Gå til innhold
Fiskersiden

HelgeL

Medlemmer
  • Innholdsteller

    599
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HelgeL

  1. Genialt Helge! Suverent med fire slag billfish på samme tur. GT'ene var drøye de også. Får vondt i skuldra bare av å se bildene.

    Ja han sa det Jason også, jig'n pop tour gone superslam billfish :thumbsup: Det var herlig slitsomt å kjøre de GT'ene, spesielt når jeg fikk ene på 35 og deretter en på 32 på neste kastet. Sved litt i armene da :) Utrolig rått å kjøre med det utstyret jeg fisket med nå også, er mektig imponert over smith stanga som tåler ekstremt med juling.

  2. 25. mars møttes 4 mann på gardemoen klar for ekstremt jig og popper fiske utenfor Tanzanias kyst.

    Med oss i bagger og sekker hadde vi utstyr rigget for å kunne dra opp selv de mest motstridige fisker.

    Selv en lite medgjørlig British Airways ansatt som tok innhugg i reisebudsjettet ved å kreve kilopris for stangrørene klarte ikke å legge noen demper på stemningen. Litt verre var det imidlertidig ca 23 timer senere når vi oppdaget at stengene ikke kom lengre enn London og vi måtte vente i 24 timer på dem i Dar es Salaam. Det gjorde at vi måtte legge om hele fisketiden, da vi i utgangspunktet skulle dra tidlig morgen neste dag. I stedet måtte vi vente til kvelden igjen, og vi avtalte dermed at vi dro til Mafia på natten neste kveld og å droppe hviledagen.

    Etter en lang dags vente på stangrør og middag med Tanzanias nasjonalrett seig geit, kom endelig Jason og Mady. Etter at vi var stuet om bord, så dro vi rett på havet. 6 stenger med knekklys og andre lokkelys var ute før vi hadde fått samlet oss, og vi var i gang med trolling etter sverdfisk. Jason og Mady elsker nemlig å trolle etter sverdfisk og hadde ikke tenkt å kaste bort tiden. Vi ble bedt om å prøve å sove, og skulle bli vekket ved napp. Det var ikke så lett å sove, både grunnet at det var bra sjø og at det var spennende at fisken kunne bite når som helst.

    Første napp smalt så hardt på at selv Jason ble overrasket. Uheldigvis gikk fisken 5 min etter at Martin hadde tatt stanga. Den fisken var ekstremt stor, sa Jason og viste oss en blekksprut med knust hardplast hode. Neste napp gikk til førstereis gutt Tommy. Bremsen på Tiagra 50W snellene var satt til 5 kg, da sverdfisken var relativt myk i munnen og det var ikke mulig å kjøre med mer press. Allikevel var fangstrate 2 av 10 fisk fikk vi høre. Vi kjørte standup, og selv om Tommy slet litt med å få tilpasset utstyret så fikk han tilslutt kontroll på teknikken i noe som skulle bli en lang kamp. 1,5 timer senere var en sverdfisk på 68 kg landet og en utslitt Tommy kunne juble høyt. Hans første billfish og hans livs fisk på en gang. 20 min senere lå han sjøsyk over rekka og ropte på elgen.

    114963_s.jpg114964_s.jpg

    114965_s.jpg

    De to neste nappene resulterte i en barracuda på meg og en mistet sverdfisk på Vegar. Så var det Martins tur igjen, og denne gangen lykkes han. Kampen varte kun i 15 min og opp kom en sverdfisk på 35 kg. Martin jublet om mulig enda høyere enn Tommy og smilte bredt med fisken i sine armer.

    114979_s.jpg

    Resten av natta gikk uten flere napp og langt om lenge så var vi fremme ved Mafia Island.

    Med en gang det lysnet, så ble alle lokkelys tatt bort og det ble rigget med blekkspruter og ballywhoo. På vei mot jiggeplassene ble det tatt mengder med kingfish, dorado, små yellowfin, barracuda og wahoo.

