Gå til innhold
Fiskersiden

fiskebaronen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    278
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    5

Innlegg skrevet av fiskebaronen

  1. Dersom du vil ha billige briller med greit filter, kan du kjøpe på Aliexpress for 30 kroner. Eg har mange par der i frå, og dei fungerer heilt fint. Har også hatt frå Biltema som har fungert fint. Har hatt mange dyre briller som eg har kjøpt på skittfiske. Syns generelt ikkje at dyre briller er bedre polariserte enn billige. Er mest passform, design og kvalitet. Brillene mine slenger ofte i diverse sekkar eller bilar, og såleis greit at dei ikkje kostar ei formue. 

    • Like 1
  2. Eg har prøvd meg ein del med opphengerfluge etter fjellørret og sjøørret. Eg har fått mykje fisk på det, men irriterer meg mykje over dårleg krokingsprosent.  Som regel har eg brukt pattegris og muddler str 6-10 og enkeltkrok.  Eg har no lyst å prøve ut dobbeltkrok og str 12 i håp om bedre krokingsprosent. Er det nokon med erfaring med dobbeltkrok på opphengerfluga? Kva med str 12 vs 6…? Bruker glidetakkel. Tenker å prøve denne. 

    Screenshot_20231126-001124.png

  3. Eg fisker sjøørret og fjellørret, og fisker primært etter store eksemplar. Før brukte eg alltid str 2500 hadpel snelle, men i det siste har eg brukt mest str 4000. Eg syns eg kaster lenger med stor snelle. Er det noko grunn eigentleg til å bruke små sneller? Dei er lettare, men det kan ein kompensere med å kjøpe ei dyr og lett ci4 snelle. 

  4. Eldre båt for trolling/dorging selges billig for 19.000 kroner. Ukjent årsmodell. 2 motorer der begge kun har gått i ferskvann. Begge har nylig vært på service. Den nyeste er en yamaha 4 takt 4 hk som er veldig lite brukt, og er ca 7år. Den andre er Johnson 2 takt 30 hk. Ukjent årsmodell. Lite brukt. Båten har lensepumpe, lys og ekkolodd, men det elektriske på båten trenger ei overhaling.  Det følger med 2 dyprigger, 2 planerbord med line, stativ og stangholdere til 12 stenger. 

    Må hentes i Aremark. 

  5. Kjøpte eit par fiskebriller på Aliexpress som kosta ca 60 kroner inkl frakt og moms. Vart overraska kor bra dei var. Behaglig å ha på og god polaroid effekt. Sliter, riper og mister ofte briller, så greit å ha lager med billigbriller. Har tidligeare hatt dyre briller,  men syns ikkje polaroideffekt er noko særleg betre på dei enn billige. 

  6. Den 1.12.2022 at 22.56, Ølgylt skrev:

    Har testet det, anbefaler det ikke. 

    Heller ikke svivel. 

     

    Eg fiskar storørret med sluk. Bruker monofortom ca 70 cm med svivel i skjøten. Forstår ikkje heilt kvifor du ikkje anbefaler det. Skjøten blir sterkare og svivelen skremmer garantert ikkje fisk. Einaste grunnen mot som eg kan sjå, er at ein risikerer å dra svivelen opp i toppringen. Dersom ein er påkobla når ein fisker er dette heller aldri eit problem. Har brukt det i årevis og tung erfaring. Mistenker at ein del vegrer seg mot å bruke svivel fordi det framstår litt primitiv. 

    • Like 2
  7. Finst det noko kamera som kan vise i sanntid kva som skjer bak sluken når ein dorger? Eg tenker då ikkje på waterwolf som ein ser på i ettertid. Eg vil sitte i båten og sjå med ein gong. Ønsker ikkje noko med ledning. Finst dette, eller er teknologien ikkje komen dit enno? Eg tenker at det må vere veldig spanande å følge med på ein skjerm når ein dorger for å sjå kva som faktisk er borte og snuser på sluken/wobbleren. 

  8. Kva knute bør ein bruke til 0.40 mono når ei knyter svivel for sluk? Har brukt uni, men syns ikkje den er optimal. Snakka med ein på agdars i dag. Han meinte at enkel slukknute med 3 vindingar opp og deretter 3 vindingar ned før ein stakk gjennom holet var det beste. I alle fall om ein brukte tjukk fluorocarbon. Eg ønsker høgast mogleg knute styrke. 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.