Gå til innhold
Fiskersiden

Pingvin

Medlemmer
  • Innholdsteller

    884
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pingvin

  1.  

    Har funnet diverse software som gjør jobben, noen få finnes i versjoner for Linux og Windows. 

    Noen som har erfaring med alternativ software til iTunes på Linux/ubuntu og Windows?

    Podden er, som nevnt, en 60gig classic. 

    ---------------------------------

    Får vel bare ta steget selv da....

  2. Har 4-5 ulike maskiner i bruk i heimen, et par windows og et par ubuntu. Syns i og for seg at iTunes er gode greier, men helvetet bryter jo løs når jeg ikke har akkurat den maskinen som iPodden er "parret" med tilgjengelig. Og også fordi maskiner byttes en gang i blant osv... Virker også som iTunes er bygget for å hindre meg i å gjøre som jeg selv vil med musikken, syns det blir klønete og tungvint i bruk, og det går tregt og bruker mye ressurser på maskinen.

    Har nok musikk tilgjengelig på en egen disk på nettverket, som alle maskinene kan nå. 

    Er det noen måte jeg kan gjøre iPodden om til en helt vanlig mp3 spiller, som jeg kan stappe filer inn på etter eget ønske? Vil også ha mulighet for spillelister. 

    Og hele sjiten bør fungere fra både windows og Ubuntu, og fra hvilken som helst maskin jeg har koblet til nettet. 

    Podden er en classic greie, 60 gig, et par-tre år gammel.

    Forslag til løsninger? 

  3. Kåre, i det røde huset rett ovenfor Alex igjen. Siste huset på venstre side i Tangenveien før du svinger ned til Alex.

    Kan jo ta en liten fisketur før festivalen neste år?

    Om været er fint er det ikke så dumt med noen pils og litt gjedde/abbor fiske. Og det er ikke langt til de røde vannliljene heller, hehe. Var jo en del som ankom med båt til flytebrygga.

    Klarer som regel å lure noen smågjedder på dagtid, men stor abbor sliter jeg med å få.

    Hadde jo vært fint å slenge noen fine abbor på grillen :-)

    Men Alex er vel så involvert i festivalen at han ikke har tid antar jeg.

  4. haha, ja da er det kanskje mulig vi snakket eller så hverandre. Var moro den festivalen! Er med neste år også. Var med Alex som bor i det røde huset rett oppi gata! Når vi trasket opp der på natta var det noen som prøvde å kjøre en audi 80 opp plenen hans som er en ganske vass skråning med noen stubber og sånn... lo meg skakk... var noen skjermer som løsnet. Og videre var det moro med bandet, spesielt han eldre karen med hvitt skegg og hår. Han var jo rett dyktig :) Hehe, verden er liten

    Alex er naboen. Av en eller annen idiotisk grunn mente jeg at det var kortere for meg å gå hjem over tomta til Alex fra festivalen. En stor tabbe, hvorfor gjøre noe nytt kl 05 på natta? Ja hvorfor ikke tenkte jeg sikkert....

    Glemte selvsagt at han har gravd dreneringsgrøfter, som da var fulle av vann, og det var mørkt. Ble våt og gjørmete for å si det sånn, og så måtte jeg krype over jordhaugene som lå der, og bryte meg gjennom krattet før jeg poppet ut i egen hage og fortsatte den håpløse ferden hjem der....

    Godt at det var mørkt ute.

    -----------------

    Husker forresten at Alex ble sinna på meg i løpet av natta:D, antar at jeg har vært like seriøs som jeg pleier etter kl 0200 eller deromkring, hehe.

  5. Hmmm, da var du kanskje på tangen festivalen da?

    Hehe. Var bevisst til stede en stund, og kroppslig lenge etter det ja....

    Apropos hagedam så holdt jeg på å gå inn for en våt landing blant vannliljene, koi og gullfisk på vei hjem til senga den natta (bor i et av husa rett ovenfor festivalen). Men heldigvis bomma jeg på dammen og landa i komposten i stedet. Den er så full av brennesle at jeg våknet til såpass at jeg fikk karra meg de siste 5 meterne inn døra.

    Kjekt med lokal festival og voksen blir man aldri.

