Gå til innhold
Fiskersiden

Martin Lopez

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3 494
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    35

Innlegg skrevet av Martin Lopez

  1. Regner med at det er greit at jeg deler 1 konsept som gir ekstra piff i gangen til så å si alt som henger i enden av snøret og når man sveiver inn ? Har brukt det i mange år nå , men en idé er null verdt om den ikke deles...Enkle saker.
    Legger ved bilde av konseptet. Passer selvfølgelig best til haspel og ved å bruke denne overfører man ekstra bevegelser til det som henger i enden av snøret. Billig , lett å montere og lett å bruke.
    Kan sammenliknes med det å leke med en katt samt å tirre en katt til å leke. Det samme kan overføres til fisking . Lat som om man leker med en katt og når man fisker. Man bør ikke la seg friste av å tenke som en fisk. Man bør agere som en predator...
    Sjekk gjerne gangen før og etter. Det funker ! Setter pris på tilbakemelding og etter at dere har prøvd.
    Har mye mer å dele , men det kommer etter hvert.
    Kan være et bilde av fiskestang, vannmasse og tekst som sier 'Stiv strips >>>> Bor helst klippes her >>>>Stram godt etter Martin Lopez Deir orte'
    • Like 3
  2. Den 21.1.2021 at 11.24, erik skrev:

    Må si at 2021 starter over middels bra. ;)

     

    Stor takk til Skitt Fiske AS ved Anders som har tatt ansvar her og sørget for å få forumet på beina igjen etter at Hooked gikk nedom og hjem.

    Enig med deg. Takker også Anders fra Skittfiske for at bedriften han representerer bidrar til å holde vedlike FS og alt viktig innhold . FSs kartotek er en del av norsk sportsfiske historie og burde vært fredet og beskyttet . Lenge siden jeg har skrevet noe , men kommer med bidrag etter hvert.

    Legger til at man bør bytte passord . Jeg ble selv hacked og med passord - mailadresse som jeg kun bruker her på sidene. 

    Editt : Savner - etterlyser panel som viser nye innlegg. Savner tom innleggene fra Gladlaks , og det sier mye ;) l

    Sitat

     

     

  3. Fiskersiden kommer ikke til å gjenoppstå og slik den var en gang i tiden. Siden ble drevet av ildsjeler  som Remy og Espen med flere dyktige moderatorer og mange av oss bidro med litt . Vi små kranglet også . Selvfølgelig savner jeg alt som ble delt  " oss sportsfiskere i mellom " men ...Nye eiere satte rett kurs mot selvmord , noe jeg advarte om i tidligere tråder , og det har de greid å få det til . Både fiskersiden og Hooked er kannibalisert ( spist innefra )  Det meste man kan lese om hos Hooked er jakt artikler https://www.hooked.no

     

     

     

  4. Fint fiks. Nei , det er ikke lett å få laget briller ( standard form )som gagner alle og som skal passe til alle ansiktsformer , men bare spør : Finnes det noen fabrikanter som har kommet på ideen med å lage fiske linser ? Vet at brillene slik de blir laget i dag er også beskyttelse - vernebriller mot mye annet , men jeg tenker mer på polariserte linser. Da blir ansikt tilpasning og dugg ikke noe man trenger å tenke på...

    Bare en tanke fra min side...

  5. 20 timer siden, Aurejeger skrev:

    Vel.....det går ann å få en aura flake sluk billigere enn 69 kr som jeg har sett den priset til.

    Ja. Det er mulig å få disse billigere en kr. 69. Som nevnt , finnes det en fb side der slike ofte kommer til salgs i større kvanta. Som regel kommer disse sluker fra konkurssalg og liknende. Sølvkroken har også pleid å ha   lagersalg hver  høst i de siste årene og selger direkte til private kunder - slutt brukeren ,   i lokalene sine  i Arendal. Det er bare å følge med dens fb sider. Annonseres der.

     

  6. 2 timer siden, Aurejeger skrev:

    Fantastisk!!

    Jeg er på utkikk etter type Aura flake og sluker i den familien.

    Vel...Det går  an å tro at man får en Audi ved å betale samme prisen som for en Lada , dog er det lov å drømme...Det finnes flere på Sørlandet som kjøper konkursbo fra sportsbutikker og slukene du nevner er ofte å få kjøpt hos disse , billigere enn det går an å produsere. Fiskeutstyr kjøp og salg på fjesboka.

     

  7. 4 minutter siden, TT skrev:

    Stygge tilfeller av stemme-fiske vil nok også foregå på land i løpet av «den uka», men det håper jeg oppsynet slår hardt ned på! 

    Oppsynet er opptatt med å spise beslaglagte hummer og de ser mot sjøen, ikke med hva som foregår til lands  ;) 

  8. Ja, det er forbudt å fiske fra land , dog kun om man kaster mot land ,  under Arendals uken , og mot å kaste skalldyr ( egg)  ment å treffe  politikere man ikke er enig med  . Det er heller ikke forbudt å fiske etter torsk , så sant man kjenner til minste mål  og gjeldende normer.  Det er bare å fiske . https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske

     

     

  9. Ønsker bare å varsle , og i tilfelle det også skjer med andre , om at passord og mailadresse som jeg bare bruker på Fiskersiden er kommet på avveie og brukes nå av flere for å sende utpressing mail med krav om betaling .

    Dessverre har disse filmet meg mens jeg så på (fiske) porno og koset meg selv mens jeg lagde takler. Om jeg ikke betaler vil disse som sitter med opptakene dele det ut til alle mine kontakter ! Jeg vil ikke at noen ser hvordan jeg lager takler ! ;)

    Tilbake til alvoret . Ser ut som om Fiskersiden er blitt hakket og råder å bytte passord.

