Gå til innhold
Fiskersiden

Thile

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 282
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thile



  1. Har prøvd mange forskjellige stenger opp gjennom åra, bade Ugly Stick 7’ og Lawson trout mfl.

    Gikk til innkjøp av inline stenger for ett år siden, de er geniale på riggen, ingen stangringer å henge seg opp i når loddet er på ned i dypet.

    Noen begrensninger har de dog, ved minusgrader i lufta er de ubrukelige, det kan være litt vanskelig å sette ut lette trolling spoon’s fordi det er mer motstand inne i stanga og er det mye partikler
    i vannet eller på overflata er de ikke optimale.

    Jeg tenkte som så at jeg fisker mest når det er + grader i lufta og jeg har fortsatt mine gamle stenger som kan plukkes fram når forholdene tilsier bruk av dem.


    Kommer garantert ikke til å gå tilbake til stenger med stangringer.

  2. Siden Nøklevann er nerme bør både Ulsrud, Skraperud og Østensjø testes, kanskje ikke vann med størst fisk men før var de iallefall fiskerike. Lutvann bør også prøves, der svømmer store eksemplarer av ørret og kanadarøye i tillegg til vanlig røye og abbor.

    Mot enebakk ligger det isfiske vann på rekke etterhverandre

  3. Skaff deg båt og fritidskartet for Øyeren-Glomma-Vorma aller først, er et ikke helt oppdatert dybdekart men greit nok. Skal du ned i Øyeren MÅ du følge bøyene utover, dypet går fra 15-0m på nullkommanull. Plassene som holder fisk er overalt, bare å kjøre på så lærer du fort. Å se etter andre som fisker er også en sikker metode, ser du noen som kaster fra båt kan du tøffe bortom og høre om det er noen tips å få.

    Dorging i renna langs bøyene gir grei uttelling på gjedde i alle størrelser

    Det er langt mellom abbor over 1kg, men de er der, relativt enkelt å få 1/2kg's fisk på jigg. Selv foretrekker jeg sub-surface baits i klart vann, gir ett kcik å se fisken(e) komme opp fra bunn.

    Sakte bottom bouncing med agnfisk i renna gir stort sett altid gjørs, men en wobler i passende gjørse farge er aldri feil.

    Asp er vel vanskeligst å finne, gir som SMS sier ett heftig adrenalin sjokk, men husk at de skal levende tibake og bør behandles deretter

    Gero i Lillestrøm bør besøkes for innkjøp av relevant utstyr.

    Skitt fiske....

  4. Sett bildet av den.

    Var en flyktning muligens fra albania som hadde tatt den og utifra bildet er det helt klart at dette er den klassiske feilen med forveksling av pound og kilo.

    21 lb = 9525 gram

  5. Ha litt is i magan og vent, sleng deg på finn evt andre salgskanaler og kjøp ett pent brukt lodd med bedre prestanda. Det kommer du garantert ikke til å angre på.

    Alle lodd kan enkelt gjøres protable med etpar enkle grep. En kasse med bateri og vendbart lokk, sugekopp for hekkmontering- stang for isfike osv.

  6. Hehehe....det første jeg tenker når jeg leser denne tråden er....har du egentlig lov til å bruke den?

    Man skal jo egentlig ha kurs for å bruke vhf, og da lærer man dette med kanaler :) .

    Lykke til uansett :P

    Radioen var uprogramert og skulle egentlig vært ombord på en rigg i kina, men eier ville ha annen type radioer. Så vi hadde igjen ett restlager, disse "lånes" ut på ubestemt tid. Som gammal radioamatør tar jeg det med lisens med knusendde ro....

    Dette er info som står i manualen til enhver VHF.

    Se på side 83 og 84 på den linkede SH GX1500 manualen, du skal se på kanalsettet som er merket med I (international) øverst i tabellen.

    Takker, fant ut av det selv, men godt å ha kanal kartet.

  7. Trenger båten navn? Nei syns ikke det, mine har vært navnløse alle sammen.

    Grattis med trolling debuten Trym, og mange erfaringer rikere. Ring når du har filt på starteren i 30min og plutselig husker på at dødmanns knappen er aktivert, selv erfarne trollere har glemt den knappen - eller hva Tomas?

    Jeg introduserte Erik i sin tid for gjeddefiske - og alle vet jo hvordan det har gått....

    Da spør jeg bare - hvor ender du etter noen år som troller ?

    :)B):thumbsup::thumbsup:

    Edit: Fingerdysleksien lenge leve

  8. Dager med mye gress og lite vind kan med fordel brukes til aktiv kasting på jagende fisk !

    Topwater baits er utrolig heftig, og treffer du så har du garantert en fangst som sitter lenge. Husker Micke gikk etter en asp som stadig var oppe, den hugg på 3 kast og satt på 4de helt inne ved båten. For meg som satt ett lite stykke unna var det fantastisk underholdende å se reaksjonene til både mann og fisk ;) på ett plaskende overflate agn.

  9. Velkommen til en helt vanlig (høst) dag på Øyeren, for info så er gresset som flyter klippet av båt propeller på grunnere vann syd for deltaet (å jeg hater sånne dager). Dere traff greit ser jeg av bildene og Robin gjorde jobben, ingen gjørs kontakt?

    Var det noe tegn til abborjag?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.