    114985_s.jpg

    Første dagen forsøkte vi en rekke plasser på revet, men det var ikke mulig å få de riktig store. Noen små dogtooth, wahoo og noen små GT kom opp men ikke det som var forventet. Jeg hadde på noe virkelig stort, som det ikke var mulig å stoppe og som tilslutt slet meg av på revet. Jason mente det var dogtooth ettersom utraset var såpass ekstremt og ikke kom før etter jeg hadde begynt å presse fisken opp. Damn, bremsen ble stilt enda hardere og alle tanker om å skåne rygg og armer ble lagt til side. Men det skjedde ikke mer. Dagen gikk så for det meste til flytting på de plassene som tidligere hadde levert store fisker, men de ville ikke. Så vi dro til land og ankret opp i lagunen.

    Dagen etterpå så våknet vi tidlig i varmen, det var 35+ i skyggen og vi hadde IKKE ac på båten. Utrolig klamt og varmt å sove, så søvn forstod vi tidlig at vi at ikke ville få overskudd av på turen. Før vi hadde fått samlet oss, fikk vi nyheten om at båten hadde problemer. Jason hadde oppdaget melkevit olje i drevet på ene motoren og måtte dessverre fortelle oss at vi ikke fikk tatt båten ut den dagen. De måtte få båten opp av vannet for å få løst problemet. Eneste mulighet for det her ute, var å kjøre båten inn på stranda på høyvann legge en stokk under akter og vente på lavvann. Så hadde de 3 timer å finne og fikse problemet på.

    114984_s.jpg

    Mady fikset da en åpen dykkebåt til oss slik at vi i hvert fall fikk gjort et forsøk på å fiske. Båten hadde ingen rekker, lå lavt i vannet og vi måtte sitte grunnet en del sjø.

    114983_s.jpg

    Dinglet i vannet med bena noe som var behagelig, helt til jeg oppdaget at det var mengder med portugisiske krigsskip som stadig seilte forbi. Så var den moroa over og bena måtte holdes på dekk. Men fisken kom aldri, båten drev ekstremt fort og vi fikk ikke en eneste fisk på revet. På vei hjem stoppet vi på et sted som Mady mente var bra for GT rundt 2 timer før lavvann. Det var ikke nå, og strømmen var veldig sterk. Vi rigget poppere og gjorde uansett et forsøk og jeg fikk tilslutt et ekstremt hugg. Det å fighte fisk på knærne med ekstrem brems i en båt som går i bølgene som en kork var en opplevelse jeg ikke vil ha igjen. Det var et under at stanga holdt med alt det presset og at jeg klarte å holde snøret unna dreggen i baugen. I et desperat forsøk, så frikoblet jeg spolen og tok stanga under båten for å unngå stangbrekk. Men tilslutt fikk vi overbevist båtføreren at det ville hjelpe å starte motoren og å forsøke å holde båten borte fra snøret. Da gikk kampen bedre og jeg fikk tilslutt fisken i fanget. Mady mente fisken var litt over 30 kg, men vi fikk ikke målt den. Vegar mente den måtte være mindre mot hans fisk fra Andaman som ble veid til 32 kg. Selv var jeg uansett fornøyd med å få en fisk som var større en de GT’ene jeg har fått før. Ble vel så enige om at vi ikke kunne fiske i den båten lengre og dro til land for å se hvordan det gikk med båten vår.

    114981_s.jpg114982_s.jpg

    114980_s.jpg

    Dagen derpå var båten fikset, og vi kunne dra ut igjen. Da begynte vi med popperfiske på samme sted som jeg fikk min GT dagen før. Da var vi på riktig tid og hadde trua igjen. Det var bortimot flatt hav, og det eneste vi så var strømmen som gikk ut fra lagunen. Det gikk ikke lang tid før første fisk prøvde seg, og om ikke lenge så hadde flere av oss GT på. Vi fikk beskjed om at når en fikk fisk, så skulle alle kaste mot det stedet. Det gjorde vi om vi rakk det, og som oftest resulterte det i hugg. De 2 timene gikk fort, og på den tiden både fikk og mistet vi en rekke fisk. Jeg fikk dagens største på 35 kg. Vi mistet også større fisk. Totalt landet vi 9 fisk på det stedet før strømmen stoppet og fisken forsvant.

