Gå til innhold
Fiskersiden

torvaldtåke

Medlemmer
  • Innholdsteller

    41
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av torvaldtåke

  1. Hi!

    Gålåvatnet is pretty close to Otta. The icefishing for char is not bad and there is also som trout from time to time. The average weight on Gålå is quite good by southern Norway standards.
    If you are looking for close to fish guarantee Håkåsætervatnet is a good option. Smaller average than on Gålå but there are some big fish there as well. 
    Hattstod and Jomfrusto/Jamfrusto further south also has both trout and char, but I haven't fished there enough to have an idea about size and chances of fish.

  2. Nydelig rapport!

    Den er å oppdrive i HOPETAL på Svalbard, vi fekk tusenvis i reketrålen den gong eg dreiv med slikt. Eg trur nyare forskning har konstatert at det som opprinneleg var rekna som ein art, eigentleg er ein heil hurv forskjellige vortekjekstypar. Når eg blir rik og får lov (aldri), blir det Svalbard-ekspedisjon!

    Flytter oppover om en måned så da er det vel bare å sette i gang og knyte vortekjekstackle....

  3. Jeg er heller ikke lommekjent på Gålå, men har en far som fisker mye der. Til å være Østlandet er det et bra røyevann, med ganske fin snittstørrelse. Ifølge fattern har fisket vært dårligere i år enn ifjor, men det er for all del fortsatt fisk der. De gangene jeg har vært der har vi fiska mellom de to punktene på kartet og parkert ved den øverste. http://kart.finn.no/?lng=9.75078&lat=61.52457&zoom=16&mapType=norortho&markers=9.74232,61.52507,r,Brukerdefinert%7C9.75250,61.52393,r,Brukerdefinert%7C9.75187,61.52677,r,Brukerdefinert
    Veit det er flere steder som funker på det vannet, men så kjent er jeg dessverre ikke.

    Mellom de stedene på kartet tror jeg det er sånn jamt bra fiske hele veien og du vil sikkert også se endel foringshull. De lokale blir sånn middels fornøyd hvis du pilker i "deres" hull, men det er ofte et godt hint om at du har funnet riktig sted.
    Ellers er det bare å borre og leite. Masse hull :)

    Har du med unger og bare det å få sett ei røye er tingen er kanskje Håkåsætervatnet et koselig alternativ. Enorme mengder smårøye, men det fins stor røye der og.
    Det er bare latterlig langt mellom de. Uansett er det rett ved veien og man får fisk :)

  4. Dette er saksa fra kapittel 8, paragraf 37 i "Lov om laksefisk og innlandsfisk mv."

    "Så vel i sjøen som i vassdrag er det til fangst og avliving av fisk forbudt å bruke:

    8.
    Lyster eller liknende redskap med spiss eller krok som ikke er beregnet på å slukes av fisken. Det er likevel tillatt å bruke slikt redskap som hjelperedskap for å ta opp fisk som er fanget med annet lovlig redskap."

    En hoggpilk/rykkpilk er vel strengt tatt ikke laget for og slukes av fisken og er derfor heller ikke lov å bruke slik jeg leser det.


  5. Jeg har ingen praktisk erfaring med noen av de, men solgte litt av den typen med dør da jeg jobbet i butikk. Hadde den Quechua-modellen som Dr.Hook linker til. I forhold til "norsk" teltstandard ser og kjennes kvaliteten ganske kjip ut, men som isfiskeshelter funker et helt sikkert strålende.
    Og de teltene er virkelig popup.. Dra det ut av posen og så har du et telt.
    Eneste problemet med den typen er at de sammenslått fortsatt er ganske store i diameter og vanskelige og feste på sekk.

    Det er ca en meter i diameter sammenlagt og derfor ikke helt enkelt å få festa på sekken.

  6. Kommer seg litt an på hva du skal fiske :)

    Snella er vel noe av det rimeligste Shimano har produsert så vidt jeg husker. Med den eminente detaljen QuickFire eller hva de kalte den hurtigkastgreia på snella.
    Stanga er jeg litt usikker på. Kan ikke huske ei stang som heter Shimano Commodore. Sikker på at det er Shimano? Husker Abu hadde ei stang i den lengden som het Commodore Boat eller noe i den dur.

    Hvis både stang og snelle er i ålreit og funksjonell stand er det jo uansett helt greit til sitt bruk!

