Gå til innhold
Fiskersiden

MørePilkern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av MørePilkern

  1. 2 timer siden, erik skrev:

    Ja.

    Med paletten du bruker her er fargene hvit-blå-rød-gul for hardhet i treffet. Her ser du litt større sei med samme palett:

    Screenshot_2021-08-23_13.09.27.png
     

    Ellers kan det være lurt å leke litt med overflatefilter versus følsomhet når du ser etter fisk i nedre del av vannsøylen. Dvs øk overflatefilteret og følsomheten samtidig, da forsterker du i praksis ekko på dypere vann.

    Får prøve det til helga og se om det går ann å finne storseien. Takk for hjelpen og gode tips :)

    • Like 1
  2. 2 timer siden, erik skrev:

    Her ser du en stim med fisk ja. Uten å vite noe om følsomheten er det ikke en absolutt vitenskap å si noe om størrelsen, men er du rundt auto så er det snakk om mindre fisk ala sild eller småsei.

    Buer forutsetter i praksis at båten beveger seg fortere enn du gjør her. 1 knop og oppover så får du buer, saktere så får du streker. I tillegg må «treffen» være hard nok, sagt litt enkelt så må fisken være stor nok.

    skjønar, takk for infoen :jump:  va på auto ja, om det er større fisk vil vel det gi sterkere farger, gult/rødt?

  3. Kjøpte nylig et lowrance hook 5 med HDI 50/200 giver. Har så langt ikke sett 1 fiskebue bare ka en dette her er? Er det en stim med fisk eller er det at ekkoloddet er feil innstilt? Det til venstre er 200khz og det til høgre er 50khz på bilde. Scrollspeed x1/2 og pinghastighet 10. 

     

    20221018_183259.jpg

  4. Den 22.1.2022 at 12.57, Den gule andungen skrev:

    Det var ikke mye råd og hjelp å få her. Det virker som at de som har kunnskaper og erfaring, er redde for at fremmede skal komme og stjele fisken deres. Men opplysninger har jeg funnet på annet vis, og deler med andre som måtte tenke på å fiske i Borgundfjorden.

    Borgundfjordfisket foregår i hele mars og ut i april. Innsiget av torsk kommer i puljer og hva som vil være beste tid, kan variere fra år til år. Jeg satser på å være i Ålesund fra begynnelsen av mars. Det skal være kjekt å fiske uten å risikere å hekte i garn.

    Utsetting av båt er mulig i havnene til Ålesund motorbåtforening, https://www.aamf.no/ , der er det også mulig å få leie båtplass for kortere tid. Rampe er det også i havnen til Ålesund Seilforening, https://aasf.no/ . Det er sikkert mange andre steder hvor det også går an å sjøsette og ta opp båt. Ålesundregionens havnevesen har gjestehavn,se: https://alesund.havn.no/havna/gjestehavn/ .

    Overnatting er det ikke vanskelig å finne på airbnb.no. Volsdalen camping er åpen hele året og det er bobilparkering flere steder.

    Jeg har vært i kontakt med Jafi, https://jafi.no/ , jakt- og fiskebutikken i Ålesund og spurt om utstyret som brukes under torskefisket. Den pilken som de selger desidert mest av er Pilk O, rosa, https://jafi.no/produkt/pilker-havfiske/pilk-o/?farge=herring&storrelse=400g-173 . Vestlandspilken, https://jafi.no/produkt/pilker-havfiske/merks-vestlandspilken/?farge=blue-silver-1&vekt=200g-499 , og Søvik Røst, https://jafi.no/kategori/?kw=s%C3%B8vik+r%C3%B8st , selger de også mye av i tillegg til Svenskepilken i forskjellige varianter, også Svenskepilken Holograpic, https://jafi.no/produkt/pilker-havfiske/svenskepilk-40b-holographic-350g-s-g/?farge=bsy .
     
    Ellers har jeg forstått at det er viktig å ikke slippe pilken til bunnen, da skremmes fisken. I stedet bør det fiskes over stimen, der er den bitevillige fisken. Lineteller er derfor kjøp inn.
     
    Det er her tillatt å komme med supplerende opplysninger. Vi sees på Borgundfjorden!
     
     
     
     

    Seeberg har en fin video på borgundfjordfiske

    , hadde skrivd et relativt langt svar som ikke gikk igjennom og orket ikke å skrive allt på nytt :D

    har heller aldri fisket I borgundfjorden men i

    Storfjorden  da med samme prinsipp

    Tellerverk er omtrent et must

    Fisker tidlig om morgenen eller kvelden 

    Prøver som oftest å sette ut båten i mars

    Bruker mye søvik røst/silda i blå og

    Søvik Torsken  I rød/blå/grønn/Oliven og rosa. Med enten gummimakk eller en shad som opphenger i fargene nevnt over. 

    Bruker rolige bevegelser for å ikke skremme fisken og for å slippe feilkroking noe svenskepilk og Søvik Torsken er ekspert på :thumbsup: 

     

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.