Gå til innhold
Fiskersiden

Rage

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5 429
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    54

Innlegg skrevet av Rage

  1. 2 timer siden, TT skrev:

    Skjøteknuter kan jo være et svakt punkt. For å unngå dette kan du skjøte via en svivel. Jeg bruker dette om jeg (i teorien:wacko:) kan få stor fisk, f.eks. om jeg en sjelden gang kaster sluk etter laks. 

    Gjør du det riktig er det tilnærmet 100% på knuten. Svivel til topshot er heeelt uaktuelt for meg å bruke i praksis.

  2. Den 4.11.2022 at 20.55, piscator skrev:

    velg kun det beste. Det er vel bare Heinolas bor, som i praksis er det samme som de god gamle Rantanen-borene, som duger. Jeg vil anbefale 155mm utgaven. 205 boret er litt tungt å dra med seg til fjells, og å bore gjennom veldig tykk is. Med et 155-bor kan du til nød klare å lirke opp fisk opp til 4-5 kilosklassen, litt avhengig av kondisjon. Litt avhengig av hvor du fisker bør du ha med deg 2-3 forlengere. Det drøyeste jeg har opplevde var 180cm is med 50cm hardpakket skare oppå. Etter å ha klart å kakke gjennom skaren kom vi igjennom med tre forlengere...  Rantanen-boret gjorde jobben uten problemer, og vi boret et 40-talls hull på noen få dager... og skjæret var like skarpt.

    Istemmes herfra! 

  3. 1 time siden, piscator skrev:

    som vanlig flott rapport Erik. Artig med asp-bonanza. Bestanden i Øyeren er åpenbart ganske god. Og synd med været i det svenske (og med fisken som reiste sin kos), men det gir nostalgiske vibber å lese en rapport fra Vänern. Fisket der i sju-åtte år på begynnelsen av 2000-tallet, som regel med utgangspunkt i Mellerud/Sunnanå. Mange god minner derfra. 

    Tror bestanden av asp i Øyeren og elvene rundt har fått seg en skikkelig oppsving det siste tiåret. Virker som det er noen årsklasser det virkelig svinger av og det er bra!

  4. Hvis sei er det du leter etter, så ville jeg har fokusert på ganske dype skaller (grunntopper). Typisk at seien går dypere nå etter sommeren, litt avhengig av byttefisk tilgangen selvfølgelig.

    Hvor er utgangspunktet ditt og hvor langt kan du gå ut i båt? Er jo mengder med andre ting utenfor Ålesund jeg heller hadde brukt tid på, slik som lysing nå på sommer/høst.

  5. 32 minutter siden, Fiskemannen skrev:

    Tipper at årsaken til at aktiviteten på mange forum har gått ut drastisk ned er at det nå er mye mer lett tilgjengelig informasjon å finne på nettet samt at de fleste får tilfredsstilt skrytebehovet de eventuelt måtte ha på sosiale medier. Nå er det også mange av de mest aktive som har sponsorer av ulike slag og derfor må bruke skriveferdighetene sine på en måte som gir klikk.

    Det er dog noen forum som klarer seg greit men Fiskersiden gikk vel nedover når det ikke lenger var aktive eiere. 

     

     

    Ikke verst at du er innom fra tid til annen da :D

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.