Gå til innhold
Fiskersiden

Haugen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    281
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haugen

  1. Alle er tatt fra samme brygge.Vi fikk 17 arter fra den. Rødknurren var det desverre ikke jeg som fikk. Brygga står foresten i Helgeroa. Det var syke mengder med fjesing der. Største veide var 440 gram, men en som en av ungene fikk, veide en god del mer. Den ble sluppet ut før jeg rakk å reagere. Skikkelig kulemage.

    Hvor mye pigger er det på piggvaren foresten? Kjente ikke noe da jeg fikk den.

  2. Var i tingretten i dag for å prøve å få igjen lappen til saken kom opp. Endte med at boten ble redusert med 2000,- og at vi fikk igjen lappen for godt.... ;)

    Kunne jo nekte på dette også, men godtok det for å slippe rettsak og kanskje en strengere dommer.

    Feirer med rødvin i kveld.... skal ikke kjøre bil i kveld ;)

  3. Fikk i dag brev fra politiet. Nå sendt som et forelegg. Nå bruker dem både paragrafen om avstand til forankjørende og paragrafen som sier at du skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødvendig blir hindret eller forstyrret.

    Straffen er satt til bot på 6000,- og 3 mnd uten førerkort.

    Godtas selfølgelig ikke. Har meldt meg inn i NAF i dag, og kontakter dem i morgen.

    Jeg har alltid trodd at forelegg og bot er 2 forskjellige ting(at du må ha blitt dømt i retten for å få bot), men brevet jeg fikk heter forelegg, og de 6000,- er en bot.

    Edit: Skrivefeil.

  4. Det er ikke forbudt å taue på motorvei. Det var det han tok oss for først, men fant ut at det ikke var lovlig.

    Du kan starte bilen uten viftereim. Det ble gjort for å få trykk på bremsene.

    Loven om trekking av motorvogn lyder slik :

    § 4-1. Trekking av motorvogn

    1. På offentlig veg er det bare tillatt å trekke en motorvogn om gangen.

    2. Den trukne motorvogn må kunne bremses på forsvarlig måte.

    3. Stang, tau eller liknende som brukes til trekking på offentlig veg, skal være tydelig merket.

    Det vi kan ha gjort feil angående den paragrafen, er at tauet ikke var merket tydelig nok.

    Hvis han skulle ta oss for uansvarlig kjøring kunne vel han ha gjort det med en gang. Ikke komme med flere paragrafer når de første ikke holder mål.

    Jeg spurte han også om han synes vi hadde kjørt uansvarlig. Og om han synes vi var to idioter. Til det svarte han at det heller var uvitenhet. Så han synes jo ikke det var uansvarlig kjøring. Men dette spurte jeg han om når jeg satt i bilen med to politimen, så dette husker dem sikkert ikke i retten.

  5. Ja det er lett å se hva vi skulle ha gjort i etterkant. Har du prøvd å kjøpe deler på bensinstasjon? Ikke mye dem har. Hvis NAF bilen skulle tauet oss helt frem hadde dette kostet noen tusen. Hadde vi vist hva som skulle skje, hadde vi jo gladelig betalt for det.

  6. Nei. Vi viste ikke før dagen etter at det var den paragrafen dem brukte. Måtte ringe lokale politiet for å få greie på det.

    Edit: Ble litt usikker. Skrev under på noe der det sto hvor fort vi hadde kjørt og hvor langt tauet var. Husker ikke om det sto noe paragraf på det.

  7. Har fått svar fra advokaten. Han mener det er gode muligheter i saken, men får ikke gjort noe før mandag. Han har også gode kontakter i VG og skal forhøre seg om dem er interresert.

    Det som irriterer mest er at jeg startet ferien på mandag, og nå går minst hele første uken med til dette. Alle planene mine var med bil.

    Har ikke gjort mye annet denne uken enn å ringe forskjellige politimen, politijurister og etater. Ventet på at disse skal ringe tilbake, eller ventet på at de kommer tilbake på kontoret.

    Fikk beskjed av en av politimennene at hvis det ikke blir noe av saken, må jeg ta vare på alle kvitteringer, notere alle utgifter jeg har hatt i saken og tort og svie. Feriedagene mine som jeg ikke har fått noe ut av kan ikke måles i penger. Hvor mye kan jeg føre opp for di, tro???

    Jeg ble utsatt for noe lignende for noen år siden. Dette var ved Shell på Solli. Politibetjenten mente på at tauet var for kort enda det var tau kjøpt på bensinstasjon til det formål å taue. Betjenten og hans kollega sjekket oss opp grundig fra bilen og etter et kvarter kom de tilbake og sa at vi var heldige som fikk beholde førerkortet, men kom til å bli anmeldt. Fikk brev et par måneder senere om at saken var henlagt.

    Regner med at det samme skjer med deg. Lykke til videre!

    Saken blir ikke henlagt. Vi skal i retten innen 3 uker.

    Saken var så å si ute av verden, og vi skulle få igjen førerkorten, før han ¤#"¤&% ringte til juristen og fortalte at han siktet oss for en annen pargraf.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.