Gå til innhold
Fiskersiden

limanda

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 002
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av limanda

  1. Målet for 2015 er å få motivasjon til flere turer enn fjoråret, samt å begynne å melde inn fisk til NM igjen. Nye arter, og nye perser er selvfølgelig alltid ett mål, og så hadde det vært gøy med en fisk over 30kg.

    • Like 2
  2. Til flatfiskmeite fra båt bruker jeg vanligvis ei kastestang på 8-10 fot som tåler kastevekter opp til 100-150 gram, kun hvis jeg satser på dypere vann etter glassvar kommer båtstanga frem. Hvis vind og strøm gjør det vanskelig å holde bunnen, så ankrer jeg opp og kastefisker, da kan en systematisk fiske av et stort område uten å ty til tunge søkker..

    Til driftfiske bruker jeg ofte glidende bom med to kroker på slepet, eventuelt en krokløs pilk/sluk med en slepekrok og en opphenger foran sluken. Sistnevnte tackel fungerer også bra til kastefiske i likhet med paternoster.

    Bruker 5/0 og oppover til glassvar, mens til arter som rødspette, sandflyndre og skrubbe blir det som regel 1/0 til 3/0. Agn er strimler av makrell, sild, lodde, saury eller sei til glassvar og gapeflyndre, til øvrige arter er fjæremark favoritten, fulgt av skjell og reke. Bruker ofte komboagn, f.eks ei reke tredd opp på kroken, og en tynn strimle av bukskinnet fra makrell for å skape litt bevegelse i agnet. Statisk agn fisker nesten alltid dårligere enn et som stadig beveges..

    Lykke til med flatfisken, lett å bli hektet på dette fisket!

  3. Må man virkelig ha 0.80-0.90 for å fiskensei og torsk på 2-3kg? Er jo slikt jeg bruker 0,20 til :P

    Her er det jo snakk om å binde et paternostertackel med flere kroker. Får du 3-4 sei på 2-3 kg, så er det greit å ha ei sene som tåler litt. Hva en bruker som hovedline er en helt annen sak.

    • Like 1
  4. Hvis du fisker på 200 meter og dypere, så er det mange aktuelle arter, hvor i landet du fisker har mye å si for artsutvalget. De vanligste er lange, brosme, uer, svarthå og hågjel, men det er heller ikke uvanlig med blåkjeft, kolmule, vassild og spisskate. Er du heldig kan du også få blålange, havmus, skolest, blåkveite, skjellbrosme, hvitskate, mora, isgalt mm. Som nevnt treffer en også på arter som torsk, sei og hvitting på store dyp,har selv fått torsk og sei på ned mot 400 meter. Om du ønsker et stort utvalg arter, så kan det være lurt å ikke bare fiske med hel makrell som agn, men også binde noen mindre kroker på tackelet og agne med makrellstrimler eller reke.

  5. Har ingen inngående kjennskap til stanga men settet jeg selv har er daiwa kenzaki 6-12 med Avet SX. Kompisen min valgte daiwa saltist Ld20-2speed som er en snelle som kjennes hakket tightere ut enn aveten. Men Aveten er en veldig fin snelle til formålet.

    Ps. Vil forøvrig anbefale kenzakien på det sterkeste... noe jeg vet mange flere også vil gjøre...

    Meget høy kvalitet på alt her,men kanskje noe høy pris også, tatt i betraktning at spørsmålstiller er 14 år og tydeligvis har siktet seg inn på noe i lavere prisklasser?

    • Like 1
  6. Stanga er helt sikkert grei nok, men snella blir vel veldig liten? Hva med en 6500c3, eller liknende størrelse fra andre fabrikanter?

    Jeg har i alle år brukt denne type sneller ned til drøye 50 meter når jeg går etter de mindre artene.

  7. 1.Torsk 24,45 Malangsgrunnen (veeeldig mange)

    2.Kveite 18,200 Vengsøygrunnen (3)

    3.Lange 19,200 Oslofjorden (20-25)

    4.Breiflabb 10,700 Stavern (1)

    5.Brosme 11,100 10-gradern (20-30)

    6.Sei 9,200 Kvitholmene (40+)

    7.Piggskate 6,850 Frøya (5)

    8.Uer 8,440 Andenes (5-6)

    9.Blåkveite 5,82 Mulegga (1)

    10.Pigghå 7,250 Holmestrandsfjorden (12-15)

    11.Gråsteinbitt 7,100 Ålesund (10-12)

    12.Gjedde 13,200 Akersvannet (50++,veier ikke før de ser ut til å nærme seg 7-8kg)

    13.Gjørs 8,100 Akersvannet (30+)

    14.Spisskate 9,200 Romsdalen (5)

    Antallsmessig varier det veldig,fra 1 breiflabb til hundrevis av torsk over 5.

    15. Blålange 5,050 Hardanger

    16. Lyr 8,460 Roan

  8. Jeg får fisk hver eneste gang jeg er på tur i Oslofjorden.. ikke alltid det er fisken sin skyld at den utfisker han som prøver å fange den.

    Greit du jobber for en god sak, men prøv å hold en rett linje her nå.

    Det er nok fortsatt fisk igjen i fjorden,særlig virker det som om det er brukbart fiske fra Sande og innover mot Oslo.Men i mine farvann dvs.områdene fra Horten og ned mot Larvik, har fangstene minsket voldsomt de siste 15 -20 åra, særlig gjelder dette arter som ,pigghå, torsk,sei, hyse,lyr, steinbit og hvitting. Våre fangster har nok i denne tiden falt med 80-90%,og ikke minst er snittstørrelsen på fangstene falt drastisk. Så kan man diskutere hvorvidt det skyldes at fisken er borte, eller om vi utfiskes fordi vi stadig blir dårligere til å fiske?

  9. Bra størrelse,men blir ikke overaska om det kommer kommer opp betydelig større mus .For en del år siden fikk vi noen svære på line et stykke utenfor der dere lå. De ble aldri veid (yrkesfiskerene jeg var med er ikke opptatt av tullefisk), men vi snakker nok opp mot tre. Har prøvd noen ganger på arten, men ender bare opp med brosme og uer. Får prøve i juli om været blir bra.

  10. Hva med silda? Samme hekler og dybder eller litt mer pelagisk over samme dyp? Trenger agn jeg og. :P

    Silda står veldig høyt, iblandt bare noen meter under isen,mest fikk vi vel rundt 10 meter nede. Fikk fisk på det meste vi prøvde av hekler,men aller best var blanke kroker 2-1/0 med litt rød plast på krokøyet. Der vi sto var det vel drøye 40 meter dypt. Vi hadde minimal oppakning og var forberedt på å leite rundt, men vi fant fisken ganske fort, borra vel bare 7-8 hull totalt,og 5 av dem gav fisk.

  11. Er det lov å spørre ang strømsilda; bruker du vanlig sildehekle og jobber opp gjennom vannlagene til du evnt treffer på den ?

    Eller er det noen spesielle triks som må til for å lure den, noen dyp som pleier å gi uttelling osv :) ?

    Hilsen

    Stian

    Bruker microhekler eller binder egne tackel med krok i str. 10-12. Får helt klart mest ved bunner, 0.5-1.5 meter fra bunnen er bra, fiskedyp er fra 40 meter og dypere.

    Vi var ute en snartur i dag, utelukkende for å hekle sild og pir til agnfrysa, vi måtte gi oss etter tre timer,da det ble alt for mye fisk! Foruten bøtter og spann med sild fikk vi 37 pir og tre sei. Fortsatt bra is. holder nok en stund til.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.