Gå til innhold
Fiskersiden

cb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6 325
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cb

  1. Ryggfinne og svømmesett minner mye om sverdfisk. At det kun er snakk om en fisk forsterker mistanken. Tuna svømmer vanligvis ikke på den måten, men sverdfisk kan gjøre det.

    Edit: stillbildet på db.no gjør meg mer usikker. Her er en sverdfisk fra Oslofjorden: http://www.nesodden.kommune.no/steilene/natur-og-miljo/livet-i-fjara/

    Flere tuna-rapporter i sommer har vist seg å være delfiner, men fisken fra Hamarøy er helt klart ikke delfin.
    Uansett blir det spennende å se hvor mye tuna norske båter fanger i år.

  2. Rudolf; det var faktisk det aller første jeg klargjorde under intervjuet i Nitimen! Følte at det hadde høy prioritet all den tid de startet hele innslaget med intromusikken fra Haisommer.

    Utover det benyttet jeg også anledningen til å slå fast at den jevne journalist i dagspressen har like mye kunnskap om fisk som en treåring.

    Avsluttet med en annen kjepphest: alt med spiss snute er automatisk sverdfisk...

    Om det hjelper tviler jeg imidlertid på!

  3. Kikket på bildene. Så akkurat det samme utenfor Irland når vi var der for drøyt ti år siden. Vi så haugevis av jag, siste dagen 2002 hele dagen. Må ha vært tusenvis av fisk fordelt på hundrevis av stimer. Ikke tvil om fisken utenfor Bulandet må ha vært tuna. Sitter på en bildeserie (ikke mine bilder) fra Irland tatt året etter at vi var der sist. Samme type virvler. Har sett nise jage mange ganger også, men de jager ikke på samme måten. Ergo; 99% sikkert makrellstørje. Bildene tyder på at dette må ha vært ganske nær land. Et temmelig rampete syn. Observasjonen av havsuler er også en vi deler. I Irland sa tunagutta ganske enkelt; Never mind the gulls, follow the gannets.

  4. Usedvanlig lite snø hjemme i vinter. Kom noen bra lass rundt juletider, men har vært lite etter det. Men ennå vet vi jo ikke hva februar, mars og april bringer. Når jeg dro ned til Værnes før jul var det bortimot bart fra Selbu og ned.

  5. Får håpe dere har mer flyt med været enn vi har her i USA. Her ble det nærmest panikktilstander i Georgia, South og North Carolina med en gang det falt etpar snøfnugg og tempen dro seg under frysepunktet. Resultatet var stengte skoler, butikker og kjøpesentre, samt at arrangøren av gårsdagens gig like gjerne stengte klubben og avlyste hele spillejobben! Men etter 25 varmegrader og shortsføre i Florida var det kanskje på tide med litt vinter. En planlagt isfisketur etter gjedde og musky ble uansett avlyst grunnet at det er meldt for kaldt. Fisken har ikke godt av å bli dratt opp av vannet i -25. Får se om vi rusler innom en tackleshop i stedet.

    Tross jordskred, flodbølge og lyngbrann i området får vi tro dere får en knallhelg på Løgnin. Jeg får nok pent fokusere på musikken i mellomtida. Men jeg følger med på oppdateringene når det hele braker løs i Barteland!

  6. Eg skal muligens delta på havfiskeforbundets generalforsamling 8-9. mars og kan tenke meg å reise opp ca 3 dagar før for å fiske skrei (dersom den er komen på den tida?). Kveite er også sjølvsagt alltid aktuelt. Er skreien komen då? Kva båtutleige eller guide bør eg bruke? Må ein ha storbåt for å finne skreien? Er det kanskje nokon som vil vere med på fisket? Håpar noko på forumet har erfaring frå området og frå båtutleie eller guidar.

    Heng på med MAG du! Lar du den sjansen gå fra deg kan du ha det så godt! Sjekk hva de har fått der tidligere turer. Ligger tråder ute under Nord-Norge.

