Gå til innhold
Fiskersiden

asmund aa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3 578
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av asmund aa

  1. Så bra!!! :-)

    Som sagt så har jeg vært fraværende i lang tid og ikke særlig oppdatert på tilstanden, men dette varjo godt nytt.

    Bloggene er jo et fint supplement til forumet, og for de som har skrivelyst, så er jo en god fangstrapport på fs en ypperlig plass å få delt fiskeopplevelsen med andre uten å drifte en blogg(som faktisk krever en god del arbeid)

  2. Er tilbake på gamle tomter... :-)

    Har vært mer eller mindre heeeelt borte fra fs siden, pga fb og småbarn som tar all tid. Men lysten til å lage litt pporter med god feedback ligger jo alltid i bakhodet. Jeg har skrevet side opp og side ned her for 5-10 år siden, det som gjorde at det hele fikk en knekk for min del var at plutselig så var sportsfiske.nu nede, der lå alle bilder som hang på rapportene,. Så nå er alle rapportene forvandla til ren tekst med et lite rødt kryss der bildene skulle vært.

    Og all jobben som ble lagt i de rapportene ble plutselig bortkasta...

    Fb er så mye enklere med bilder osv, hadde fs fått til en superenkel bilde/video opplastingstjeneste så tror jeg at mange hadde kunnet bidra med mye knask :-)

    • Like 4
  3. Hei,

    Lurer på å få en skjerm til ombord, er det problematisk å kjøpe en hds 5 på ebay i usa, vil den virke her?...

    Og er det kun power og en ethernet kabel (gule plugger) jeg trenger for å få data fra hds10, en jeg har bak?..

    Eller kam jeg bruke andre enn hds? (Lcx/lms)

  4. Wire kan ha noko for seg, har fått klippt 1.20 mono fleire gonger av store langer når krokodillerullene slår inn for fult :-)

    Har sett det ombord i båten med egne auger og, men styret med wiren kontra mono gjer at det ikkje er verdt jobben/kostanden :-)

    Eg brukar stort sett eit ca 3 meter høgt paternoster tackl med ca 30cm bommar til det meste av fiske her rundt Stord, fiskar då på samme djup og botn som inne i Ålfjorden.

    " eller tre krokar på paternoster tackelet og gjerne ein bom nede ved søkke med eit slep.

  5. ser ikke minuset med sirkel under driftfiske, om fisken har kroken i munnen og snur på hodet så sitter kroken i munnviken :)

    all fisk som tar et bytte tar det nesten alltid i en roterende bevegelse, jeg har fiska med sirkel fra både oppankra og drivende båt i 15 år og vil ikke si det er noen signifikant forskjell i antall napp/krokinger av lange/brosme med j krok kontra sirkel.

    mister færre fisk på sirkel er min erfaring

  6. Hei Ryan,

    kan du skaffe tall fra svogeren din på hvor mange sesongkort som ble solgt i sone 3 iår?...

    Grunneierne i Mandal hadde ganske godt av en ræva sesong, for alt vokser ikke inn i himmelen (selv om mange på sørlandet tror det..:-)

    Om man ser på mange soner i sone2 som tidligere var "umulige" å få kort på, så kan du nå fritt velge å vrake den dagen du har lyst... dette er utelukkende av den enkle grunn at det er faktisk KUNDEN som bestemmer hva som er rett prisnivå i ei smålakselv, og om sonen er verdt pengene. Hauge A er et strålende eksempel på det å prise seg ut.. hadde de senka kortprisen 100 kroner så hadde alle kortene vært solgt hver dag, det er jeg overbevist om, istedet nå, så er det sporadisk solgt noen kort igjennom sommeren.

    At den største laksen hvert år bare er 11-13 kilo er ikke tilfeldig, det er kjempestort til mandal å være.

    at det går en og annen laks der på 15+ er helt sikkert, men det er mange tusen sveler for hver 15+....

    så en annen holdning til fiskerne (kundene) sine i framtida, der en faktsk stikker fingeren i jorda å ser hvilket produkt man faktisk selger er mitt gode råd til grunneierne i Mandalselva.

    Og det holder ikke med å selge hva man TROR kommer, en må faktisk se bakover å se på kvaliteten som ble levert....

  7. karpe hører ikke til i landet her engang, så ut med de :D jeg tuller ikke, meitefiske er kjedeligt og fisk som ikke hører hjemme skal heller ikke settes ut i forskjellige vann.. uansett om det er ørret, røye, gjedde eller karpe :D

    Hvorfor skal du bestemme at mitt meitefiske er kjedelig?....

    Og pisspreik om rotenon hører ikke hjemme i en seriøs diskusjon, hva helligjør bruken av rotenon?, da dreper du ALT liv i vannet, men for en en som forherliger ørret og andre stedsegne arter så betyr det vel fint lite. Om man tok seg en tur i det ganske land, så er det slik at alle vann som ligger over 12 meter over havet og som ikke har en lett tilgjenngelig bekk/elv til havet ville vært fisketomme etter istida idag, om det ikke var for at folk har satt ut fisk, Er det noen som spiser brunørret fra et skogsvann idag?... neppe, fisket idag er rekreasjon og jakt på store individer for de aller fleste sportsfiskere i dette landet. de som skal spise fisken garner vanna tomme og sitter å klager om at alt var bedre før..

    Jeg mener at det er plass til både karpe og ørret i dette landet, også i samme vann, Det er ingen steder ørreten er så stor som i de vannene det er karpe her på vestlandet. kanskje noe å tenke på?

  8. Skulle hatt et så lite batteri som mulig som jeg kan ha med i båten i nødstillfeller som holder til en par starter av en 75hk evinrude e-tec, noen som vet hvor stort batteri som må til for dette? altså hvor mange Ah?

    Det er startstrømmen batteriet kan klare å levere som betyr noe, 300-400A bør den være, på Biltema får du et 12V batteripå 45Ah gir 410A startstrøm til 499.-

    Men en 75hk E tec kan vel startes med "nødsnora"?.... jeg klarer å dra igang min 115Hk Mercury to takter uten problem med den... men et nødbatteri er jo mye mer kjekt å ha :-)

  9. På nettsidene deres står d jo at o-laks skal avlives?

    100% på o-laks blir man sjelden ved elva. Dette er vist mange ganger, hvor "HELT klare oppdrett" er en losliten flergangsgyter og har blitt kakket av fiskere. Ikke lett for "proffesjonelle" alltid dette heller. Gentest må til for å være 100% sikker.

    sjelden var vel å ta litt kraftig i... :) vil si at på elver på vestlandet, så er det skjelden man er i tvil, det er faktisk lett å være 110% sikker på o-laks i de fleste tilfellene. seint på sesongen når fiskene begynner å bli svarte og lurvete er det kanskje lurt å la tvilen komme tiltalte tilgode (om man er itvil)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.