  10. Det spørs om hvor i Norge. For det meste er steinbitt ( grå ) så å si utryddet... Forstår ikke at arten fortsatt ikke er fredet , eller at det ikke er fastsatt minstemål. ...

     

     

  11. Med all respekt for alle som velger å fiske etter villaks , noe jeg forstår godt. Men...Det er litt tragikomisk og hyklerisk å feire villlaksens år , ved å nettopp fiske og avlive arten man feirer og jubler for.

    I anledning villlaksens år burde det har vært feiret ved å la vare å fiske etter arten i år ....Det hadde vært en fin markering , og gave for villaksen. 

  12. Den 28.4.2019 at 21.07, cannonbang skrev:

    Hei

    Klippfisk holder seg best om du lagrer den tørt og luftig. Vakumpakking e.l. er ikke nødvendig. En mye brukt mrtode er å henge den opp på en vegg, gjerne utvendig oppunder takskjegget så det ikke kommer fukt på den, Kjøleskap er ikke nødvendig, klippfisk er 100 prosent holdbar som den er, Den lukter heller ikke mye hvis den hengeer utendørs

    Hyggelig å se at det finnes noen som tar vare på være gamle tradisjoner, klippfisk er nydelig mat etter min mening

    Gamle tradisjoner innført i Norge av mine tidligere forfedre fra Iberia... ;) Herlig råvare , men jeg liker selv best boknafisk. Elsker også rakørret av ekte fjellaure , ikke oppdretts regnbue som selges på markedet. 

    https://no.wikipedia.org/wiki/Klippfisk

    https://www.norgeshistorie.no/bygging-av-stat-og-nasjon/artikler/1438_fiskeeksporten.html

  13. 44 minutter siden, Martin S skrev:

    Jeg skal ikke ta over tråden fra trådstarter, men til f.eks. mikrofisket mitt elsker jeg ferdigknytte kroker. Å binde #26 kroker og mindre til tynne fiskesener er rett og slett jævlig kjipt.

    Ebay is my friend. :) 

    Skjønner det , Martin. Men når det gjelder fangst av mikro fisk trenger man hverken krok eller å binde sene. Man kan faktisk lime sene uten å binde , og man kan varmeforme  selve sene som en krok. Det er ikke store krefter man snakker om. ... Går man videre , kan man bruke sprøytenåler beregnet til medisin. Stikk sena inni rørnålet og klem. Bøy gapet etter fisken man er på jakt etter. Jeg selv har fanget maaaaaaaange fisk uten bruk av krok, og kun ved å bruke fiber som fester seg i kjeven til fisken.

     

     

     

  14. 10 timer siden, erik skrev:

    Den er jeg ikke uten videre med på. Du svarte med noe som ikke hadde noe med trådens opprinnelige tema å gjøre. Jeg svarte på din post, og din post brakte miljø inn som et tema i tråden. Du kan ikke først slenge ut kritikk som ikke har med tema å gjøre, og så kritisere de som besvarer posten din for å å være off topic. At så alle former for bunnært fiske legger igjen mer søppel på bunnen enn pelagisk fiske, er vi vel ganske enige om? At de fleste havfiskere bruker enten bil eller fly eller begge deler for å dra på fisketur er kanskje heller ikke veldig langt fra sannheten? Og selv om motorlyden fra en eldre sjark har sin sjarm, så er ikke bunkers videre miljøvennlig.

    Personlig liker jeg mer eller mindre alle typer sportsfiske. Trolling er dessverre noe jeg ikke får gjort så mye av om dagen, jeg har ikke vært på trollingtur siden april 2017. Dog gjør jeg noe med det neste helg. Forøvrig med bruk av elektrisk motor på båten. ;)

     

    Sorry at jeg besvarte slik jeg gjorde, korttenk , impulsiv og dumt av meg . Ikke meningen å hakke ned på noen for for sportsfiske.

    • Like 2
  15. 1 minutt siden, erik skrev:

    Personlig plasserer jeg nok endel andre former for sportsfiske lengre opp på den skalaen. Ta feks fiske etter tropiske arter, som gjerne innebærer alt det der pluss noen flyreiser, eller fisketurisme generelt som innebærer lengre transportstrekninger og da spesielt med fly. Hva med spinnfiske som innebærer alt det der pluss båtkjøring i høy hastighet med dertil hørende høyere forbruk. Eller havfiske som innebærer alt det der pluss båter med dieselmotor som står og pumper ut halvforbrent drit i sjøen mens en gjeng folk henger over ripa og slipper sine plastbefengte blybaserte tackler ned for å sette de fast på bunnen hvor de forurenser de neste 300 årene.

    Pussig hvordan man kan se såpass forskjellig på ting. ;) 

     

    Ja, det går an å åle seg  bort i fra det man selv liker ... Sorry Erik , men nå svarte du absurd og tragikomisk , og med noe som ikke har med tråden å gjøre.

     

  16. 3 timer siden, erik skrev:

    Sommerstid: Trolling

    Vinterstid: Ismeite med agnfisk

     

    Trolling er den mest "miljøverstingfiske"  som finnes innen sportsfiske .  ...Bilkjøring til plassene med en henger etter, uttalelige timer med dorging med mange stenger , med bensinmotor...og bla, bla ... Jeg dorger jeg også,  og der det er behov for det, dog bruker jeg kano eller kajakk . Hyggelig å flyte fra felt til felt, fra vann til vann ,  på fjellet  med beina og årer til hjelp

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.