    Edit: Med andre ord så var jeg en av lokalheltene, men dog innflytter sådan. Ikke en av de sinte og barduse lokalheltene, men antagelig han som pratet veldig tidlig på kvelden, og som satt og sov på en plaststol senere på kvelden.

  6. Har brukt deler av sommeren til å bygge hagedam med en liten bekk. Etter alt for mye graving og sanking av stein, organisering av pumper og dammduk, samt oppfylling av vann var tiden inne for å slange vannplanter.

    Bor ved Langen som går på grensen til Ski og Enebakk. Langen er jo full av gule vannliljer, fine nok men fruen ønsket selvsagt de store og hvite. Så etter å ha slanget et par gule ble jeg sendt ut for å finne noen hvite. Og jeg fant faktisk en liten koloni med hvite, midt blant en haug med gule, ved en bekkeos. Jeg velta meg uti blant sultne gjedder og fikk gravd med meg en plante hjem til dammen. Den blomstrer og trives som bare det, fruen er fornøyd. (Gule vannliljer har små blomster, de hvite er store).

    Men så kom nabolkjærringa og fortalte om en koloni med røde vannliljer, jeg trodde ikke noe særlig på det, men etter en sjekk så fant jeg kolonien. En liten koloni i en liten bukt. Kanskje 20-30 planter. Siden jeg har fått med meg at røde vannliljer er både sjeldne osv. valgte jeg å ikke ta med meg en plante. Men en dag jeg kom hjem stod det en rød vannlilje i en bøtte ved dammen, ferdig plukket av nabokjærringa ;-) Så nå kan jeg glede/skamme meg over å ha en rød vannlilje i dammen.

    Men så til spørsmålet, den røde kolonien stod alene i en liten bukt, ikke blant hvite, og jeg har ikke sett røde noen annen plass i Langen. Burde jeg varsle de som driver med kartlegging av denslags, og hvor/hvordan gjør jeg i tilfelle det?

  7. Jeg vurderer å teste "fried little fish" konseptet på ørekyte etterhvert også, men frykter at beina er vel kraftige der også.

    Tenkte akkurat det samme når jeg var og fisket i ett fjellvann med kyteteiner i sommer.

    Noen hekto med kyte, krydre med hvitløk, chilli osv og fettkoke. Må jo bli godt som snacks.

    Ser for meg sterkt krydra fettkokt kyte og rømmedipp :-) "Kytesticks".

    Såvidt jeg har fått med meg så spiser jo resten av verden diverse "microfisk" med stor vellyst og glede.

  8. En jukse f hadde vært noe ja :) klarer bare ikke barre grep,og har spilt mye de siste månedene. f blir ikke bedre :( Jeg er helt selvlært på det lille jeg kan,og den fordømte f en ødelegger så mye..... :angry2:

    Blir vel å hive gitaren på finn snart når begeret er nådd :D

    Aner ikke hvilken gitar du har men jeg gikk fra nylonstrenger til stålstrenger med relativt smal hals, da løsnet mye selv om fingertuppene verker som byller i en periode.

    JukseFen blir altså grepet beskrevet ovenfor, jeg vrir ned hånda litt så får jeg dekket to av strengene greit med pekefingeren. Det er jo i og for seg et greit og "lovlig" grep, er bare basstrengen som ikke brukes så man får jo rett tone og alt i orden.

    Brukte selv 6 mnd. for å få til barregrepene på en slik måte at de hørtes bra ut, men er fortsatt "captain slow" når jeg skal sette barregrep, dog går det ørlite fortere for hver uke.

    Grunnen til at det løsnet for meg var at jeg leste en eller annen plass at man skulle fokusere på hvor lett/løst man klarte å holde barregrepet uten ulyd. Jeg brukte mer og mer krefter og sleit meg jo ut i hånda etter et par barregrep :blush: . Men ved å trene på "løs barre" så løsnet det.

    Logikken er vel at man må ha riktig teknikk for å sette en løs barre. Får man til det så bruker man vel på sett og vis rett teknikk og da går det lettere.

    Dog ligger B et stykke unna enda... skjønner bare ikke hvordan det er mulig.... men det skjønte jeg ikke med F heller, for å ikke glemme C, som jeg syns var en hard nøtt til å begynne med.

