snpen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  274
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

4 Neutral

Om snpen

 • Rang
  Medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. snpen

  Er det is på Hvaler?

  Sjøørret er det vel sikkert, men det er vel temmelig kaldt i vannet fortsatt? Må bli litt mildvær først...
 2. snpen

  Gjeddelek @ Vansjø

  Jeg har fisket etter sørv der i slutten av april, og da var gytinga over, for gjeddene jaget som gale og tok enhver sørv jeg kroket. Men, i år er det nok betydelig senere enn vanlig.
 3. snpen

  Erfaringer med lake i Vansjø?

  Ville uansett ha brukt FERSKT agn, dvs. fanget der og da, til lake, og all annen rovfisk for den saks skyld. Lake i Vansjø er et prosjekt for den tålmodige. Men, de finnes, og er jo artig hvis det slår til. Det er brukbart med lake i nedre deler av Hobøl-elva (som munner ut i Vansjø), de tas jevnlig som bifangst ved gjørsfiske der om våren. Tror jeg hadde prøvd meg der det er litt strømdrag (Sunna, Mosse-elva, Hobøl-elva)
 4. snpen

  Gode gamle Tunevannet

  Har aldri hørt at det har vært aktuelt. Jeg har vært der flere turer også i vinter, og har aldri sett eller hørt noe om fiskekort der.
 5. snpen

  fishing Oslo fjord in march

  Mid-march is not too early for seatrout, it is very often good throughout the Winter. This year it is a bit colder than usual, but I think you should opt for the seatrout. And what else? OK, in the inner basin there are some saltwater species, but further out, where I am Fishing, I haven't seen anything but seatrout for years. However, seatrout means moving around, a mobile type of Fishing, either flyfishing or spinning. Float-Fishing With baitfish (deadbait) is the way to go if you want a more stationary type of Fishing. Get one of the big floats (slider) used by the coarse-anglers, a smallish treblehook and Fish shallow (1 meter) bays where the sun warms the water on an early spring day. Some shops sell frozen sprats (bait).
 6. snpen

  Røyehelg på Tunhovdfjorden

  Egentlig ganske typisk dette, at fiske ved bunnen gir flere men mindre fisk, og at pelagiske fisk er sjeldnere men større. Vil tro at fisket er best på første og siste isen, der som alle andre steder? Noen som vet hvor lenge isen er vanligvis gangbar på Tunhovd?
 7. snpen

  Røyehelg på Tunhovdfjorden

  Veldig bra innlegg, dette er jo gull informasjon for andre som kunne tenke seg en tur etter røye, uten å måtte slite seg timesvis til fjells. Det var bra størrelse til å være såpass tallrike. Har forresten hørt at snittstørrelsen har økt flere steder der det tidligere var mye "kulepenner". Mulig det er tilfeldig...? Virker ikke som at det var folksomt utpå? Det er jo snart ikke andre enn østblokki som fisker på isen. Fisket dere høyt eller nede ved bunnen? Jeg har aldri fisket på Tunhovd før, vet ikke hva som er "standard" der.
 8. snpen

  Sjøørretplasser i Drøbak

  Jepp, sørover noen hundre meter. Det står et steinhus på et skjær nede ved vannet. Fra steinhuset og de neste 100 metrene er et fint område, er grunt, leopardbunn og ofte bra strøm.
 9. snpen

  Sjøørretplasser i Drøbak

  Er ikke super-kjent, men hvis du først kommer deg til Skiphelle, så ville jeg gått sørover derfra. Ved steinhuset på "odden" sør for Skiphelle-bukta er det et fint og grunt område, det er tatt flere fine SØ der. Tidligere kunne man kjøre til Ekeberg hytteområdet, og gå ned der, men nå er det bommet vei dit. Så det enkleste er å gå fra Skiphelle, tror jeg. Ellers må du vel nord for Hallangspollen. Rundt Drøbak er det dypt og ikke verden beste SØ-biotop, dessverre.
 10. snpen

  Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Vel, spørsmålet er vel kanskje litt vel rundt kan man si. ...få fisk på kroken i Østfold? Hva menes med "fisk"? Vanligvis ørret og laks. da er svaret: feil fylke. Hvis det virkelig menes enhver form for fisk, så er svaret Glomma eller Vansjø. Det er myriader av plasser med parkering, og der man kan fiske fra land. Og du har svært arter å velge mellom. Ville IKKE anbefalt fjorden, med mindre det da igjen er snakk om (sjø)ørret. Finnes det overhodet noen andre arter enn sjøørret langs Østfold-kysten nå?
 11. snpen

  Is på Mjøsa?

  Kunne hatt lyst til en isfisketur på Mjøsa igjen, det begynner å bli mange år siden sist. Tenker da på Mjøsa ved Hamar og innover Furnesfjorden. Men, blir det is der mer? Og i så fall omtrent når? Mye vann som skal kjøles ned, så jeg vet det tar tid, men hvordan ser det ut nå om dagen?