Gå til innhold
Fiskersiden

puderhunden

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 819
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    6

Innlegg skrevet av puderhunden

  1. Hei.

    Ville kikka litt på plasser lenger ut i fjorden også. Har fiska en del på plasser utafor Svelvikstrømmen. Det er det tett mellom gode plasser på begge sider av fjorden og store muligheter for å få en ørret eller to. Men nå på vinteren er innafor størmmen absolutt bra. Råder deg til å sette ut tynn fisk, som det kan være en del på tida. Ha med tang så går det som oftest lett.

     

  2. Den 6.7.2019 at 2.20, Alexander aagedal skrev:

    Hvor kjøper man herring jig?

    Det er ikke så mange steder jeg har sett de til salgs faktisk. Eneste butikken jeg kommer på akkurat nå er faktisk butikken på Nord-Herøy på Herøyholmen utafor Sandnesjøen i Nordland. Forøvrig en veldig bra butikk som har alt man trenger.

  3. Vil tro glidebaits (og andre gruntgående baits) funker til lyrfiske ved skvalpeskjær, grunner(med topper på 7-20m) og odder som skråner sånn passe(+- 45grader) nedover i vannet. Ville prøvd de dagene hvor timene før flo og svakt lys(kl.22 til 02) inntreffer samtidig. I det svakere lyset vil lyren ofte jakte høyere i vannet enn i dagslys. 

  4. Et tips er å prøve med såkalte kystwobblere. De brukes jo mest på kysten etter sjøørret og vil funke veldig bra til ferskvannsørret også. Det fine med kystwobblere i din situasjon er at de har en del innebygd flytemateriale i tillegg til blyvekt og de er designet for å fiske på langgrunne steder. De kaster nesten like langt som sildesluker, men synker ganske sakte. 

    En kystwobbler som jeg har sansen for er Westin Salty. den kaster godt , synker ganske så sakte og fanger ørret. 

    https://www.youtube.com/watch?v=fvuk1Vp0kgE

     

    Et alternativ er Westins Seatrout: 

    https://www.youtube.com/watch?v=wgQJnTWtPGU

    Et tredje bra alternativ er Gladsax wobbleren. Denne finnes i størrelser fra 7 til 27gr og et tonn med farger. Den fanger ørret i mengder. 

    https://www.google.no/search?q=gladsax+wobbler&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwj7mejQ1tXaAhVJhywKHbCEATsQ_AUICigB&biw=1536&bih=759&dpr=1.25#imgrc=URboVE4gL6rZyM:

     

    • Like 1
  5. Velkommen til forumet!

    Jeg har ikke mye erfaring med disse stengene, men har lånt en speedmaster noe av en kompis. Speedmastern virker veldig bra, spenstig og fint. kaster som en drøm. Er vel 9fot opptil 12gr jeg har prøvd, tror jeg. 

    Men det beste rådet er vel å dra i en butikk som har stengene og kjenne på dem fysisk.

     

  6. Dette er et veldig bra forslag! 

    Kunne ønske at informasjon om minstemål i sjøen hadde blitt bedre spredd ut blant sportsfiskere. Jeg møter altfor mange fiskere enten med fangst under minstemål eller som prater om fangst under minstemål. Dette er både norske og gjestearbeidere. 

    • Like 1
  7. Jeg hadde kjørt med shadjigg eller SG sandeel i vekter oppimot 150gr etter lyren. slepp til bunn oppå eller i kanten av grunna. sveiv opp i halvkjapt tempo. Grønt og hvitt har jeg fått mye på.

    For større torsk, fisk med shadjigg rolig nede i kanten av grunna. Torsken tar de fleste farger.

  8. sandflyndre ja. du ser det på den markert bøyen på sidelinja over brystfinna.

    forresten så er fargen på flyndra ikke den beste måten se forskjell på flyndreartene. sandflyndre, skrubbe og rødspette kan ha mange ulike brunfarger og alle artene kan ha brune og røde prikker. 

    korte huskeregler som jeg bruker sjøl:

    sandflyndre: bøyd sidelinje over brystfinna. glatt skinn.

    skrubbe: ru skinn på både oversida og hvitsida. 

    rødspette: beinknuter på hodet over øynene og ru langs sidelinja.