  7. "Ble medlem 31. mars 2007" står det på profilen min.
    17 innlegg. Og ikke ett eneste av de kvalifiserer til matnyttig. Ganske trist igrunn.
    Og allikevel er jeg nesten daglig innom Fiskersiden og leser karperapporter, "Jerkbaitsett selges" og "Svinger til Lowrance Elite 4x".
    Dette helt uten at jeg noensinne har sett ei karpe og langt mindre har peiling på jerkbaitfiske eller ekkolodd, noe som har ført til at jeg etterhvert faktisk tror jeg kan fiske havål og vet bestemt hvilket agn som er best til skolest. Hvorfor jeg finner dette så interessant er sikkert psykologmat, men det er da en gang sånn. Det hele toppa seg når jeg sist mandag holdt på å hilse på en langt fra anonym NKML-fyr på Langnes Flyplass. Etter å ha lest et tosifra antall rapporter fra den kanten syns jeg nesten at jeg kjente fyren.
    Og det er nok ikke et sunnhetstegn.
    Men nok om mine issues. Poenget var at jeg kanskje burde komme med noe tilbake etter å ha hatt så mye glede av forumet.
    Fisking har jeg drevet med i mange år, men da i all hovedsak fluefiske etter ørret og havabbor rundt Oslo, og de spede forsøkene på rapportskriving jeg har begitt meg ut på har aldri kommet lenger enn papirkurven.
    Uansett så har det seg da slik at jeg i vår fant det for godt å flytte til Nord-Troms, nærmere bestemt Skjervøy, og mulighetene for gode rapporter burde jo absolutt være tilstede. Ikke at jeg kommer til å bli Ibsen, men naturen og fisket burde jo være på min side.
    Jeg hadde jo leste rapportene og fisketipsene fra Obbien, Nikolassisen, Ørud og diverse andre, og antok at det her kom til å bli rimelig grei skuring.
    De fikk jo masse fisk! Hele tiden!
    Båten ble dratt med 180 mil nordover og havfiskeutstyr ble handla inn.
    Siden jeg allerede visste hva som funka til forskjellig fiske ble crimpeutstyr, kveitejigger, agnbommer og tackler innkjøpt i store kvanta.
    20130730_183501_zps9b10f315.jpg
    20130824_182047_zps4c90c548.jpg
    Men teori er jo som kjent noe som ikke funker i praksis. Fisk fikk jeg. I massevis. Steinbit, lange, brosme, uer, sei, torsk og makrell. I massevis. Alt var igrunn ganske enkelt. Jeg fikk det jeg prøvde på. Ikke veldig store eksemplarene, men nok til å glede en søring. Men kveite var ikke like lett. Det nærmeste jeg kom var en feit sommertorsk på 8-10 kg kroka i gattåpningen. Den var jo forsåvidt ei kveite helt til den kom i båten.
    20130811_140025_zpsa1acb3b6.jpg
    Etter hvert gikk jeg over til kun å fiske etter kveite. Torsk på 4-5 kg blir fort irriterende når det er kveite som er planen.
    Så shadjigger blei bytta ut med småsei på drøye kiloen og ei ganske lang ventetid var i gang. Det blei en tur, to turer og tre turer uten at noe spesielt artig skjedde.
    Det var nesten så jeg begynte å tvile på de gamle karene på øya som etter lange rundt-grøten samtaler om vær, vind og barnebarn, hadde pekt ut i havet på gamle kveitvadplasser.
    Men en vakker ettermiddag smalt det på noe. Stanga gikk i rekka med et smell og det dro avgårde i ei vanvittig fart. Og borte var det. Opp kom en stk småsei i filler . Noen nylærte nordnorske gloser susa over Kågsundet, før jeg innså at jeg hvertfall hadde funnet kveita. Et par dager seinere skjedde nøyaktig det samme igjen på omtrent samme sted. Nok en opprevet småsei, og jeg forbanna dårlig tålmodighet og kjappe tilslag. For jeg hadde jo lest at det ikke var lurt.
    IMG_1975_zps7c4c4c49.jpg
    Etterhvert begynte jeg å innse at det ikke ville bli kveite denne sesongen. Det blei kaldere i lufta, dagene kortere og det er begrensa hvor mange timer det er artig å fiske uten å få en dritt.
    Så på søndag var planen en kjapp tur etter steinbit, sjøl om mistenkte det begynte å bli litt seint for arten.
    Sjølcrimpa steinbitrigg med makrell/reke som agn fant bunnen på 17 meter og jeg skjønte at det ikke var optimal steinbitgrunn.
    Det kjentes veldig ut som fin sandbunn, så mest i frustrasjon dunka jeg søkket i bunn noen ganger og tenkte å bytte plass.
    Men plutselig nappa det. Det var ikke småbrosme, og det kjentes heller ikke ut som steinbit. Jeg løfta agnet såvidt, gjorde tilslag og der satt det. Bra fight, definitivt ikke steinbit, men med feilkroka torsk friskt i minne turte jeg ikke ta helt av.
    Hva det enn var kjempa det ganske friskt den korte turen til båten og opp kom ei lita kveite! For en glede!
    Såvisst ikke så stor som jeg hadde håpa på før sesongen, men det var arten. Og den var feit, fin og bare min! Jakten på målebånd og vekt begynte, men det blei med jakten.
    Etter å ha målt tre skolengder i str 45, blei lengden satt til ca 87cm, kveita fikk en hytt i skallen og jeg satte meg ned og drakk kaffe i tre timer. Og hvis det er noen tvil om hvor glad man blir for ei lita kveite så sier vel bildet det meste.
    IMG_2635_zpsc767d95a.jpg
    20130929_1626312_zps6cba1b4f.jpg
    Neste år fortsetter jakten på storkveita, og forhåpentligvis rapport nummer to. Om ikke anna kan jeg love en steinbitrapport eller to!
  8. Jeg har akkurat flytta til Nord-Troms, nærmere bestemt Skjervøy, og lurte på om noen hadde noen tips/kjennskap til sjøørretplasser rundt her.
    Tenker da spesielt på rundt Skjervøy, men innover mot Reisa og over mot Rotsund er også interessant.
    Noen som har noen tips?

    Fisker kun flue fra land og har prøvd litt rundt mellom Hamneidet og Bakkeby uten stort hell.

    All tips mottas med stor takk!

    Einar

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.