stadig treffer på er at maps lurer meg litt. Enten så er det privat parkering, og nærmeste mulige parkeringsplass blir alt for langt unna, eller så er hele området privat eller stengt for industriarbeid. Jeg har vært på en brygge som har vært helt OK, men prøver å prioritere plasser hvor jeg står alene - iallefall så alene at jeg ikke føler vi kan denge hverandre med fiskestengene.. For meg er fisketid alenetid, så jeg hadde satt pris på om det er noen her inne som har en slik plass de kan dele. Har forstått det slik at i fiskemiljøet må man være født inn i en familie eller venneflokk som har alle disse premium plassene å dele, vanskelig for en innflytter uten nettverk å finne de gode plassene. På forhånd tusen takk, og beklager for mye rambling edit: glemte en viktig info; jeg bor i Laksevåg.
 7. Oi, tåler en jon båt å bli dratt på steiner fra bil til vann? Nå fikk jeg lyst på en slik heller, hehe... men det var den plassmangelen da..
 8. @erik takk for et godt svar! Tror det er packraft som vil egne meg best, har mest lyst på kajakk, men pga plassmangel tror jeg en packraft er ideelt på dette tidspunktet.. Vet du om det er mulig å ankre om det er mye vind? En Jon-båt med elmotor hadde vært drømmen, men på grunn av mangel av ramper i 99/100 innsjøer blir dette uaktuelt.
 9. Er det noen her som bruker mye båt til innsjøfiske? klarer ikke bestemme meg for om jeg vil ha float tube, kajakk eller en oppblåsbar jolle.. Det er så få vann i Bergen hvor jeg kan parkere helt inntil vannet for så å lempe ut en kajakk at jeg ser ikke helt poenget.. Og på de plassene hvor det er mulig kan man uansett leie en båt for et par hundrelapper. Float tube frister ikke da jeg må ha føttene i vannet, og oppblåsbare joller blir fort i samme prisklasse som en kajakk, og jeg føler en kajakk er verdt mye mer. er det noen her på vestlandet som har en av disse? Ønsker veldig gjerne erfaringer og tips til fiskevann om jeg skulle gå til innkjøp, takk!
 10. Hei! Etter en uke i karantene har det blitt mye youtube hvor jeg har sett en del på gjeddefiske. Nå er jeg straks ute av karantene og det første jeg har tenkt å gjøre er å prøve meg på gjedda, lurer i den forbindelse på hvor det er best å fiske gjedde i bergensområdet. Jeg har bil, så jeg kan bevege meg et godt stykke før det blir uaktuelt. Jeg ønsker å vite hvor det er gode sjanser for å kroke de som er litt større. Nå har jeg vært lenge på google maps og lett etter flere vann i nærområder, og når jeg googler samtlige vann, ser jeg at det er gjedde i 9/10 innsjøer i bergen. Jeg kunne skrevet en lang liste over vann med gjedde, men hvilke vann huser de store gjeddene? Jeg er klar over at de ikke blir like store som på Østlandet, men 3kg+ er vel «store» gjedder i Bergen. På forhånd tusen takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.