Jump to content
Fiskersiden

Truls HJ

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Truls HJ last won the day on April 15

Truls HJ had the most liked content!

Recent Profile Visitors

195 profile views

Truls HJ's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

6

Reputation

 1. Jeg tipper Driva 560 bare er modellen av stanga, og ikke betyr noe som du trenger å tenke på i forhold til snøre. Snørene du har fått anbefalt ser bra ut. Når det gjelder fortom, så kjøper du en tapert fortom som er mellom 9 og 12 fot lang og 0,30-0,40 mm tykk. I denne bør du binde inn ca 1 til 1,5 meter med vanlig fiskesnøre (monofilament) som er litt tynnere enn det tynneste på den taperte fortommen. Det er det vi kaller en spiss, og i den knytes flua.
 2. Kunne du tatt et bilde av teksten på stanga kanskje? Og gjerne et av hele.
 3. Ok, er det store og dype elver, eller er det grunne elver du fisker i? Det blir litt spørsmål, men det er bare for å prøve å hjelpe deg å finne et snøre som passer best mulig til ditt bruk.
 4. Hei, hva slags fisk tenker du å fiske etter?
 5. Spør enten i en av fiskeutstyrsbutikkene i nærheten av der du bor, eller den lokale jeger&fiskerforeningen. De har ofte informasjon om kurs. Vil absolutt anbefale deg å begynne med et kastekurs, du lærer mye fortere på den måten, og øv på det du har lært så mye du kan på egenhånd!
 6. Fanget da betydelige mengder makrell for 30+ år siden også, samtidig som fjorden var rik på andre arter samtidig. Fikk jevnlig mer makrell da, nå går det mer i rykk og napp.
 7. Hei selger en storpakke VMC9649 #1, var opprinnelig 1000 stk, men har tatt noen, se bilde. Selges for 700,- + frakt
 8. SOLGT Har en ny og en brukt. Kan selges samlet for 700,- + frakt for begge to.
 9. SOLGT Selger er brukt Shimano Calcutta 400B. Noe bruksmerker 1000, - frakt (evt høyeste bud om flere vil ha den)
 10. Selger en brukt Shimano Corvalus 400 multiplikator. Noe bruksmerker. 500,- pluss frakt
 11. Mye gjetting på sånne ting, særlig i de sosiale mediene. Men dette er som sagt ovenfor sjøørret.
 12. Drammenselva er lang, og artsrik så det er mange muligheter. Om du fisker med sluk/wobbler/stor flue i de roligste nedre delene av elva, og finner et område med mye bunnvegetasjon så er du nesten nødt til å få ei gjedde til å bite før eller siden. Det tas en del stor abbor under de nederste broene, der kan du prøve med jigg f.eks. De øverste delene fra utløpet i tyrifjorden og ned til åmot, er det ørret som gjelder. Mye fine høler og stryk og kulper som kan fiskes med liten wobbler/spinner/mark/flue. Laksen rår fra grensa mellom drammen og N. Eiker (dvs fiskekort og regler, men det er mye spennende muligheter utover laks her...) og opp til hellefoss. Området mellom hokksund og åmot er fiske forbudt dessverre. Mulig det blir noe sjøørretfiske der etter hvert. Det er forøvrig masse arter karpefisker, og sik som kan fiskes, så mulighetene er mange. Ta med stang og agn etter hva du ønsker å fange og prøv deg frem, og gjør deg kjent. I drammen kommune er det fritt frem og gratis, de øvrige strekninger må man ha fiskekort.
 13. Jeg ser den. Akerselva burde dyrkes litt, egentlig. Ganske unikt å ha så urbant laksen- og sjøørretfiske. Bare å håpe at gamle synder i grunnen kan saneres så vannet kan holde god nok kvalitet.
 14. Det gjør ingen forskjell om man tar ut en håndfull gjedder. De hører hjemme der, så da synes jeg de like gjerne kan få være. Lite vits å slå ihjel en fisk bare fordi man ikke synes den skal være der. Vær snill med gjeddene, de er fremragende sportsfisk
 15. Det spørs jo litt når du fisker. Utover sommeren så har gjeddene trukket ut fra gyteplassene, og kanter mot dypere vann, strukturer, og frittliggende grunner og gjerne med vegetasjon (skjulesteder) er gjerne plasser å lete etter. Om du finner stimer med byttefisk så er ofte ikke predatorene langt unna heller. Å treffe de når de er huggvillige derimot, er vel bare litt heldig timing som avgjør.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.