Jump to content
Fiskersiden

Truls HJ

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Truls HJ last won the day on April 15 2021

Truls HJ had the most liked content!

Recent Profile Visitors

310 profile views

Truls HJ's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • One Year In Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

7

Reputation

 1. Gratulerer med stor gjedde, men jeg tror du overvurderer vekten veldig. Den er nok etter gyting. Jeg tror den kan være rundt, og kanskje bikker 8 kilo. Men vekt spiller da ingen rolle. Diger gjedde, og heftig opplevelse!
 2. Tusen takk! Det hørtes ut som noe selv jeg skulle få til. Begynner med det, og jeg kan vel ta en time å starte med, så man ser at det fungerer. Skulle behovet for noe mer utfyllende kart oppstå så tar vi det når behovet dukker opp. Takk for godt og utfyllende svar!
 3. Hei, jeg er fersk bruker av lodd, har Lowrance elite FS, m/ 3in1. Jeg har et gjeddevann som er veldig variert med en del bratte kanter og en del struktur her og der. Jeg har lyst til å få logget vannet og få laget meg et undervannskart av det for å få best mulig oversikt og lettere planlegge hvor jeg skal prøve til ulike tider av sesongen. Men hva gjør jeg for å komme best mulig i gang, og hvordan får jeg best mulig resultat? På forhånd takk!
 4. Jeg fisker mye gjedde (med flue, uten at det spiller noen rolle i utgangspunktet) i et par vann hvor det også er gode bestander med til dels stor abbor. Jeg har fått flere under gjeddefiske, men har veldig lyst til å prøve meg mer målrettet og systematisk mot den store abborren, med litt lettere utstyr. Men hvor begynner jeg å lete etter den. Jeg regner med at å finne den større abboren er mye av "jobben" med å lykkes. Så hva ser jeg etter, og hvor bør jeg begynne, og fortsette gjennom sesongen.,? Håper på noen gode innspill, før jeg begynner dette prosjektet utpå vårparten når isen har gått. Tusen takk for bidrag!
 5. Artikkel på tv2 også nå, og der er det hobbyfiskere som beskyldes for at både gjedde og gullfisk finnes i vannet. På hvilket grunnlag de retter fingeren mot folk med fiske som hobby står det selvfølgelig ingen ting om, all den tid det kun er antagelser. Ellers er det verd å merke seg at de skriver at ørreten er utryddet av gjedda, men de har funnet sjøørret... noen burde lese litt biologi med andre ord. Abboren ser ikke ut til å være like utrydningstruet som det har blitt hevdet. Og hvordan kan de gå løs på et vann med gift og utrydde alle fiskeslag når man har ål i vassdraget som er rødlistet som utrydningstruet. Kjenner jeg blir veldig provosert av hele saken, og det er mye som skurrer i det faglige og beslutningsmessige her. Jeg burde sikkert skrevet mer om det faglige men hele denne saken lukter småkvalmt.
 6. Kan sikkert ikke hele remsa, men vet noen har lykkes med det følgende : Salting, så skraping og deretter hell på potetmel (trekker ut mer fuktighet) og gjentatte ganger med frysing og opptining. Viktig å bli kvitt eventuelt utøy. Det oppbevares for sikkerhets skyld separert fra annet materiell
 7. Utgytt laks dette. Ikke så vanlig at de går helt opp i vannet tror jeg, det er en god terskel opp til vannet ved utløpet. Det er en typisk flomelv, ja, så det må være mye regn før det går opp fisk. Vet ikke hvor mye fisk som går opp der lenger med tidligere var det en del fisk enkelte år. Gøy å se at den fortsatt brukes.
 8. I Drammenselva er det egentlig utelukket med rotenon, og det har vel ekspertutvalget også kommet frem til. Det er alt for store områder, og komplekst til å tro at det vil lykkes. Løsningen de ser for seg ser ut til å bli kloramin. Drammenselva er forøvrig en rimelig stilleflytende elv det aller meste av strekningen, så at gjedde og laks sameksisterer her er jo en gåte om man tolker vurderingene til de som utdyper rotenonforgiftningen i gillsvannet.
 9. Om abboren ikke var så borte fra før, sånn som han fjotten hevdet, så er den antagelig det nå
 10. I artikkelen er det hovedsakelig ørret og abbor og fiske i selve vannet det skrives om. Det er veldig mange steder det er gjedde i samme vassdrag som anadrom arter hvor det går fint da de bruker i all hovedsak forskjellige deler av elva/bekken. Omtalen av gjedda som art i denne saken er jo bare nitrist.
 11. Her beskrives det altså at vannet er "dødt", at mulighetene for fritidsfiske er ødelagt og vannet skal kunne "friskmeldes" når man er blitt kvitt gjedda, som om den er en slags sykdom. Hva #$!!?@ holdninger er det folk har til denne arten. Misforstå meg rett, jeg er helt i mot at arter spres men jeg bli småkvalm av denne artsrasismen. Hvorfor bruke enorme summer på rotenon for noen få artsrasisters skyld. Hva i huleste er galt med å fiske gjedde, det er jo kjempegøy. Og at en art beskrives på denne måten i riksdekkende media er nitrist... sorry, men jeg blir helt matt... Når det gjelder drammensvassdraget så blir nok det behandlet på et tidspunkt, men antagelig med kloramin sånn det ser ut etter div forsøk.
 12. Jeg tipper Driva 560 bare er modellen av stanga, og ikke betyr noe som du trenger å tenke på i forhold til snøre. Snørene du har fått anbefalt ser bra ut. Når det gjelder fortom, så kjøper du en tapert fortom som er mellom 9 og 12 fot lang og 0,30-0,40 mm tykk. I denne bør du binde inn ca 1 til 1,5 meter med vanlig fiskesnøre (monofilament) som er litt tynnere enn det tynneste på den taperte fortommen. Det er det vi kaller en spiss, og i den knytes flua.
 13. Kunne du tatt et bilde av teksten på stanga kanskje? Og gjerne et av hele.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.