Gå til innhold
Fiskersiden

abbor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3 870
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    54

Innlegg skrevet av abbor

  1. Har akkurat vært inne på eBay for å se på utvalget av 1500C og 2500C sneller. Er glad jeg har 7-8 sneller av disse typene. Prisene er blitt helt spinnville, 5000 til over 20 tusen kroner. De dyreste snellene er karakterisert som lett brukt, ikke mint. Jeg kjøpte de fleste av mine på eBay under finanskrisen og betalte mellom 800 og 1500kr. Hadde ikke blitt noen liten Ambassadeur med dagens priser, jeg har råd men ikke vilje til å betale slike priser. 

    • Like 1
    • Sad 1
  2. Jeg har 20 års jubileum som medlem her i sommer, det må vel kvalifisere som veteran. Er innom et par ganger i uka og sjekker og svarer på noen spørsmål om ekkolodd og multiplikatorsneller nå og da. 

    • Like 3
  3. Jeg har akkurat svart deg på baatplassen.no 

    Gjengir svaret her:

    Lowrance Elite FS med 50/200 kHz HDI svinger er det som gir absolutt best ytelse på dypere vann i forhold til prisen, må opp på en 1kW Airmar svinger til 10-20 tusen bare for svingeren for å få bedre ytelse. Du bør sannsynligvis kjøpe Elite FS med en 83/200kHz HDI svinger, eller en 3 in 1 Active Imaging svinger og selge svingeren. 

    50/200 kHz HDI og 83/200kHz HDI har DownScan i tilegg til vanlig ekkolodd. DownScan frekvensene er 455 eller 800 kHz. 3 in 1 Active Imaging er en 83/200 kHz svinger som har både DownScan og StructureScan med 455 eller 800 kHz frekvenser. SideScan brukes mest for bunnfiske på grunnere vann <30m for å se på bunnstruktur. DownScan brukes ofte når en setter teiner, funger greit ned til ca 60m i saltvann. 

    83/200kHz svingere har et mye mindre element enn Lowrance 50/200 kHz. Det større elementet gir trangere signalkon og mye større følsomhet. Begge deler er det man ønsker for dypt vann. Elite FS med 50/200 kHz kan vise en sei på 150m med 200 kHz eller høy CHIRP.

    Elite FS deler teknologi og software med Lowrance sine toppmodeller HDS Live og Pro og også med Simrad NSS Evo3S. Hook Reveal er en mye enklere modell, med tregere prosessor, dårligere skjerm, lavere utgangseffekt på ekkoloddet og mindre avansert signalbehandling av ekkoloddsignalene. 

    • Like 2
  4. Fant dette da jeg søkte

    Den 7.9.2013 at 0.06, abbor skrev:

    Jeg sjekket en gang 3 stk Electro Samson 15kg opp mot en offisiell kalibrert vekt. Denne utgaven har 20g oppløsning på displayet, de var alle så nøyaktige at når vekten skulle ha sluttet på 30g, så vekslet alle vektene på å vise 20 og 40g som 2 siste siffer. Husker ikke minste vekt jeg sjekket dem på, men antagelig startet jeg på ca 500g og testet deretter for hver kilo opp til 15kg.

    Jeg har også en Bonso digitalvekt som jeg sannsynligvis kjøpte rundt årtusenskiftet. Denne vekta ble sjekket av en kamerat som jobbet på en akkreditert lab, altså sporbarhet til Justervesenet (og faktisk til kiloloddet i Paris). Bonso vekta hadde 10g oppløsning og viste riktig på alle vekter som ble testet sannsynligvis fra 0,1 til 15kg, med 0,1 steg opp til 1 kg og 0,5 steg opp til 15kg. Det var Bonso vekta som hadde maks målområde på 15kg, Electro Samson som jeg beskriver over har maks 20kg, ikke 15kg som jeg skrev. 

    Digitale vekter av høy kvalitet har ekstremt bra nøyaktighet, det er måleoppløsningen som er begrensningen. 

    • Like 1
  5. Ja, det er tikkelyd på bremsen på disse BFS snellene fra Daiwa. 

    Veldig greit å handle fra JP Angler. De sender med EMS og da henter en bare pakka på postkontoret og betaler moms der. Tar ikke mer enn 4-5  dager å få snella. Jeg har alltid kommunisert med Kazu på epost og så sender han PayPal faktura som inkluderer frakt. Opprett konto på hjemmesiden og kommuniser fra der. 

