Gå til innhold
Fiskersiden

FatCat

Medlemmer
  • Innholdsteller

    161
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    13

Alt skrevet av FatCat

  1. Det ligger is, men jeg tør ikke gå utpå.
  2. Veldig flott rapport, og gratulerer med ny pers
  3. Jeg prøvde meg på isen ved Standlykkja i dag, gikk ikke mange meter før jeg snudde og gikk tilbake. Det var noen åpne sprekker i isen. Utenom sprekkene var isen fortsatt veldig tjukk og fin, så egentlig kan man isfiske en god stund til bare man er forsiktig.
  4. Kjenner jeg er litt misunnelig. I mine trakter er det fortsatt isfiske som gjelder, men hvis mildværet fortsetter kan Mjøsfiske være aktuelt om ikke for lenge
  5. FatCat

    Stor Abbor

    Ja, det virker som det av og til er lurt å bare la agnet sitte helt i ro. Det har fungert bra for meg flere ganger
  6. FatCat

    Stor Abbor

    I og med at det ikke er så mye aktivitet på forumet tenkte jeg at jeg kan jeg legge ut fangsten fra 2-3 uker siden. Jeg dro opp på et vann jeg aldri har fisket på isen før, og aldri fått fisk der på sommeren heller. Men det ligger lettvint til like ved vegen, og jeg følte ikke for å gå så langt den dagen. Så jeg måkte unna litt snø og og boret noen hull, ingenting skjer. Jeg sitter å følger med på Deeperen, men ikke en eneste fisk en innom loddet. Da flytter jeg meg litt lengre ut på vannet og borer et par hull der, her skjer det heller ingenting, så jeg finner frem kaffen og sitter bare med mormyshka-stikka i den ene handa og kaffekoppen i den andre. Da kjenner jeg plutselig at noe er borti agnet, og jeg setter et lett tilslag. Så kjenner jeg det er noe stort i andre enden! Jeg trodde først det var en ørret, men når jeg får dratt fisken lengre opp ser jeg det er en stor abbor. Jeg blir veldig overasket da dette er snakk om et mindre vann på 650 moh, ikke akkurat stedet jeg trodde det fantes grov abbor. Jeg får den opp på isen med et nødskrik og måler den til omtrent 35 cm og 720g. Dette er ny personlig rekord på abbor for meg!
  7. Veldig godt skrevet, @ChiliBonden Jeg kan ingen verdens ting om kystmeite, men jeg kan litt om fiske generelt. Det handler om å ikke gi seg. Prøve igjen og igjen og igjen. Plutselig blir man belønnet med en opplevelse man husker i mange år
  8. Spennende med testing av litt utradisjonelle metoder:) det blir morsomt å lese hvordan det går utover våren og sommeren
  9. Det er også en app som heter Perfish, noen områder krever at du bruker den for å kjøpe fiskekort.
  10. Jeg bruker Fiskher av og til når jeg skal til plasser jeg ikke er kjent, betalingsversjonen har noen fordeler over gratisversjonen.
  11. Kjempefin post, artig å se noen nye navn på forumet:) Hold oss oppdatert på hvordan det går med kystmeitingen
  12. Denne serien har jeg ikke fått med meg, men den må jeg få sett.
  13. FatCat

    Medlemmer

    Jeg vil gjerne lese litt om Lake fiske, det er en art jeg aldri har fått men kunne tenke meg å prøve litt etter den i vinter.
  14. Fin film om balanse:) Det er i alle fall min favoritt på isen, ikke dumt å ha med seg i båten på sommeren heller.
  15. Jeg har ikke fisket alt for mye med opphenger, men oterflue med dobbeltkrok har fungert greit for meg
  16. Det ble en ny ørret i dag. Ikke store saken, ca en halvkilo. Men det var godt å endelig ta en mjøsørret igjen. Denne ble tatt på det mest kjente stedet å fiske fra land: Kalkverket på Hamar.
  17. Du kan få abbor på alle slukene på bildet, men nå på høsten kan det være litt vanskeligere enn på sommeren å få abbor i Mjøsa. Jeg ville testet dropshot nå for tiden. Abbor finnes i hele Mjøsa, også i Brumunddal, det er bare å prøve seg frem. Stå ikke for lenge på hver plass, beveg deg litt rundt.
  18. Jeg har aldri hatt noe særlig tro på slike stoffer, men dette så interessant ut. Kan det fungere i ferskvann også?
  19. Veldig fin film! Jeg likte spesielt godt undervannsopptakene Veldig stilig å se hvordan agnet oppfører seg i vannet, og hvordan fisken reagerer på det.
  20. Det skal være veldig gode muligheter i oktober. Vet ikke hvor du har tenkt deg, men jeg ser folk får fisk overalt fra Standlykkja, Espa, Tangenvika, Stange, Hamar osv. Så det står nok ørret de fleste plasser. Jeg kommer til å fortsette forsøkene fra land utover høsten.
  21. I går var jeg ute en tur ved Mjøsa for å teste landfiske etter ørret igjen. Det hadde jeg ikke gjort siden våren, så jeg var litt sugen på å ta noen kast. Etter en times tid gikk det på en ørret på bare 700g. Selvfølgelig en liten fisk til Mjøsa å være, men gøy å få napp Den bet på en Duo Wedge 95. Denne fikk selvfølgelig friheten tilbake og kan vokse seg større. Jeg har tro på sesongen fremover, da jeg så mye aktivitet i overflaten av både små byttefisk og større ørreter.
  22. Jeg ser mange amerikanere på YouTube gjerne fisker over vannliljer, de bruker popper eller sluker med en tynn wire som beskytter kroken mot vannlinjen, sivsluk kalles det på norsk. Det er ikke noe jeg har prøvd noe særlig, men jeg er sikker på at det ofte står abbor og gjedde i disse områdene.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.