Gå til innhold
Fiskersiden

fiskekongen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2 810
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fiskekongen

  1. 11 hours ago, Bonavar said:

    Viser den størrelsen på fisken. Eller viser den bare at det er fisk der ? Vurderer sterkt å kjøpe meg en sånn. Kommer jo i 3 forskjellige utgaver også. Deeper,PRO å 3,0

    Jeg har den dyreste av dem. Forskjellen er GPS, Wifi isteden for Bluetooth og at loddet går dypere på den dyre modellen. Min mening er at du nesten likegodt kan kjøpe noe langt rimligere hvis du ikke trenger GPS funksjonen. Det er det som gjør denne nyttig syns jeg :)

    • Like 1
  2. 10 hours ago, erik said:

    Alle ekkolodd viser til en viss grad størrelsen på fisken. Men det er en særdeles upresis egenskap, siden ulike arter gir ulike hardheten på returekkoet selv om de er like store. Feks gir abbor og gjørs sterke ekko, mens makrell gir svake.

    Det finnes ekkolodd som faktisk måler lengde på fisken, og som har relativt gode filteregenskaper når det gjelder dette. Man kan på min furuno 585 bl.a se antall cm fisken er, og dette kan også kalibreres. Uten tvil ett godt verktøy for å se hvor de store fiskene står i stimen, og veldig nyttig når det står stor fisk nær bunn.

  3. Mye bra, og mye dårlig der. Swivler til lett fiske holder i bøtter og spann, men til kveite og annet stort kjøper jeg kvalitet. Endel av de kjemisk spissede krokene her helt greie. Noen i pakka er det bare å kaste, men det er så mange kroker for en billig penge at det gjør ingenting. Endel takkel er også helt greie, og svært billig! Særlig når prisen i Norge er skrudd opp så det holder nå. Er RAN å måtte betale 69kr for ett sildetakkel her på berget. 

    Skal du har ei rimelig crappy snelle, kan du likesågodt kjøpe den på Ali som i sportsbutikken. Den er enkel uansett hvor du kjøper den, og merke som står på. Men de funker sikkert til fisk som ikke er fulle av krutt....Kvalitet kjøper man andre steder!

     

    Turutstyr og utstyr i titan er stort sett kjempebra, og til en billig penge.

    • Like 2
  4. Heisann,

     

    Jeg og frua har tenkt oss til området rundt Loen for å gå Via Ferrata ruta der. Men ønsker også å svinge stanga litt der. Er det noen som har noen tips å komme med?

    Det samme gjelder Geiranger. Her har vi tenkt å fiske/telte noen dager, gjerne til fjells. Er det noen som har noen gode tips å komme med? Jeg har fullstendig munnkurv, og alt blir selvfølgelig ikke viderefortalt :)

  5. Som sagt så bør en sekk prøves i butikk, gjerne med litt vekt i. Vi er alle så forskjellige. Og kanskje det viktigste er hvor tungt skal du bære?

    Men syns det høres ut som en unødvendig stor sekk. Hva med å kikke litt på de 3 andre tingene som veier mye og som tar opp volum? Lettere sovepose, telt og kjøkken? Kanskje du da vil klare deg med sekken du har?

    Selv klarer jeg meg fint med en sekk på 44L på en langhelg. Da har jeg også med meg fiskeutstyr og litt godsaker som vin o.l.

    Min erfaring er at sekker med netting inntil ryggen og åpent bak, ala Ospray Exos sekkene er en fordel. Man blir ikke så svett og klam på ryggen.

  6. Glem lb klassifiseringene på stengene. En viss pekepinn kanskje, men det er også alt! Veldig forskjell fra stang til stang. Eks shimano Tagra trolling 50lb kan løfte en bil, Antares 30-50lb er spagetti.

    Når det gjelder sneller, så klarer det meste de store fiska i Norge, så lenge du styrer unna det helt rimeligste. Håbrann og tuna kan vel holde greit tempo her hjemme, slik at her trengs det gode lager og god brems som tåler varmgang. Men tror vel heller det er stangvalg, teknikk og seletøy (kroppen) som setter stopper før bremsen...(Selvfølgelig tar du ikke billigste Tica til kveitefiske!!) Om du velger TLD, Talica, Saltiga, Saltist, Penn Fathom eller andre sneller av god kvalitet er du innafor. Om du vil spa opp ekstra kronasjer for det aller beste er jo ens egen sak. Men behov for det i Norge er det ikke....

    Hva skal utstyret brukes til? Er det statisk meitefiske på bunn? Jigging? Pilking? Skal stanga stå i en stangholder på oppankret båt er Antaresen grei, men jigging fra driftende båt mener jeg den er ubrukelig til. Alt for toppmyk.

  7. Er det noen som har noen tips i dette området, og hva som det er sesong for der oppe nå? Båten er ikke mye å skryte av, en 15-16fots silver viking med 25hk. Så det går ikke unnagunnar akkurat.

    Alt er selvfølgelig av interesse utenom steikefisk! Altså ikke mataukfiske! Datoene vil være fra 9-14 april regner jeg med.

    Jeg har utstyr til både alt av båtmeite til surfutstyr med meg, så alt er av interesse. Til og med fluestang, men ikke si det til noen :P

    Hvordan er det tidsmessig etter stor rødspette, sandflyndre og piggvar?

    Noen som har noen hotspots etter stor lange? Har prøvd endel i kantene rundt om kring men får bare brosme som stopper på 5kg.

    Uer har jeg ikke, men vet at de er her.

    Noen plasser det ville være vært å satse på havål?

    Plasser etter glassvar? Vet om kringstadbukta, men har ikke fått noen fra land her iallefall.

    Kolja i området vet jeg er stor, er det noen som har noen hotspots?

    Har vurdert Buagrunna en tur, men selv om avstanden ikke er spesielt stor er ikke været VELDIG stabilt i området så tror jeg må la det ligge.....

    Alt av tips taes imot med åpne armer :)

    Hilsen

    Robert

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.