Gå til innhold
Fiskersiden

Borre

Medlemmer
  • Innholdsteller

    495
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Borre

  1. Hoi! Min svenske professor ved universitetet i Lund er en ivrig havfisker og skal til Norge en tur i August. Han lurte litt på om jeg kunne undersøke om det fantes noen båter som tok med seg folk ut. Er det noen her som gjør dette, evt kjenner til noe? :) Masteroppgava mi henger på dette her folkens!! ;)

    Han er en superhyggelig kar og øsnker å få oppleve fisk over 4 kilo på stanga:P Han nevnte Torsk, brosme og lange som ønskemål.

    På forhånd takk! :)

    //Tomas

  2. Hei,

    St.Croix Legend er jo en kremstang. Har ikke testa den med noe lettere enn BigBandit, men det funka helt fint. Min favorittstang (ut ifra de jeg har testa) er Daiwa Powermesh jerk 2-8oz. (heavy). Superlett 6,6" stang med langt korkhåndtak og en LITT mykere tupp enn på f.eks St. Croix Legend, Får den for 1200,- i England (om du shipper den via en venn i Sverige ;)

    Edit: Ser jo nå at en BigBandit veier 98g, så det bør ikke være noen fare!

  3. Hvem er egentlig skyld i det som skjedde før kampen i dag?

    evra_1.jpg

    Evra stikker frem handa for å hilse på Henderson

    evra_2.jpg

    Evra trekker helt klart til seg armen for å unngå å hilse på den utstrakte handa til Suarez..

    http://youtu.be/Gh2GklvY7eQ

    Se også youtube videoen. Må må snart dere Unitedfans ta dere en bolle, og innse att den eneste rassen i denne saken er fra Frankrike.

    Du er med på notene vettu, haha.. herregud..

  4. Jeg har huggormskrekk (etter å ha blitt bitt 3 ganger). For to år siden fiska jeg SØ på en liten øy på sørlandet. Kameraten min fortalte at han hadde sett en orm inne i et kratt, og jeg ble selvfølgelig ganske så skvetten etter det. Vel, fisket et par timer, men så kallte naturen på meg. Og med det mener jeg at jeg måtte drite! Forsiktige skritt inn bak en buske, kikkende på bakken på leit etter høggmark! Så ingen, så jeg drar buksa ned og merker ikke at spenner opp en kvist (med buksa) mellom bena. Når buksa når anklene får jeg meg et realt smikk på nøttene og tenker umiddelbart HUGGORM, og att nå er rogna mi død! Jeg skreik så høyt og likt en kvinne at jeg skjemmes den dag i dag..

  5. 42.. Jeg håper SMS, at du ikke har svaret på gåten (selv om det ikke skulle forundre meg). I så fall, gådd help øss åll!

    "42 er svaret på Spørsmålet om livet, universet og alt mulig, ifølge Douglas Adams' skjønnlitterære serier Haikerens guide til galaksen. Dette utdypes med at for å forstå svaret, må man forstå spørsmålet, som er fryktelig mye mer konkret og komplisert enn det abstrakte «hva er svaret på livet, universet og alt mulig». Først når man virkelig forstår akkurat hva man spør om, vil svaret gi mening. I boken og hørespillet ble det videre fortalt at hvis innbyggerne i et univers fant ut av både svaret og spørsmålet, ville universet gå i oppløsning og bli erstattet av noe enda mer komplisert. Det fortelles videre at noen mener at dette allerede har skjedd."

  6. Hva med å fortsette denne diskusjonen i en ny og egen tråd? Lag en tråd med god "takhøyde" der folk vet hva de går til når de skriver. Jeg synes det er veldig interessant hva som skrives ang ekstremisme. Fører det til att folk distanserer seg fra saken, eller drar det med seg flere? Hadde vært gøy å lage en avstemning på dette..

  7. Alltid hyggelig med slike tilbakemeldinger Borre ( det blir som energidrikk for oss som har valgt å skape redskap til fangst og glede) og at du fikk nytte av woblerne mine. Har fått mange positive tilbakemeldinger om disse kastewobler , og etterspørsel om å produsere disse ferdig til bruk er økende etter hvert som nye generasjoner av fiskere oppdager disse.

    Det er krevende å etterbehandle wobler og jeg må finne tid til å ta meg av disse på ordentlig og ikke bare for å selge bare for å få inn penger. Før eller senere ser jeg meg pliktet til å høre på dere og prioritere å lage noen serier.

    Jeg må allikevel vite hvilke av modellene du etterspør:

    IMG_4185.JPG

    IMG_2358.JPG

    IMG_2391.JPGHunter Jerk 10 gr

    Hunter%20Jerk%207%20gr.%20h%C3%B8stfarge-web.JPGMini Hunter 7 gr

    Eller er det Spade Head eller Sandsil ? ( Tar bilder av disse en av dagene)

    Der var godsakene ja! Det var den øverste "Coastal Jerken" som fungerte så fantastisk bra for meg! Hunter Jerken ser også farlig ut!

  8. Hei!

    Jeg var en tur på hytta (Tromøya) i påsken for å fiske sjøørret. Prøvde det meste med varierende hell helt til jeg fant igjen en signet Lopez kastewobbler. Det revolusjonerte fisketuren min helt. Kan nevne at jeg fikk 19 fisk på en kveld med en 1,6 kg SØ i topp. Mistet også en voldsom en som knakk stanga mi.

    Det er to ting jeg vil si:

    1) Tusen hjertlig TAKK for en suveren wobbler!! Har ikke sett maken til denne wobblerens gange noe sted! På grunt vann så jeg hvordan fisken ble trigget til hugg av den "vuggende" synkingen.