    Akkurat nå sliter jeg med å være rask nok i overgangen G-Am på den Iggy greia. Det er hakke meg en feit låt som jeg ser frem til å kunne skrike ut i fylla mens gitaren "går automatisk". Stakkars jævler som må være i nærheten av meg. :glare:

  9. Det er Iggy Pop du skal spille og det skal skrangle litt.

    Bruk Fmaj7

    E x

    a x

    d 3

    g 2

    h 1

    e 0

    x= spilles ikke

    Eneste forskjellen er at jeg dekker e og h strengen med 1 fingeren. Så det blir nesten identisk.

    Syns Fmaj7 ble litt lav og for lik Am (alt under den forutsetning at jeg er verdens dårligste gitarist og antagelig tonedøv).

    Men takk for tipset :-)

  10. Prøver å øve inn den sekvensen i Iggy Pop sin Passenger som går Am, F, C, G.

    Den går jo, etter mine begreper, relativt kjapt. Er for treg til å få lagt barren tidsnok. Men så fant jeg ut at jeg kan gå kjapt fra Am ved å legge finger nr1 over to nederste strengene og skyve finger nr 3 over på tredje bånd (har da byttet streng på finger 2 og 3 på Am for å "være parat" for "jukse F").

    Da får jeg en F som har de fire nederste strengene, høres helt fint ut så lenge jeg ikke dasker på basstrengene.

    Dessuten gjør jo "jukse F" at jeg ligger svært så bra ann til C, som kommer etterpå. Alt i alt veldig forenklende.

    Bruker barre F på alt annet jeg spiller, men her syns jeg det går for fort til at jeg har sjangs. Bør jeg drille i 6 mnd til for å få barre F til på denne låten, eller skal jeg jukse litt akkurat her?

    Er det noen andre løsninger jeg ikke har sett?

  11. Hadde med jentungen på 9 som skulle vise meg at hun nå klarer å svømme uten armringer eller svømmeføtter så jeg kunne jo ikke overdrive min fasinasjon over å akkurat ha blitt bitt av ei gjedde.

    Sa det til henne og viste frem bittet, men hun ble ikke synlig imponert, dog litt bekymret så jeg sa at gjedda var skremt pokker i vold, og måtte da demonstrere det ved å stupe på samme plassen på nytt og svømme rundt mens jeg oppførte meg helt som vanlig. Dog fungerte nok det som grei eksponeringsterapi for meg selv også. Må innrømme at jeg ble litt smånervøs når hun svømte mot, og inn i, sivet hvor jeg har fått gjedde et par ganger. Men igjen, late som ingenting.

    Men en ting er forxanna sikkert, det blir ikke mer nakenbading på meg i det vannet. Bare tanken på at......himmel og hav, gud forby!!! :wacko::o:blink::(:ph34r:

    (pleier å kjøre nudist når vi er på "vår badeplass" med familien og båten).

  12. Ble varmt som pokker hjemme i dag. Gikk nedenfor huset for å ta ett bad. Gikk ned på berget ved båtplassen og stupte rett uti.

    Akkurat i det jeg kom steig opp i vannet etter stupet svei det til i leggen. - Hva *****? Der jeg stuper er det fjell rett ned og dypt, ikke noe kvist eller noe som helst. Kom opp og kikka på leggen, blodet piplet og bare velstand. Ikke dypt men akkurat nok til at huden var punktert på en del punkter. Kan vel hende at jeg omentrent tråkka rett i kjeften på fisken. Tipper den ble skremt når 105 kilo bleikfett kropsmasse brøyt vannspeilet der den lå og koste seg. ;)

    Ble smånervøs så jeg stupte ut på samme plassen og svømte litt rundt for å overbevise meg selv om at gjedda aldri biter to ganger på samme plass :D

    438937.jpeg

    http://bildr.no/view/438937

    Hoggormen beit i høyrefoten for noen år siden, nå har jeg gjeddebitt i venstrefoten, kommer vel snart en bjørn og snapper hodet av meg :D

    Vannet var forresten utrolig deilig, satt på fjellet og tørka i vinden etterpå.

    God Sommer!

    Edit: Endret linken til bildet

    Trenger jeg å tenke på noen fare for betennelse eller noe? Syns å huske noe streptikokkgreier hos en annen fyr her. Men har jo herja fingrene mange ganger i gjeddekjeft uten at det har skjedd noe så det er vel bare å vente å se?