     

    • Thanks 1
  9. Var utpå isen igår. Iskanten er en god del lenger inn (150-200m) enn før blåseværet. Men isen var trygg og fin. 15-20cm med stålis underst og fryst overvann  (10-15cm)over. Jeg var vel utpå i 4-5timer og fikk en del fisk. Men det gikk i småhvitting, største var vel 300gr, en 600gr torsk og en mini hyse. Rett og slett labre greier. 

  10. Ja, det var fine isforhold i helga. Ca 20cm med fin is ganske langt ut. Men det blir spennende å se hva vind og snøværet gjør med isen. 

    Fangstmessig så var det vel ingen høydare for min del på søndagens tur. 6 hvittinger, en makrell og en øyepål. Det mest spennende var at den ene hvittingen hadde veldig ferske kutt/bitemerker etter større fisk. Merkene ligna på slike gjedda lager i agnfisken, så da er det vel mest sannsynlig med lange eller lysing som synder. Må nok ha en hel hvitting hengende litt over bunn neste tur:)

  11. Velkommen inn på forumet! 

    Det første tipset er å søke på forumet. Emnet flyndrefiske er nok tatt opp en del ganger. 

    Med tanke på fiskeplasser så gjelder det å finne steder med sand og grusbunn. Gjerne med strøm også. En enkel metode for å teste ut hvilke bunnforhold det er på en plass er å fiske av plassen med jigg. Legge kastene i vifteform og dunke jiggen i bunnen innover. Da vil du kjenne(ihvertfall med braid på snella) hvilke bunnforhold det er og selvfølgelig merke om du setter jiggen ofte. 

    Et enkelt takkel å begynne med er paternoster med slep. Virvel - 30cm med 0.35-0.40mm - otervirvel med en kort fortom 15cm med krok - 30cm med 0.35-40mm - hempe - silde/skjesluk - kort fortom(slep) - krok

    Jeg pleier å kjøre med kroker med vidt gap(eks owner mosqiuto) på opphengern og slepkroken. Eventuelt langskafta krok på slepet. Agn takkelet med reke og lange makrellstrimler. 

    Kast ut, la synke til bunn. La det ligge i opptil 2-3 minutter før du sveiver det inn et par meter. Ny pause. Fortsett sånn helt inn. Får du fisk er det lurt å kaste i samme retning. Flyndrene ligger ofte litt samlet på de beste matplassene. 

    Detta var tips for landfiske, men båtfiske er ikke veldig annerledes. Bruk samme takkel, tilpass søkkevekta etter dybde, strøm og driftfart. Og forvent masse bifangst.

  12. helt enig at de bitsa du nevner er effektive sander olsen.

    men jeg tror det kan være dumt avskrive skjesluker helt til gjeddefiske. ved noen tilfeller kan skjesluker være vel så effektive som alt annet kunstig agn. mange skjesluker imiterer skada småfisk ekstremt bra, for eksempel atom og storauren. den noe uregelmessige gangen til disse slukene kan være det som skal til for å lure både store og små gjedder.

    men jeg tror nok at det meste av tida er skjesluker mest effektive til mindre gjedder, fordi små gjedder er mindre kritiske på hva de hugger på enn større eldre individer. men jeg har ihvertfall alltid med en eller to skjesluker i kassa for å ha noe helt annerledes enn de andre baitsa å tilby i kinkige situasjoner.

  13. personlig synes jeg du ikke skal prøve det. kan ikke være særlig moro for gjedda, andre fisker eller fiskespisende fugler å svelge en stor klump med isopor. tenkt på det?

    før blei isopor putta inni agnfisken for å poppe opp (dvs få agnfisken til å sveve over bunn) under bunnmeite etter gjedde. det har alle gått vekk fra nå pga at det har død gjedder av forgiftning/forstoppelse. man kan feste isoporen til fortommen utenfor agnfisken. eller man kan bruke balsapinner som festes til fortommen, slik at man år de tilbake.

    her har du en drøss med videoer som viser hvordan man lager en slik rig: https://www.youtube.com/results?search_query=pop+up+rig+for+pike

    jeg vil tro at det er mye mer spennende å fiske med overflateagn. popper, walk the dog eller proppelbaits.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.