Gå til innhold
Fiskersiden

ErikR

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2 101
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ErikR

  1. Kastevekt 90 og pilkevekt på 150 på min. Er nok ikke ideelt med 3-400 grams pilker. Men den tåler selvsagt å pilke med oppgitt jigg/pilkevekt. Men pass på at krokene ikke er for tykke og grove, litt verre sette solid tilslag med en lightjigger kontra en kraftigere havstang. 

  2. Har selv en light jigger 90-150. Den tar hva det skulle være, men jeg prøver å holde meg mellom 100-150 gr på pilkene som nok er idealvekt for min stang. Ønsker du å bruke tyngre pilker er det jo bare å gå for en light jigger med tyngre pilkevekt. Sykt bra stenger med vanvittig ryggrad! 

  3. Her kan nok jeg svare. 

     

    Det er bra med aure ved sveindal, til dels for mye. Men her finnes også svære fisker. Fisk på 1-3 kg og mer. Men disse er naturligvis verre å få. Men at det er sjanse er det helt klart. 

     

    Er fiskekortsalg, men jeg tviler på at du hverken blir bøtelagt eller halshogd om du bare fisker. Men hva enn du gjør, så ta knekken på all fisk du skulle få. 

     

    Erik R. 

  4. Fortsatt til salgs.

    Kan også vurdere å bytte i fluefiskeutstyr. Stenger,sneller og snører etc er av interesse.

    Settene som består av 27 tubefluer(kr 2000) 19 krokfluer (kr 1650) og 25 mikrotuber (kr 1200) er på en totalverdi av ca 5000 kr.

    Settene kan deles ved bytter for å matche bytteverdi, men ved rent salg selges disse settvis. Settprisen står i parantes.

    Kan skaffe enda flere bilder om ønskelig.

    Mvh erik.

  5. Fortsatt til salgs.. Siste sjanse før jeg deler opp settet og selger de til bekjente.. Supre junifluer bla.

    Har også ca 15 enkelkrokfluer str 4 til salgs. Disse er mine private egne superfluer til både laks og sjøørret. . Får ikke lagt inn bilder foreløpig..

    Kan også nås på mail : telecaster3@hotmail.com

  6. Selger 3 sett med laksefluer. For det meste tubefluer med junglecock. 3 fluer har ikke jc. Pris står under bildene av settene. Om noen ønsker å kjøpe alt samlet kan vi nok bli enige om en ok pris.

    Dette er fluer av øverste kvalitet og er bundet av de beste materialer tilgjengelig. For mer info send pm, eller kontakt meg på tlf 90936475.

    Bildene er desverre ikke av samme kvalitet :(

    post-46-0-15561800-1394652916_thumb.jpg

    600 pluss frakt

    post-46-0-08153900-1394652992_thumb.jpg

    700 pluss frakt

    post-46-0-46824300-1394653061_thumb.jpg

    500 pluss frakt

    post-46-0-14081000-1394653104_thumb.jpgpost-46-0-78915600-1394653142_thumb.jpg

    post-46-0-12862500-1394653162_thumb.jpg

  7. Enig med Pero. Sitter selvsagt igjen med mange bra opplevelser. Ikke meningen å sette støkken i deg som fersk laksefisker, Havtryta. Det er derimot veldig viktig at du og andre setter deg inn i reglene for laksefisker. Er det noe du er usikker på kan du spørre en erfaren, ala Pero etc.

    Men problemet var den gode sesongen. Dette drog mye rart av egoistiske amatører ut til elva som ikke fulgte gjeldende regler. Det samme skjedde tilbake i de gode sesongene vi har hatt tidligere.

    Skjer det samme i sommer, så finner jeg på andre ting....

  8. Samme greia hver gang. Etter en god sesong med mye vann, rives kortene bort av de jeg kaller medgangsupportere og en kan glemme å få kort der en vil.

    Så kommer sesongen og det gode fisket uteblir - Og de forhåndsolgte sonene er tomme pga manglende vann osv.

    Håper denne sesongen blir dårlig, slik at en blir kvitt de tullingene som var i de fleste elver her nede i fjor. opplevde at folk sprang for å komme før meg til sona (det samme gjorde et par kompiser). Dette ødela hele sesongen for meg..