    114973_s.jpg114970_s.jpg

    114968_s.jpg114967_s.jpg

    Resten av dagen ble det mye flytting på revet etterfulgt av trolling mellom jiggingen. Jiggingen resulterte i heller lite, men på trollingen fikk vi en sailfish. Nok en gang kunne Martin juble for ny billfish, selv om kampen ikke ga det store på 50 pund standup.

    114966_s.jpg

    På kvelden forsøkte vi igjen på høy strøm på popper plassen. Det resulterte i noen utrolig kule hugg hvor hele ryggen på fisken var over vann, men det ble ingen fast fisk. Til det var det for mye bølger og det var vanskelig å få popperene til å gå skikkelig.

    114969_s.jpg114972_s.jpg

    Neste dag var forholdene gode igjen på popperstedet og det skuffet ikke denne dagen heller. Det var full action fra første stund og på en tid hadde vi 3 fisker på en gang. Burde vært 4, men Tommy holdt akkurat på med å skifte til ny popper. Denne dagen hadde vi på flere virkelig store fisker, men mistet alle. Det var krokfester som gikk og ikke utstyr. Vi fikk landet 10 fisk den dagen, men skulle hatt mange flere og noen virkelig store. Vi var rett og slett uheldige.

    114974_s.jpg114971_s.jpg

    114986_s.jpg

    Dagen gikk videre med fiske på revet med samme resultat som dagen før. Nok en sailfish ble landet på trolling og Vagar fikk denne. Jeg hadde også en sailfish på, og denne var ganske stor og ga en bedre fight. Fisken gikk rett før vi fikk tak i fortommen.

    Ettersom at fisket på revet ikke ble bedre, heller verre, så bestemte vi oss for å dra til Latham Island for å prøve om det var bedre der. Det var en tur på 9-10 timer. Jason ønsket å dra på natta i tilfelle det var pirater i farvannet. Det hadde nemlig vært noen andre båter som hadde blitt tatt tidligere. Så da reiste vi i ly av mørket kl. 01:00 på natta og trollet oss hurtig til Latham. Det ble ingen fisk den natta, men så snart dagslyset kom, så fikk vi noen dorado. Kom også over en flytende og ulovlig ankret linesak som hadde GPS tracking og lys. GPS trackeren tok Jason i båten og skulle levere den til en de kjente i fiskeridepratementet.. Det som var litt kult, var at det rundt denne flåten var stimer med dorado og andre fisk. Vi fikk en rekke av dem der før vi kjørte videre.

    Så rett etter vi var kommet på revet ved Latham så røk det på en Black Marlin. Vegar fikk fightet med den i en drøy time og hadde fisken ved båten flere ganger, men hver gang så dykket den. Hele tiden så helte dekksgutta vann over nakken og ryggen på Vegar og ga ham drikke for at han skulle holde ut. Tredje eller fjerde gangen fisken dykket, så mistet vi dessverre krokfestet og fisken gikk. Vegar var utslitt og synes det var greit :) Vi hadde sett fisken selv om vi aldri fikk tak i leaderen. Jason estimerte fisken til 350 pund.

    10 min etterpå så røk det på en ny Black Marlin, denne var litt mindre og jeg tok fighten. Fisken hoppet som en gal og jeg fikk den inn relativt raskt. Dessverre så var kroken gått gjennom øyet og den blødde så mye at vi ikke fikk satt den ut igjen. Fisken ble senere veid til ca 90 kg.

    114975_s.jpg

    Vel fremme på Latham så var uheldigvis ikke jiggfisket så mye bedre. Vi fikk noen små blackjacks, snappers og wahoo. Ingen dogtooth her heller, noe som var fryktelig skuffende. Tommy hadde på et monster som var noe lignende den jeg hadde på ved Mafia og med samme resultat. Snøret slet på revet. Prøvde også noe popping rundt øya, men fikk da bare små GT's De stedene vi fikk små GT’r hadde Jason og Mady aldri fått noe annet enn stor fisk. Det var ikke så ofte de fikk GT der, men om de fikk fisk så var de aldri små. Så hva som var skjedd nå kunne de ikke forklare.