  7. Fjorden er ikke akkurat glassklart fra før av, så hva jordraset i Bangsund eventuelt kan føre til kan bli spennende å se. Kanskje det raser på andre sida også? Mye ustabile jordraset i Barteland gitt! Et skikkelig mudslide i Gryta hadde neppe gitt knallforhold for arter som jakter med øynene. Selv drar jeg på USA-turne. Der er det kulda som kan bli en utfordring. Good luck uansett. Heia den som vinner, buksa full av kvinner...

  8. Irene har gjort det enkelt mht fredning. Om man får en hummer med rogn, utenfor sesong eller under minstemålet er man pålagt å klippe et lite hakk i halen før man setter den ut igjen. Denne hummeren er nå fredet resten av livet. Blir man fersket med en slik hummer venter saftige bøter og inndraging av fiskeutstyr.

  9. Er det alle kaller den for her. Egentlig bare dumt å skrive noe som helst med canada forran bekkerøye, da det er mye lettere for å misforstå -> canadarøye.

    "The mexican staring frog from Southern Sri Lanka"

    Jeg får si "skikkelig gratulerer". Dette fortjente du med den innsatsen jeg tror du driver. Det er jo morsomt å fortelle om eksklusive fangster, men det er kanskje litt risikabelt å navngi ei lokal, lita elv?

    Så dette er ikke dss Canadarøya i Lutvann/Nøklevann altså? Spør til alle: Er dette den type bekkerøye som finnes i Setesdalsheiene?

    Canadarøye: http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_trout

    Bekkerøye: http://en.wikipedia.org/wiki/Brook_trout

    Tross "trout"-betegnelsen på engelsk har det heller ikke noe med ørret å gjøre.

    Det du har fått er det samme som svømmer rundt i Setesdal ja. Bekkerøye finnes i ganske mange lokaliteter på det sentrale østlandsområdet samt i Agderfylkene, men også utenfor disse områdene. Canadarøya finnes kun i et fåtall lokaliteter i Norge. Såvidt jeg vet kun i Oslo samt i Lierne i Nord-Trøndelag. Men du vil utvilsomt treffe mange skråsikre som mener at det finnes canadarøye mange andre plasser mens de egentlig mener bekkerøye. På 80- og 90-tallet hadde vi samme forvirringen mellom karuss og karpe.

  10. Jeg bruker mest Tekota 600 til trolling, samt til lett havfiske, dvs 6-20 punds stenger, da med braid på ca 0.25. Istemmer med de som mener 0.39 er overkill, og også den snella i kombo med stenger i opptil 40 pund blir temmelig skjevt. Tekotaen i tospann med en Shimano Speedmaster 6-12 pund er en digg kombo til lett fiske. Har også brukt den endel sammen med den letteste Greys Siege (12 pund).

  11. Nybegynnerflaks!

    Jaggu var det ikke det gitt. På en litt mer seriøs tone skal det sies at fraværet av agntjuver gjør ting nordpå enormt mye enklere. Man blir fort lei av å sveive opp for agnsjekk hele tiden i Barteland. Du får satse på en samlet ketchup-, sennep-, majones-, tannkrem- og smelteosteffekt! (forventer takk og farvel til tonnet)

    For mitt vedkommende ble det litt mer Universalklistereffekt, men det løsnet da omsider litt til slutt. Vi får dele frustrasjonene over en halv kaldliter på Gullkroken.

  12. De trolla sprekker dessverre verken i sola eller under trollingfiske Irvin. Om Vilhelm får pepper for dette blir det nok bare småtterier mot hva jeg kommer til å få for fremtidige VGTV-episoder med samme art fra samme sted uten at det bryr meg det minste. Ble jo også sutring når vi fisket hai i Namibia. Haien har uten tvil blitt havets Bambi.

  13. Kommer vel mye an på om dette skjedde langt nede eller høyt oppe i elva. Etne var jo i sin tid Norges tidligste lakseelv med sesongåpning allerede 1. mai. Dermed vil jeg tro at mye av gytefisken allerede er på plass lenger oppe i elva. Ellers ingen bombe at det var østeuropeisk sjåfør. Har vært litt for mange tilfeller av at disse drar av veien på kronglete norske veier, i visse tilfeller også med promille. Får håpe denne karen var edru.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.