  13. Noen som vet om det er lov å fortøye en båt "på snei" hvor som helst i fjæra?

    Ikke fortøye, hvis du mener å strekke tau i land. Da må du ha godkjenning fra grunneier. Kan jo hende at du får det?.

    Men å legge ut en blåse og ligge på svai kan gå greit så lenge det ikke gjelder noen spesielle forhold, noe det sikkert gjør siden du har den svære kaia som nabo.

    Med andre ord så bør du sjekke med kommunen, evt. bare prøve uten å sjekke slik at du har båtplass i ett år eller to før du må fjerne det. En moring og ei blåse koster ikke så mye å få til.

  14. Om du lære deg å spele "Grisen står og yle", har du både fans og kor til langt etter midnatt dersom du ikkje startar før desserten er fortært. Faren for seine uhell er nok mykje større enn hærverk i dine krinsar... :(

    Den er enkel å spille, inneholder ett barregrep så for to uker siden ville det ikke vært mulig da jeg ikke har giddet å lære meg "juksegrepene" som erstatter barregrepene.

    Det som er befriende ved å kunne barregrepene er at jeg nå kan spille/øve på nesten hva som helst av vanlige "daske på gitaren låter". Uten barregrep så var det utrolig mye jeg rett og slett ikke klarte/kunne spille.

    Har jeg teksten og grepene nå så klarer jeg å spille det meste, på min måte :-)).

    En allsang og fylleskrål variant av Grisen står og hyle skal jeg nok greit få til :-)

  15. Ikkje den verste ideen din du kan praktisere, forøvrig er gitarar som alt anna forgjengelege.

    Uhu. Har akkurat lagt penger i en flott stålstrenger, det er over mitt lik den blir utsatt for noe som helst. ;)

    Barregrepene er jo hendige da. Bare å flytte dem opp og ned etter behov. Vi slipper jo svarte og hvite tangenter som gjør verden tung :blush:

    Jeg fant i hvertfall en A nedi der en plass, men syns den ble tørr og lite klangfull ifht. den vanlige Aen "der oppe". Blir jo ikke så mye streng igjen når jeg flytter barre nedover, men sikkert kult på el-gitar eller noe?

    Jeg har jo på en måte hengt fast i standardgrepene, men begynner nå å "finne igjen" toner hist og pist. Det er vel et system som jeg kanskje vil forstå en dag..?

    Spiller en del med gitaren stemt d-a-d-g-a-d og en del egenkomponerte stemminger om det er noe som vil ha dem så kan jeg godt legge dem ut.

    Jeg skjønner sef. ikke en dritt av hva du mener, men for all del, legg gjerne ut ;-)

  16. Du skal ikkje sjå vekk i frå at du vert avkrevd "gitartidskvote" neste gong det er kortleikkveld eller fisketur over fleire døger....

    Snur seg fort til "Gitarfrikvote" det. Blir jo stadig "flinkere" dess fullere jeg blir. :blush:

    Feil, det er alltid kult å spille Hotel California på kassegitar ;)

    Hehe. Uansett kult å kunne barregrepene, syns nesten alle kule låter har barregrep.

  17. de som er så kule at de spiller gitar

    Takk for forklaringene. Er forresten ikke så kult å spille "Hotel California" på kassegitar for å lære seg barregrep som snart 40 åring, halvfeit, tynn i håret og med stadig økende tannlegeutgifter. :) Kul, not :)

    Ungene hater spillinga så intenst at jeg må gå ut i hagen for å spille når de er hjemme, og jeg øver så lavt jeg kan på stua etter de har lagt seg :)

  18. Er mer eller mindre totalt forvirra. Men er glad for at barregrepet mer eller mindre plutslig var på plass, øver flittig for å få kjappere skift.

    Tror jeg skjønner hva som er Bm. Men er forvirra med at F kan være øh, både det ene og det andre, eller? Og innimellom så roter det seg en eller annen Gm greie inn, som ser ut som en Fm, eller noe

    Og hva står "#" for?

    Hva er hva, noen som har en grei forklaring på barregrepenes mystiske verden? (trenger ikke forklaring på obskure barregrep som brukes sjeldent).

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.