    Siste dagen ved Latham forsøkte vi også med livebait. Vanligvis ble disse tatt med en gang de kom ned, men nå kjørte vi med dem ute i lange tider før noe skjedde. Dette resulterte i en bullshark, 2-3 større hai hvor snøret gikk og 2 mindre groupers. Ikke en dogtooth.

    114976_s.jpg

    Det som var rart, var at det hele tiden var ekstreme mengder med fisk på ekkoloddet. Det var også tilfelle ved Mafia. Fisken ville bare ikke ta. Ifølge Jason og Mady så hadde de aldri opplevd så dårlig rev fiske noen gang, og de forstod det ikke.

    På vei hjem, så var selvsagt trollingstengene ute igjen, og det bet selvsagt på flere billfish. Denne gangen fikk jeg meg en sailfish som vi fikk inn. Fisken ga meg en god fight, selv om det var 50 pund utstyr og var mer i luften enn i vannet. Ny billfish type på meg.

    114977_s.jpg

    Men vi var ikke ferdig med det. Når kysten igjen kom til syne, så bet det på en ny billfish til Tommy. Denne gang trodde vi det var nok en sailfish, men det viste seg å være en stor Striped Marlin. Nok en fisk i trofeboka til Tommy og en fin avslutning Tanzania turen.

    114978_s.jpg

    Vi hadde store forventninger til jigg og popping fisket, og selv om vi lykkes noe med popperfiske så var jiggfisket en veldig stor skuffelse. Alt i alt var vi veldig fornøyd med de bonusfiskene vi fikk av billfish på trolling. Men det skal sies at på trollingutstyret var det kun Marlin og Sverdfisk som ga noe igjen av fighten med fisken. 50 pund blir for kraftig for sailfish om den ikke er veldig stor.

    Uansett så har vi allerede snakket om å dra ned igjen og ta revansj. Blir vel utelukkende Latham Island neste gang, og da skal vi ta de monster fiskene vi vet er der.

  3. Da barer det snart til Tanzania. Legger ut en liten rapport når vi er hjemme igjen. Stikkord er 130ib braid, 29 kg løftekraft i 45 grader, stella 20000 og 18000 sw, utstyret er i ordren så får vi bare se om kroppen takler det :)

  4. Skal til DR i november,og lurte på om noen har erfaring med fiske derfra?

    Har sjekket litt rundt og det blir nok guidet båttur på meg og fruen ihvertfall...

    Men må nesten prøve litt pælming etter barracuda etc langs kysten:) Skal ha med meg noen svære rapala ned.

    De blir forhåpentlighvis ødelagt av glupsk fisk der nede..hehe

    Har ikke fisket der selv, men hørt at det er bra fiske der. Ta med lett spinn utstyr for fiske fra land. 2-15g kastevekt, og snelle 1000 eller 2000 size. Det er bonfish og permit der. Små, dvs micro jigs funker bra bare en plasserer jig'n på riktig avstand fra fisken. Finn en guide som kan ta deg ut på flats'n så blir mulighetene større. Tarpon på spinn eller livebait er også mulig, også fra noen strender har jeg sett(grytidlig). Ta med dupp, SKARPE J-kroker og noe til å fange småfisk så er du dekket der også om muligheten skulle oppstå.

    Offshore: Dorado, Wahoo, sailfish(sør kysten) er i sesong, King Mackerel(nord kysten). Marlin sesongen er mer eller mindre over i september desverre. Så prøv å få båten til å stille med så lett utstyr som mulig her, rapala'ene dine kan du bruke også, bare husk wire og bytt kroker og splittringer på dem. Da får du det morro.

  5. Btw så spottet Pål en STOR tangsprell under brygga på fredags morgenen. Jeg fisket ikke på den, tok kun en kutling som forøvrig spratt av og falt på sjøen igjen gjennom hull i brygga. Tipper den ble skremt av nordlendingen. Så presterte vi å kjøre på min GPS langt i helvete inn i skauen på en fordømt grusvei. Omtrent frontkolliderte med en en anleggsbil og jeg var nær ved å bli kasta på sjøen av nordlendingen når vi kom frem til fergeleie i rørvik.