  9. På FITS tubene er det disse kombinasjonene som funker: X-small og Medium, Small og Large. Dette er beregnet på fluer med conehead. På fluer uten dette ville jeg valgt en annen tube.

    Det trengs heller ikke lim for å holde FITS tubene sammen. Nålen som brukes kalles filtnål og fås kjøpt hos butikker som selger garn, ull osv. Koster veldig lite i forhold til sportsfiskebutikker.

    Send meg en pm om du vil vite mer om tubefluebinding. Mvh Erik

  10. Bare glem disse dyre linene. Det er kun ett snøre som holder mål: Sunset amnesia! Har hatt mitt i 5 år eller deromkring. Hvor mange dager og lakser denne lina har på samvetet vet jeg ikke men det er brukt enormt mye. Aldri en krøll eller noe tull. Bruker 40lbs utgaven.

    Dette snøret trenger å fiskes litt inn før en kan kalle det fiskeklart. Strekk litt i det de første gangene, deretter trenger det ingen vedlikehold.

    Koster omtrent ingenting og man får de på store spoler som ofte er nok til flere stenger.

  11. Men hva menes med oppsyn på fiskekortet? Er det grunneier, eller de fastsatte oppsynet fra elveeierlaget?

    Veldig forvirrende! Skal ta dette opp med elveeierlaget. Jeg er ikke gira på å ha sure egoistiske grunneiere som sjekker alt og alle. Da bør de heller trekke seg ut av elveeierlaget...

  12. Har en liten sak som det kan være greit å høre andres meninger om:

    Fisker på en lang sone der jeg har sesongkort. På sonen er det 3 oppsynsmenn. Disse er greie folk som gjør det de skal og holder orden.

    I tillegg har vi en gjeng med grunneiere som løper rundt og kontrollerer. På kortet står det ikke definert hvem man skal fremvise kort til. Endel av grunneierne hevder de har rett til å sjekke kort, noe mange fiskere ikke liker. Enkelte har også nektet å fremvise kort.

    Selv er jeg litt irritert på hvordan enkelte grunneiere går frem. Det lyser lange veien at de vil ha hølen for seg selv, selv om kulpen er endel av sona og bevegelig fiske gjelder også her. De skal sjekke alt og alle, med det formål at folk synes dette er plagsomt og skygge banen..

    Grunneier har selvsagt suveren rett til fangst på sitt område, det er udiskutabelt. Men hvorfor har vi egentlig oppsyn? Oppsynet legitimerer seg ved å fremvise et oppynskort. - Et bevis på at de er oppsyn. Hva med grunneierne? De har jo ikke noe bevis for dette. Om grunneierne skal løpe rundt og kontrollere folk, så bør de også ha noe slikt. Ellers risikerer en jo at "alle" skal gå rundt og sjekke kort.

    Jeg har snakket med oppsynet og de har ikke noen konkret ordning der grunneierne er endel av oppsynes. Jeg mener uansett at dette burde stått spesifisert på fiskekortet.

    Hva mener dere andre om dette? Bør grunneiere også være oppsyn, eller burde man ha et profesjonelt oppsyn?

  13. Ser ikke helt problemet med dagens kvote. Elvene er fulle av fin, feit og stor laks.

    Greit med begrensinger, men ser ikke behovet for å innskrenke dette ytterligere.

    Det folk heller burde bruke energi på er hvordan elva kan produsere mer fisk. Dvs hvordan få mer fisk opp i de øvre delene av elva. Her ligger de beste gyteplassene. Pr dags dato har agder energi et regime som innebærer at de driter i hvor mye fisk som kommer opp her. Sørgelig synes jeg. I år har det nærmest kokt av fisk i sone 3 og sone 2, da jeg har fisket her. Men øverst har det vært et sørgelig kapittel...Ikke ulikt de andre årene. Tenk hvor mye mer fisk det ville blitt på sikt om fisken hadde gått uhindret opp..

    Og sone3 folket klager på at det ikke meldes inn fisk slik at de kan sende folk opp. Ikke godt å melde inn fisk som ikke taes??

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.