Gå til innhold
Fiskersiden

jørgen meitefan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    737
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jørgen meitefan

  1. 47399_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47399.jpg

    Første turen gikk til Helseth-tjernet. En av Ihles mange perler. Saken var den, at jeg og Øyvind faktisk har fått med oss en ny mann på laget, en ny turkompis. Nemlig Gjøvik-gutten Isak. Klassekamerat fra allmennfag for meg. :lol:

    Vi tre la i veg oppover lysløypa, Isak i full fart, uerfaren som en liten valp, mens jeg og Øyvind valgte å gå javnt, noe som alltid holder bedre i lengden. Allerede i første sving stod Isak med videokamera i hånda, og filma oss gå forbi. Noen kilometer senere ligger isak i snøen og tigger om sjokoladepause, for han har nemlig ikke spist siden frokost. Fint å gå 10 timer uten mat. Jaja, noen tabber må jo en nybegynner som Iske gå på! Vi kommer oss som seg hør og bør fram til leirplassen. Teltet slås opp og vi får i oss noen pølser i sultne ungdomskropper. Sånn skal det være på tur.

    Her ser vi Isak med pepsien som senere frøs til is! :

    47389_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47389.jpg

    Øyvind foran "campen":

    47390_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47390.jpg

    Nattbilder fremhever våre vakre ansikter, her har vi et eksempel på to slitne tenåringer, mine gode turkompiser :

    47391_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47391.jpg

    Kameraet streiker heretter, siden nåla kryper godt under 10 minus, så det ble ikke flere bilder.

    Vi kryper i posen, jeg bare i ført ullundertøyet, mens Isak kjører på med fullt kamoantrekk og to ullbukser nede i soveposen. Øyvind som verken er så varmblodig som meg, eller så redd for kulda som Isak har to lag med klær, ikke 5 som Isak og ikke 1 som meg.

    Neste morra vokner jeg av at Øyvind roper at jeg skal komme ut og pilke, det er nemlig morra-bett! Han har fått opp 10-15 abborpinner, men når jeg kommer blir det farlig tyst. Det har med å bli det. Kanskje fisken er redd kropslukta mi, hvem vet.

    Etter dette fyrer vi et flott bål under et gammel dommertårn ved en gjengrodd hoppbakke. Funker det og!

    Turen går hjem igjen. Isak har fått sin illdåp på tur med oss! Hadde det ikke vært for at han ikke hadde delt velvillig ut sjokkolade og karameller så hadde han vært temmelig ubrukelig! Neida, Isak blir nok fast inventar på turen fremover :D

    Den andre turen gikk til Eriksrud-tjernet en uke senere. Planen var at Adrian, Isak og undertegnede skulle være der fra mandag til tirsdag, men villmarkslysten reiv så i sjela at jeg bare måtte dra på søndag. Første gang jeg sov ute alene. Lå for det meste i teltet og purka til jeg sovna. Turte jo ikke å løpe rundt i skogen. Der lurer jo mannen med rød kjole fra filmen Villmark : /

    Her skimtes teltet jeg sov i:

    47392_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47392.jpg

    Prøvde da å fyre et lite bål også, men med en sterk vind så ble ikke trivselsfaktoren særlig stor, så jeg stakk inn i teltet og lagde meg mat på stormkjøkkenet.

    47393_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47393.jpg

    Neste dag vokna jeg til et herlig vær, og gikk på nærbutikken Livi og kjøpte meg pølser som jeg spiste til frokost. Snakk om å leve livet! Etter at frokosten var inntatt tok jeg meg en liten tur i terenget langs vannet på jakt etter litt ved til kveldens bål. På den turen fant jeg utoset til vannet. Jeg har faktisk lenge lurt på hvor utoset er.

    Nydelig vær:

    47395_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47395.jpg

    Utoset:

    47394_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47394.jpg

    Gjeddestengene ble også satt ut i løpet av morrakvisten, og jeg får på en av sjekke agn-rundene, på ei gjedde på den ene stanga, den er helt oppunder hullet når den glipper. Jeg ser den og det er ei kilosgjedde, verken mer eller mindre. Jeg senker agnfisken ned igjen og venter tilstrekkelig lenge når den begynner å nappe i agnet igjen, og denne gangen klarer jeg å lande den.