    Pål var med å fisket en drøy halvtime på trolla før han dro videre. Han fikk ikke fisk der utrolig nok. Selv fikk jeg ikke noe spennende, men hadde på en grisestor berggylte som gikk like i overflaten. Snøret var nok skadet etter en million bunnnapp.

  6. Mine første havfiske opplevelser kom fra deltakelse på nordsjøfestivalen. Vant juniorklassen der et år og fikk samtidig min første fisk over 10(torsk 13,5kg) der et år.

    Den gangen så var alltid problemet til nordsjøfestivalen at de brukte alt mulig med båter og en kunne risikere å havne på frakteskuter og det som var. Var vel heller ingen knop begrensning for å utligne raske/trege båter. Husker et år at jeg havnet på en fregatt, ja du leser riktig. De kjørte med lettbåt rundt og tok opp de fiskene som folk fikk. Et ding i bjella og så kjørte båten. Det var ikke få som ikke rakk å ta opp før båten gikk. Mistet mange tackler den dagen.

    Men festivalen ble jo nedlagt i mange år, så forhåpentligvis har de ryddet opp i den biten der nå.

  7. Jeg kommer til å ha med meg et par/tre sneller fra 3000 og opp til 8000 størrelse. Snellene bør ha en 200/300 meter med snøre. Stenger så tar jeg med korte(6-8 fot) slukstenger med kastevekt fra 15 og opp mot 50g. Vil også ta med en kraftigere stang for evnt. kasting med større poppere mot stor tarpon. Det skal være sesong for 100 punds tarpon der da.

    Det de anbefaler er bruddstyrke og stenger som kan tåle 6-10 pund på bonefish og en 20-25 pund på tarpon fisket. Har en noe rundt midten av det så regner jeg med at det går også, tror ikke det er utstyret det står på om en får landet en større tarpon.

    Fisket blir med jigs, swimbaits, poppere, wobblere og slikt, samt livebait.

  8. Skal en liten tur med Getaway til Belize nå i september, og nå fikk jeg vite at en av svenskene har måttet trekke seg grunnet husbrann. Så det er nå en ledig spinnfisker plass på turen som går 20-28 september. Prisen er også kraftig redusert grunnet den korte tiden til avreise.

    Belize

    Om det er noen som er interessert så send meg en PM så skal jeg videreformidle kontakten.

    Og for de som lurer på det, nei jeg skal ikke denge fluer hele turen men derimot prøve mye spinn popperfiske og andre gøyale metoder.

  9. Her er det vel litt spørsmål om egne preferanser. Selv velger jeg stella uten tvil, men det er mer fordi jeg har fisket en del med stella sneller og aldri med en certate. Jeg kjenner til bremsen på stella og den tåler ekstrem juling og er like fin etterpå. Kjenner til at saltiga bremseskivene ikke holder mål og anbefales byttet, samt at de snellene krever mer vedlikehold enn stella, men har ikke hørt tilsvarende på certate. Har i det hele tatt ikke hørt så mye om certate.

    Fant et par tester her, om enn noe gamle.

    Daiwa Certate

    Shimano stella

  10. Its the dump site we are planing to fish.

    Not meny people has fished here, so this is EXITING

    :lol:

    BTW, Fredrik Kullin dro opp en rusten granat fra 500 meter i går. Kroken hang i styrefinnen bak, og han lirket den forsiktig av og lot den synke ned igjen. Exciting var vel ikke et ord han valgte å bruke, scared shitless passer bedre.

  11. HelgeL, hva skjedde med bildene du la ut? la du ut tids"frist" på dem hos fiskevatn.no?

    Si det, muligens kontoen har gått ut eller noe. Prøve å kommer med noe mer spennende til helgen.

    Forresten burde FS hatt en egen utstyrs kategori, og ikke en tråd. Blir så mye rot, tullekommentarer og avsporing osv i sånne lange tråder.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.