Jump to content
Fiskersiden

Truls HJ

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Truls HJ last won the day on April 15 2021

Truls HJ had the most liked content!

Recent Profile Visitors

420 profile views

Truls HJ's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • One Year In Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

8

Reputation

 1. Hei, jeg selger et SA Sonar Stillwater Clear camo #6 som nesten ikke er brukt. Pris 500,- må vel være en gunstig pris for dette snøret.
 2. Ser samme oppførselen hos sjøørret på sensommer og høst, før gyting. Disse fiskene kan være umulig å få til å ta. Jeg antar det har med forberedelse til gyting å gjøre, for det er i all hovedsak da denne adferden forekommer. Det kan rett og slett være en måte å markere seg på, som et slags innledende 'parringsritual'
 3. Dette er en soleklar sjøørret. Ingen tvil. Gratulerer med fin ørret
 4. Denne grafen for gjedder i årungen sier kun noe om historikken til de gjeddene som har blitt fanget, og i størrelsesordenen opp til rett over 80cm og drøyt 3,5 kilo. Dataene er gamle, og det har skjedd mye i årungen siden den gang og spesielt de større gjeddene har man ingen data for å bedømme. Det er ytterst sjelden at gjedde på 110 cm veier 10 kilo, og etter gyting gjør de garantert ikke det. Jeg tror man gjør lurt å holde seg til målte fakta. Estimater av vekt basert på lenge er som regel alt for optimistisk anslått. De vekt/lengde verktøyene man har viser ALT for høy vekt i forhold til lengde.
 5. Nå fisker jeg kun med flue, og der har man ikke samme valgmuligheter, men en litt aggresivt inntrukket popper som lager masse støy kan aktivere fisken litt det. Mest de mindre riktignok. Det er en av årets desiderte høydepunkter. Nå som det er litt varme i været igjen så er ikke popperfiske langt unna!
 6. Man lever lenge på en sånn tur! Har du prøvd noe med popper enda? Har hatt rått popperfiske der like før gjeddene siger ut fra grunnene.
 7. Gratulerer med sinnsyk økt! Vanvittig heftig gjeddefiske du har opplevd, og gøy å se rapporter fra et vann jeg fisket mye i som barn og ungdom. Kult å se at størrelsen på gjeddene i årungen har tatt seg opp igjen.
 8. Gratulerer med stor gjedde, men jeg tror du overvurderer vekten veldig. Den er nok etter gyting. Jeg tror den kan være rundt, og kanskje bikker 8 kilo. Men vekt spiller da ingen rolle. Diger gjedde, og heftig opplevelse!
 9. Tusen takk! Det hørtes ut som noe selv jeg skulle få til. Begynner med det, og jeg kan vel ta en time å starte med, så man ser at det fungerer. Skulle behovet for noe mer utfyllende kart oppstå så tar vi det når behovet dukker opp. Takk for godt og utfyllende svar!
 10. Hei, jeg er fersk bruker av lodd, har Lowrance elite FS, m/ 3in1. Jeg har et gjeddevann som er veldig variert med en del bratte kanter og en del struktur her og der. Jeg har lyst til å få logget vannet og få laget meg et undervannskart av det for å få best mulig oversikt og lettere planlegge hvor jeg skal prøve til ulike tider av sesongen. Men hva gjør jeg for å komme best mulig i gang, og hvordan får jeg best mulig resultat? På forhånd takk!
 11. Jeg fisker mye gjedde (med flue, uten at det spiller noen rolle i utgangspunktet) i et par vann hvor det også er gode bestander med til dels stor abbor. Jeg har fått flere under gjeddefiske, men har veldig lyst til å prøve meg mer målrettet og systematisk mot den store abborren, med litt lettere utstyr. Men hvor begynner jeg å lete etter den. Jeg regner med at å finne den større abboren er mye av "jobben" med å lykkes. Så hva ser jeg etter, og hvor bør jeg begynne, og fortsette gjennom sesongen.,? Håper på noen gode innspill, før jeg begynner dette prosjektet utpå vårparten når isen har gått. Tusen takk for bidrag!
 12. Artikkel på tv2 også nå, og der er det hobbyfiskere som beskyldes for at både gjedde og gullfisk finnes i vannet. På hvilket grunnlag de retter fingeren mot folk med fiske som hobby står det selvfølgelig ingen ting om, all den tid det kun er antagelser. Ellers er det verd å merke seg at de skriver at ørreten er utryddet av gjedda, men de har funnet sjøørret... noen burde lese litt biologi med andre ord. Abboren ser ikke ut til å være like utrydningstruet som det har blitt hevdet. Og hvordan kan de gå løs på et vann med gift og utrydde alle fiskeslag når man har ål i vassdraget som er rødlistet som utrydningstruet. Kjenner jeg blir veldig provosert av hele saken, og det er mye som skurrer i det faglige og beslutningsmessige her. Jeg burde sikkert skrevet mer om det faglige men hele denne saken lukter småkvalmt.
 13. Kan sikkert ikke hele remsa, men vet noen har lykkes med det følgende : Salting, så skraping og deretter hell på potetmel (trekker ut mer fuktighet) og gjentatte ganger med frysing og opptining. Viktig å bli kvitt eventuelt utøy. Det oppbevares for sikkerhets skyld separert fra annet materiell
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.