    Selvutløserbilde av gjedde:

    47396_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47396.jpg

    Jeg fikk også senere på dagen ei ny gjedde. Denne var hakket større, og begge gjeddene ble lagt i snøen, med en tanke om å steike de på bålet til kvelden.

    Når kvelden kom, ankom også Isak leiren og jeg var ikke alene lengere. Adrian måtte sitte hjemme og renge matteoppgaver med Hitler selv, og kunne ikke bli med.

    Bålet ble fyrt opp, og Isak kasta på halvparten av den veden jeg hadde sanke. Snakk om å ta seg til rette. :D Menmen, gutten er jo fra Gjøvik, han vet vel ikke bedre.

    Isak ved bålet:

    47397_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47397.jpg

    Gjeddene ble skåret i fileter og slengt i steikepanna på bålet:

    47398_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47398.jpg

    Vi lå og døsa ved bålet i mange timer! En herlig følelse.

    Teltet skulle jo Adrian ta med, så da hadde vi bare 1-mannsteltet. Men været var jo så klart så vi valgte å sove under åpen himmel. Vel, vi kunne nok ha være mer heldig med akkurat det. Det neste jeg husker er at jeg vokner opp klokka 5 på morran/natta, og kjenner at puta er full av slaps og at jeg ikke har følelse i hånda som har vært på utsiden av soveposen. Jeg vokner omtrent hver time utover morgenen fram til vi står opp klokka 10, av at puta er full av snø og slaps. Når jeg vokner klokka 10 så ser jeg at Isak allerede har stått opp og hengt soveposen opp i et tre. Snakk om god start på dagen :P Men vi depper ikke, og fyrer et lite morrabål.

    Har vel vokna på bedre måter enn denne gitt, men det er slikt man gjør erfaringer av. Litt Gøy også :

    47400_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47400.jpg

    Isak er morrafugl og optimist akkurat som en viss person fra Flåklypa.

    47401_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47401.jpg

    Nå er det bare tidsfordriv som gjenstår før vi blir henta klokka halv 4. En tur rundt hele tjernet er et eksempel på hva vi finner på.

    Tusen takk for to fine turer, gutta :D

  2. God aften godtfolk.

    Kanskje ikke så mange som har lagt merke til det, men jeg har hatt en pause fra Fiskersiden på ca 6 måneder.

    Etter 3 år med daglig aktivitet fikk jeg rett og slett nok for en periode tidlig i høst.

    Men nå satser jeg på å være tilbake, om enn ikke i like stor stil som før, men noen rapporter og slik skal jeg vel få til.

    44780_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44780.jpg

    Litt før klokka 7 på fredag legger Øyvind og jeg iveg på lysløypa fra Raufoss. Nysnøen laver tjukkt ned og vi må belage oss på å tråkke opp skisporene selv den ca 5 kilometer lange turen til Skumsjøen. Men det bryr oss ikke nevneverdig. Det er lenge siden forrige tur, og lysta er så absolutt på topp ! I sekken har vi alt av utstyr for en overnatting i guds frie natur.

    Skituren går greit og vi kommer frem til Skumsjøen vel en time senere. Vi legger i veg over vannet, og inn i skogen på andre siden, og litt oppe i skogen finner vi en fin leir. Slitne etter skituren, men vi må komme igang med snøgraving og vedhugging så fort som mulig. Det har vi nemlig lært av Monsen.

    Ei fin bålgrop blir lagd, og vi er i god tro at vi skal få Bål. 1 og en halv time og 40 fyrstikker senere sitter vi fortsatt i bålgropa og konkluderer med at uten medbrakt ved, så kan vi rett og slett ikke å fyre bål. :D

    Da er det bare å ta frem rødsprit-aparater og mekke noen pølser. Teltet blir slått opp klokka halv 1 på snaue 10 minutter.

    44779_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44779.jpg

    Soveposen og liggeunderlaget blir inntatt og vi ligger etterhvert og sover begge to. At det ikke var dekning på mobilen, og at Øyvinds far sto utenfor teltet klokka halv 4 på natta, for de trudde vi hadde gått gjennom isen, er en annen sak. Det finnes nå bakdeler med mobilen. Hadde vi ikke hatt den med, hadde vi sluppet det!

    Vi vokner neste morra klare for nye strabaser. Isfiske står nemlig på programmet.

    44781_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44781.jpg

    "fornøyd" guttebarn i posering foran bålgropa som senere ble oppholdssted.

