Gå til innhold
Fiskersiden

Tharayman

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tharayman

  1. Dem jeg lenket til ja. "Hi-viz" er ikke samme som low light altså. Vil low light kanskje oppfattes som mer behagelige å bruke?
  2. Har bare funnet denne sorten hos butikker i USA. Med dertil voldsomme fraktpåslag. [url=https://imgbb.com/][img]https://i.ibb.co/1n11XYL/0000775.jpg[/img][/url]
  3. Klarte ikke å finne versjoner av disser som tålte mer enn 100lbs. Det synes jeg blir litt lite selv om det er kvalitetsliner... Har kjøpt to ruller med thunderline 1,1mm sålangt veldig fornøyd. virker ekstremt sterk, og har litt stivhet i seg
  4. Smith Embark! Nå er jeg på jakt etter ikke-polariserte briller da jeg har lyst til å se ekkoloddskjermen uten å legge hodet helt på skakke Fant ikke noe hos skittfiske som så noe særlig ut...
  5. Tharayman

    Takkeltips

    Veldig godt svar Leon! Hadde glede av å lese det. ChatGPT kunne ikke gjort det bedre
  6. Jeg må bare innrømme at jeg ikke liker disse low light brillene... Det sitter langt inne når man har kjøpt så dyre briller, men jeg føler det er en lettelse hver gang jeg tar dem av. Det er som om den økte kontrasten er slitsom for øynene mine. Ikke klarer jeg se noe lenger ned i vannet med dem heller, så føler ikke jeg har mye annet enn trøtte øyne igjen for å bruke dem
  7. Det har nok lys filter. Ser igjennom hvis jeg legger hodet skikkelig på siden da
  8. Gikk til innkjøp av disse fra Smith. Veldig behagelig lys og kontrast med dem på. Men synes ikke jeg ser særlig mye lenger ned i vannet enn uten. Oppdaget forresten at skjermen til ekkoloddet blir usynlig med polariserte briller! Det var ikke bra... Loddet er nok 10-15 år gammel. Er det noe med eldre type skjerm paneler som gjør at dem ikke vises når man har polariserte briller på nesen?
  9. Fisker med juksamaskiner etter torsk og sei. Har kjøpt noe rimelig 8 og 16 braid fra aliexpress. Usikker på om antallet har noe å si, men den med 8 tråder holder ihvertfall i dette tilfellet mye dårligere mot slitasje. Den ryker rett som det er, og får veldig lett skade. Er vel sikkert noen typer/merker som er bedre på dette, men litt vanskelig å finne ekte, objektiv informasjon. Markedet ser ut til å inneholde mye hype og merkevaregimmick. Noen som har en ledetråd? Synes denne fra Berkley ser spennende ut. Blir å teste den hvis jeg finner butikk som selger den her til lands.
  10. Smart! Kjøpte et par briller på Gran Canaria nylig som ikke satt så godt når jeg ble litt svett i trynet. Da limte dem på slike puter og bøyde stengene så dem ble litt smalere. Hva slags fiskebriller bruker du, og hvor?
  11. Så du kjøpte to Smith briller Low light ignite og en annen farge som heter "polarchromic"? Low light ignite stenger ikke ut noe særlig sol, og må av hvis sola titter frem?
  12. Skal til med juksafiske, og kunne hatt stor nytte av å se så langt som mulig nedigjennom vannet. Brillene må samtidig filtrere vekk litt UV-stråling så man ikke blir blind utpå ettermiddagen. Dette ekskluderer vel kanskje de brillene med de lyseste fargene? Noen som kan si noe om det er veldig stor forskjell på briller kjøpt på aliexpress og på fiskebutikker i Norge? De mørke brillene jeg har nå blokkerer alt lys fra ekkoloddskjermen, men det har kanskje med teknologien på skjermen der å gjøre? At den allerede har noe "refleksjonsfiltrering", og 2+2 blir 0.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.