Jump to content
Fiskersiden

Truls HJ

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Truls HJ last won the day on April 15

Truls HJ had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About Truls HJ

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

62 profile views
 1. Drammenselva er lang, og artsrik så det er mange muligheter. Om du fisker med sluk/wobbler/stor flue i de roligste nedre delene av elva, og finner et område med mye bunnvegetasjon så er du nesten nødt til å få ei gjedde til å bite før eller siden. Det tas en del stor abbor under de nederste broene, der kan du prøve med jigg f.eks. De øverste delene fra utløpet i tyrifjorden og ned til åmot, er det ørret som gjelder. Mye fine høler og stryk og kulper som kan fiskes med liten wobbler/spinner/mark/flue. Laksen rår fra grensa mellom drammen og N. Eiker (dvs fiskekort og regler
 2. Jeg ser den. Akerselva burde dyrkes litt, egentlig. Ganske unikt å ha så urbant laksen- og sjøørretfiske. Bare å håpe at gamle synder i grunnen kan saneres så vannet kan holde god nok kvalitet.
 3. Det gjør ingen forskjell om man tar ut en håndfull gjedder. De hører hjemme der, så da synes jeg de like gjerne kan få være. Lite vits å slå ihjel en fisk bare fordi man ikke synes den skal være der. Vær snill med gjeddene, de er fremragende sportsfisk
 4. Det spørs jo litt når du fisker. Utover sommeren så har gjeddene trukket ut fra gyteplassene, og kanter mot dypere vann, strukturer, og frittliggende grunner og gjerne med vegetasjon (skjulesteder) er gjerne plasser å lete etter. Om du finner stimer med byttefisk så er ofte ikke predatorene langt unna heller. Å treffe de når de er huggvillige derimot, er vel bare litt heldig timing som avgjør.
 5. Drammenselva er stor men fiskbar og har klarnet opp ganske så bra. Kom mye regn i dag så om det påvirker vet jeg ikke, spørs mest hvor mye som kom lenger opp i nedslagsfeltet. Nå er det vel området litt nedenfor nederste brua i mjøndalen som har størst mulighet for resultat vil jeg tro, bra drag i elva der nå, det har blitt tatt bra med fisk der de senere sesongene, og dermed flere fiskere. Elva har vært lav hele vinteren, og først stor nå som det endelig kom litt nedbørsmengder, så mulighetene er nok tilstede for at de første har sneket seg opp i elva
 6. Vil bare si takk for hjelpen, dette ser ut til å bli en veldig fin og nyttig investering! Har fått et par aha-opplevelser på et par plasser, og sidescan fungerer imponerende bra når jeg kjører med elmotoren. Imponerende detaljert, men jeg har litt å lære mht å tyde hva jeg ser på loddet. En artig sak var første gang jeg var rimelig sikker på at det var en fisk jeg så, var det litt sånn OI! Se der det kan jo være en fisk... Det må være fisk... Bang, så hugg det! Fant et par fine skrenter, og noen stimer med byttefisk, og overganger mellom vegatasjon og skrånende marbakke. Veldig nyttig!
 7. Hei, jeg har litt lyst til å prøve meg i snarumselva etter gjedda. Bruker fluestang og pontong, men er litt usikker på hvor i elva det er lurt å prøve seg. Litt uklart også hvilket fiskekort som gjelder hvor. Noen som har lyst til å hjelpe? Mistenker det kan gå noen greie gjedder der. Kun c&r forøvrig På forhånd takk!
 8. Ikke forvent noe stort, men det er noe gjedde der og en og annen grei abbor
 9. Det er gjedde i akerselva. Fisket mye der før og fikk en god del gjedde der elva roer seg ned etter strykene på nedsiden av fossen på frysja. Ingen store, men noen rundt et par tre kilo om du er heldig.
 10. Om du bare har tenkt å klubbe den i hodet så håper jeg egentlig at du ikke lykkes. Hva skal du med den egentlig? Ikke er den bra mat og den gjør kun nytte i vannet og har gode gener som bør videreføres. Og det er bare trist om en rekordgjedde skal slås ihjel og legges i fryseren. Så vanvittig unødvendig. Kan kanskje være greit å justere ambisjonene litt også, ellers tror jeg det ender med skuffelse det er tross alt ingen registrerte/godkjente (mht rekord) gjedder på 20+ som er tatt her til lands. Det du trenger utover rett sted til rett tid, er enorm tålmodighet og griseflaks!
 11. Takk for hjelpen! Det ble bestilling på elite fs m/3 in 1, så de er det bare å glede seg til det dukker opp og så ta et skritt inn i den delen av hobbyen også! Det bli gøy å lære seg, og forhåpentligvis nyttig også.
 12. Jeg har forøvrig montert en liten trollingmotor på pontongen, så det blir ikke samme vinglingen som ved bruk av kun årer og svømmeføtter om det har noe å si.
 13. Takk for svar! Jeg har sett litt på de i mellomklassen, og da spesielt elite fs men grønn som jeg er på dette med ekkolodd så har jeg ikke helt skjønt om dette er komplette sett eller hva jeg eventuelt skulle trenge i tillegg. Jeg skal titte på det du har lagt ved (gjør ikke meg noe om det er litt reklamepreget, de som jobber med det kan ofte sine egne produkter inngående) Dette er jo hovedsaklig for morroskyld, og for å bygge enda et skritt videre på en altfor omfattende hobby, med fluefiske etter det som fluefisking kan, fluebinding, stangbygging, og nå elektronikk. Har fått gjedde på h
 14. Hei, jeg har lyst til å investere i et ekkolodd. Hovedsaklig tenker jeg å bruke dette i forbindelse med fluefiske etter gjedde. Jeg fisker for det meste fra pontongbåt, men tenker også bruke det i kajakk og gummibåt. Jeg ønsker å finne byttefisk, og finne strukturer marbakker og dypere områder, i tillegg til å se fisken jeg er ute etter. Fiske dypere enn 15m med flue er vanskelig, men innti 20-25 m bør jeg kunne dekke. Hovedsaklig 1-6 meter dybde. Jeg tenker en pris opp rundt 10K eller noe rundt der om det er nødvendig for å få noe som er brukbart. Legger heller litt penger i det enn å kjøpe n
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.