    44782_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44782.jpg

    Isboret, pilkestikker og ei vannflaske blir rasket med, før vi sklir rolig ned på vannet.

    Her kan vi skimte Øyvind i "godt" driv med isboret. :P

    44784_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44784.jpg

    Velvel, isfisken går bra! Øyvind tar et fint knippe småabbor, mens jeg egentlig er mer opptatt med å leke i grunn.

    44785_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44785.jpg

    Etter isfiskinga går vi tilbake til Campen og tar en liten matbit, før vi pakker sammen sakene og begynner på hjemturen etter et fint døgn ute i "villmarka". Snøscooter-lyder hele morgene og formiddagen gjør vel at man ikke kan kalle dette helt villmark ;)

    Øyvind i "farta"

    44786_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44786.jpg

    Meg i enda mindre farta.

    44787_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18090/44787.jpg

    Takk for en fin tur og det blir vel ikke så altfor lenge til neste gang. ;)

  3. Buevannet Ordet bare roper storfisk inn i øregangene! Eller ikke. Vel, med 3 villtotninger på tur kan jo alt skje. Vi skulle teste Buevannet for første gang. Vi har hørt at det skal være mye abbor og litt ørret der. Etter 5 minutters gange gjennom myr og med flere bekke-hopp åpenbaret et koselig lite skogstjern seg.

    Adri fikk det for seg, som den "smartingen" han er, at det skulle være bjørn i nærområdet der. Og når vi kommer fram til fiskeplassen står det sånnelig ei Moelven-brakke med et navneskilt på. Navnet var Bjørn. Creepy, skal jeg være ærlig var jeg nære ved å skvette litt i buksa, eller ikke.

    Tre gode venner på tur. Jeg har vist funnet noe å le av.

    32435_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32435.jpg

    Jaja, fisket skulle begynne og Øyvind hadde jo ikke med seg mark. For en "overraskelse"! Neida, litt intern den der. Jaja, han fikk alltids låne litt av min mark, men ikke så mye. Litt gjærrig er jeg jo.

    Vi sleit litt med å få noe helt til vi fant ut at det beste var å legge duppen 2 meter fra den særs trygge minibyrgga vi sto på. :P Øyvind dro stolt opp 7 abbor, mens jeg og Adri synes det var bedre å bruke tida på å hekte hverandres snører 1000 ganger rundt hverandre.

    Stolte barnerumper med fangst.

    32436_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32436.jpg

    32437_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32437.jpg

    Vel vi fikk vel opp en abbor hver i det minste. Et skikkelig hyggelig skogstjern å fiske på, og når Øyvind disket opp med sjokoladekake, potetgull og boller som aldeles ikke var tørre (Halla!) kunne ingen klage. Neida, et skikkelig drømmemåltid hadde vi ved myra. :)

    Øyvind ble kanskje litt vel hyper etter abbor og kake.

    32438_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32438.jpg

    Fangst.

    32439_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32439.jpg

    Jeg fiska på i håp om litt mer fisk.

    32440_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32440.jpg

    Så fikk alle 3 en felles major-tugge og eneste utveg var å kutte senene. Da bestemmte vi oss for å prøve med spinner alle sammen. Vi hadde tross alt sett mye vak.

    Øyvind velger en Mepps BlackFurry med litt ødelagt treblekrok. "Knallvalg" tenkte jeg. Men etter at et av kastene hans hadde landa så smalt det på en ørret som gjorde et lite hopp før den usedvanlig lett lot seg seive inn, men vi var kjempefornøyd. :D

    Sleip ørret.

    32441_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32441.jpg

    Øyvind med ørret.

    32442_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32442.jpg

    32443_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32443.jpg

    Så får jeg på en fisk på spinner. Den kommer fort inn og vi ser at det er abbor, men ikke en normal abbor.

    Den er høyrygget og har helt deformert hale. Vi har fått 3 slike defomerte abborer i år fra 3 forskjellige vann.

    32444_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13244/32444.jpg

    Takk for turen, gutter. Ikke siste gangen Buevannet får besøk av (fiske)gale Raufossinger!

    :):)

  4. Hitrafiske

    Familiens sommerferie-tur ble i år lagt til Hitra, noe jeg ikke kan si jeg klagde nevneverdig på. Jeg ba med meg Øyvind, og vi hadde storfisk i tankene. Velvel, vi hadde ihvertfall en fin tur da :P

    Vi ankom kl 03.00 natt til Torsdag 19. Juli.