    Alphas Air TW er tilgjengelig i Norge, bra snelle det også. Men SS Air TW deler mye med toppmodellen Steez Air TW, og er mye rimeligere. 

    https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/20_alphas_air_tw/index.html

    https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/STEEZ_AIR_TW/index.html

    Min favirittsnelle er Steez CT SV TW 

    https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/steez_ct_sv/index.html

    Har 4 spoler til denne, grunn og dyp (original) Daiwa SV spole, og BFS trimspoler fra Ray's og Roro kjøpt på Ali Express. Denne snslla har 30mm spolediameter, Steez, SS og Alphas Air snellene har alle 28mm, men forskjellen mellom Steez CT med Roro spole og Air snellene for lette kastevekter på 1-2g er minimal. Med orginalspole så kaster en fint 40-50g med Steez CT. Spolediameter for de fleste andre Daiwa modeller er 32mm.

     

    Hva slags BFS stang har du? 

  6. Daiwa BFS sneller har Air i betegnelsen. Mange Daiwa sneller kan enkelt konverteres til BFS ved å kjøpe en av de mange kinesiske trimspolene på Ali Express. Anbefaler da at en går for en SV variant. 

    Den mest interessante Daiwa BFS snella i dag er SS Air TW 2023. Finnes dyrere sneller, men denne gir topp ytelse til mellomklasse pris. Jeg har kjøpt alle mine BFS sneller hos JP Angler, de skaffer det som ikke er i nettbutikken. 

  7. BFS sneller fungerer greit i hvertfall opp til 10-12g. Kulelagrene kan begrense maks kastevekt da rotasjonshastighet og krefter kan bli for store med større kastevekter. 

     

    Jeg har stort sett Daiwa sneller, men har en Shimano Aldebaran BFS 2016, den kaster i hvertfall 12g og sikkert mer også med originale kulelagre. 

     

    Jeg har Hedgehog Air BFS lagre i noen av mine sneller, dette begrenser maks kastevekt. 

     

    p600_katw1e.jpg.9e4ee4421ded178b3a0f0d3b6a65093c.jpg

  8. Er ikke overbevist om at snella du har er optimal. Den har forholdsvis stor snørekapasitet, og sannsynligvis alt for tung spole. Jeg foretrekker sneller med magnetbrems som justerer bremsevirkningen under kastet. Dette er det bare Daiwa og et par BFS sneller fra Shimano som har. Jeg bruker Daiwa Zillon SV TW Boost og diverse Steez modeller, disse er forholdsvis dyre. Daiwa SV spoler ble markedsført som fabrikk trimspoler da de kom på markedet, de var mye lettere enn andre spoler på det tidspunktet. Jeg hadde mye erfaring med trimspoler for Ambassadeur og kjente fordelene godt da jeg kjøpte min første snelle med SV spole rundt 10 år siden, måtte da importere fra Japan. Har også en eldre T3 SV som kaster like bra, disse finnes for rundt 200 USD på eBay. 

    Selv med stenger bare så vidt over 6 fot så får jeg lange kastelengder selv med bare 4-6g kastevekt. Hva slags multifilament bruker du? Ikke alle egner seg til multiplikator. 

  9. Den 18.11.2022 at 10.16, Leon skrev:

    Simrad S2009 er ikke 500w, den er 1kw.

     

    50/200 hdi gir ikke mening å koble til i det hele tatt med mindre du har utgaven med downscan og ønsker å bruke den til det.

     

    185m har konus 11gr@135kHz, 50/200 har 12gr@200kHz. Ønskes smal stråle oppnås best resultat med 185m for best posisjonering på kanter og vrak. I chirp vil opplevd konus være større på begge, så ved store krav til å finne posisjon via ekko er låst frekvens veien å gå.

     

    I et slikt nettverk ville jeg tenkt at 185m bør stå på s2009 dersom du kan tenkes å kjøre 2d og sidescan samtidig. HDS live kan nok teoretisk ha bedre signalbehandling enn s2009 for 2d, men tenker kanskje at det er unødvendig å gi HDS mer å tenke på enn nødvendig så den ikke trenger tenke på kart, 2d og sidescan samtidig. Med ethernetkabel kan du hente skjermvisning fra s2009 helt ferdigtygd uten å kreve prosessorkapasitet på samme nivå på HDS. Vet ikke hvor mye dette i praksis vil utgjøre, men vet at enklere lowrance lett kan få for mye å tenke på.

     

    Jeg har begge svingerne og har brukt de i parallell. 185m gjør alt en hdi gjør og mer til.

    Er ingen forskjell i lasten for hovedprosessor om ekkolodddataene kommer fra egen eller en annen ekkoloddmodul. Ekkoloddataene prosesseres i en egen ekkoloddprosessor i enheten der svingeren er tilkoblet. 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.