    2) Lager du fortsatt slike??Evt hvor får man kjøpt dem? :goodjob:

    Med vennlig hilsen Tomas Andersen

  9. Ah, suverent! :blush: Har hytte på Vågsnes så jeg har vel fisket mest innaskjærs. Har også fisket en del på utsiden; Øyna, Hove, Spornes osv. Reiser nedover 30.mars så da håper jeg det er mulig å fiske på utsiden i alle fall ;) Vet du hvordan det er i vikene på utsiden? Tenker på Alvekilen, Sandumkilen osv..

  10. Det skal være vanskelig i sånne vann. I fjor hadde jeg 7 turer på et vann hvor det er stor abbor. Jeg fikk null abbor, men det er helt greit å blanke der. For hver tur er man en tur nærmere beistet som plutselig kan dukke opp fra intet. På min aller første tur til vannet fikk jeg en abbor på 1715 g. Etter denne ble det vel ca 20 turer uten fisk før det plutselig en dag smalt på to stk på hhv 1950 g og 1470 g i tillegg til at jeg mista et monster. Det som er rart er at det ofte er en eller annen unge eller gammel kæll som kaster med sluk og spinner som får de største, hehe.

    Abboren blir ikke særlig mye lenger enn 55 cm. Den lengste jeg har sett godt dokumentert var 57 cm. Den ble tatt av en sportsfisker i et Dansk tjern som var like stort som en fotballbane og fisken veide nesten 2,7 kg.

    Det er det som er sjarmen med virkelig stor-STORabborfiske. Husker jeg fisket 7 dager i strekk i et vann på indre østlandet i påsken for noen år siden. 07.00 - 15.00 hver dag. Av de totalt 56 fisketimene var det kun 45 minutter som leverte hugg. Fikk først en på 1535g,så mistet jeg en som kanskje så vidt bikket kiloen før jeg mista drømmefisken i hullet..

  11. Helt klart! :wacko: Altså, for abbor i denne klassen behøver man ikke mer enn en bærepose som "veienett". Og det skal jeg alltids klare å få Kiwi'n til å sponse :lol: Det med vekt er en annen sak. Det måtte vi som arrangører evt holdt selv.

    Man kan også søke kulturstøtte for denne typen arrangementer.. Når jeg ser hvem som får kulturstøtte her oppe på Toten, eksempelvis rånere som får penger for å kjøre på bilbane en gang i ny og ne, så vil jeg tro at vår plan kan få en liten slump cash. En C&R konkuranse fronter jo flere saker. Turisme, bærekraftig utvikling, osv..

  12. Abborbestanden i Mjøsa er vel mildt sagt svært god, så overfiske er det neppe noen stor fare for.

    På den annen side kan det fort dreie seg om minst ei full 10-litersbøtte per båt så helt ubetydelige mengder blir det jo ikke tatt på en slik konkuranse om abboren er i det rette lunet.

    At dere er føre var og vil forhøre dere om problemstillingen er veldig bra :D :D

    Det kan kanskje være vanskelig å overbevise lokalbefolkningen om at fiske emd levende ørekyt er forbudt.....

    Denne konkuransen vil jeg være med på :D

    C&R eller ikke, det frister uansett.

    Synes den løsningen som skisseres for C&R høres vel krevende ut. De som ønsker å delta "for moro skyld" vil nok finne dette problematisk, tror jeg....

    Mitt alternativ, nemlig å utstyre hver båt med ei kjempebalje med vann som de kan oppbevare fisken levende i ville vel neppe være en særlig god løsning....

    Jeg tror heller ikke at abborbestanden tar stor skade av en slik konkuranse. Hvis man til sammenligning ser på alle trollingkonkuranser, og ikke minst all trollingen generelt på Mjøsa. Ørretbestanden blir ikke mindre med åra for å si det sånn. Nå veit jeg ikke hvor sammenlignbare ørretten og abboren er rent populasjonsmessig, men vil uansett tro at det bør gå bra.

    Ørekyte er standard agn for veldig mange lokale, men vi vil ha totalforbud mot dette i vår konkuranse. Blir noen tatt for dette innebærer det diskvalifikasjon, noe det vil bli opplyst om :(

    Det med en stor balje i hver båt kunne selvfølgelig vært et alternativ. Bruker selv en 80L murbalje når jeg er ute slik at jeg kan ta med og veie/måle de største eksemplarene jeg får. Problemet er imidlertid at fiskene fort dør i denne balja. Og når man får, kanskje 40-50 abbor, så blir det trangt om både plass og syre for fisken. En murbalje koster også litt, så jeg ville nok heller vurdert å investere i noen digitale vekter :)

    Gøy at du vil være med!

    Forøvrig så vil jeg også si at det hadde vært gøy å kunne arrangert en av de første(?) rene C&R abborkonkuranser.

  13. Tja, jeg synes fisketiden på 6 timer er litt i drøyeste laget, jeg pleier å ta en abborfisketur til besteforeldrene mine i Totenvika hver sommer, på en drøy times tid så pleier vi å få 15-20 stk 2-300grams abbor, med 6 timers fisketid kan man jo i verste fall risikere å dra opp et lass med abbor pr. båt. Ikke tror jeg jeg hadde giddi å holde på så lenge heller.

    Finner du goplassene så har du ikke lyst til å slutte etter 3 timer alikevel :lol: Da snakker vi om 500-900 grams abbor. Tenker litt det samme som Sixton her, at dersom man først tar turen, så vil man gjerne fiske litt.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.