    Fredag morgen var vi fulle av pågangsmot og fiskevilje, tross en litt kort natt. Jaja, vi bodde på Hitra Camping og vi tok turen til ei vik like ved Campingen. Vi prøvde med sluk og litt agn uten noe respons, bortsett fra en torsk som svømte etter agnet mitt. Så vi bestemte oss for å micromeite inne på brygga. Der var det masse fisk, spennende. Øhm, ja Bergnebb var det, og det gjorde det hele litt mindre interessant. Men inniblandt alle bergnebbene var det en "kvabbesak", som jeg kaldte den som var etter agnet. Jeg fikk den slutt på Kroken og det viste seg og være svartkutling og ny art.

    Beklager crappy bilde.

    32299_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32299.jpg

    Senere tok vi turen til Onkel og Tantes vogn som står ved sjøen. Og der rodde jeg ut med gummibåten alene. Slippe ned sluken, et par rykk i stanga og BANG. Torsk på ca 1,5 kg. Ned igjen med sluken litt pilking til. OI, makrellvak. Sveiva opp sluken fra bunnen som en gal og ca 3 meter under båten. BANG. Utras, ja her lukter det lyr, og jeg hadde rett en stor lyr på 2-2,5 kilo har tatt sølvsilda og sitter kroka helt ytterst i leppa, alene i en liten gummibåt gikk det som det måtte gå. Lyren svømte ned i dypet igjen, og jeg satt slukøret tilbake. Litt senere smeller det på en til Torsk på ca 1,5 kg og middagen er ihvertfall sikret! Jeg ror inn og henter Øyvind og vi stikker utigjen. Ikke fullt så bra bett, men vi får noen småtasser og Øyvind får en grei torsk på kiloen ++.

    Guttebarn og halvannenkilostorsk :D

    32301_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32301.jpg

    Øyvind, meg og torskene:

    32302_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32302.jpg

    Neste dag kjørte vi Onkels båt ut til Aunøya og hadde en fantastisk dag blandt innpå slitne geiter!

    Øyvind fikk en makrell og testet selvutløser-ferdighetene sine

    32303_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32303.jpg

    Øyvind drog også blandt annet en sykt feit torsk fra brygga. Jeg og fattern fikk også torsk av grei størrelse!

    32304_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32304.jpg

    Når vi var på veg tilbake fra Aunøya så la vi merke til at det kokte av makrell inne i sundet. Ja, da var det jo avgjort hva kvelden skulle brukes til.

    Torsk og makrell fortjente så absolutt et knallbilde:

    32305_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32305.jpg

    Neste dag fiska vi fra Hurtigbåtkaia og drog masse makrell og jeg og Øyvind fikk paralell-tvilling sei. Ny art på meg med sei forresten. :D

    32306_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32306.jpg

    Jeg fikk denne sypika som var ny art nr. 3 for turen :D

    32307_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32307.jpg

    Gutta med makrell, og nok et knallbilde!

    32308_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32308.jpg

    Så drog Øyvind hjem og jeg bestemmte meg for å prøve en tur alene. Da bet denne lyren som var ny pers med sine 1500 gram. :D Jeg bestemte meg for å prøve litt selvutløser bilder.

    Turens største for min del :D

    32309_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32309.jpg

    Så fikk jeg en makrell og selvutløserskolen fortsatte.

    :P

    Dette var ca snittstørrelse på makrellene vi fikk!

    32310_s.jpg

    Så gikk jeg på en jernbrygge for å micromeite, men der var det bare storfisk :P Ikke stort i seg selv, men feks til min krok. Fikk da opp en av de og prøvde et liggende selvutløserbilde :

    32311_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32311.jpg

    Så kom avreisedagen og jeg sto på et berg med sluken og dro opp ca 30 sei, 8 makrell, 9 lyr og 2 torsk, med største torsk på frekke 1100 gram. Eventyrlig bett, men kun småfisk ALLE seien var mellom 150 og 200 gram!

    Så dro vi fornøyde etter en uke på Hitra. Men "i`ll be back"

    :o

    Så dro vi inn til Trondheim et par dager, men der fiska jeg kun en gang, uten noe resultat!

    32313_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/13170/32313.jpg

    That`s it !

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.