Gå til innhold
Fiskersiden

EWalle

Medlemmer
  • Innholdsteller

    199
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EWalle

  1. Lille eller store B?

    Det er ingen anlagte plasser for gjedde i Vansjø, men gjedde kan man strengt tatt få overalt. Har tatt gjedde på 13.9 kg i steinura på andre siden av Mossehallen (på nedsiden av Abels gate 36). Ellers så er brygga på Grepperød et enkelt og normalt sett godt alternativ. 

    • Like 1
  2. Jeg har forresten en god venn ( som 1 far) som er så pass moden ( 85 år og sprek som f**n) at han er umulig å forandre ( vant til haspel med venstre sveiv). Jeg får vondt av ham når jeg ser ham sveive "feilvei" når han er om bord og fisker til havs. Han ønsker seg en havfiske snelle med venstre sveiv til bursdag (86), så, om noen kan tipse om leverandør av slike , takker jeg på forhånd :)

    Jøssenavn. Hadde ikke trodd at du ikke hadde oversikt over produsenter av havfiskesneller med venstresveiv :P

    Men, selv er jeg som din far, og synes at det er helt umulig å fiske med høyresveiv, og skal selv gå til innkjøp av en Avet havfiskesnelle i år. Det er ettersigende mulig å få samtlige av deres sneller som venstresveiv modeller, men prisen er jo også noe stiv(komplett fritid er billigst i landet, etter hva jeg har sett, men snella som er linket til er høyresveiv). Hele produktutvalget finner du på hjemmesidene til Avet, http://www.avetreels.net/REELS.php og Seeberg er norsk importør. Det finnes dog billigere løsninger, og en (god?) gammel ringrev ved navn Penn Senator 113H kan også gjøre jobben.(Jeg var faktisk ikke klar over sistnevnte selv en gang, før jeg gjorde dette googlesøket, http://goo.gl/r7dIV). Det ser faktisk ut at det begynner å bli noen aktører innenfor havfiskesneller med venstresveiv, som ikke fantes for 2 år siden når jeg sist forsøkte dette, men hadde ikke da(som nå) økonomi til å kjøpe noen snelle fra Avet.

  3. Her bør man kjenne sin besøkelsestid. Holmen er en fantastisk bra mann, og meget lett å ha med å gjøre(Vi delte en leilighet i Bø i Telemark for ett par år siden.). Så om du tviler fordi at det kan være kjipe folk som vil ha med en kar til, så kan jeg utvilsomt avkrefte dette. Meget heterofile er de også, så noe lek i badstuen trenger du heller ikke være redd for. Selv så skulle jeg gjerne vært med, men har dessverre eksamen den uken.

  4. Du kan kjøpe en Daiwa dogfight av meg for 5500kr, strøken snelle også kan du velge hvilken side du vil ha sveiva på :)

    Det er nok i overkant dyrt for en stakkars student gitt. Forøvrig så er poenget med haspel til havfiske ikke bare at jeg trives bedre med haspel, men også fordi man kan velge hvor sveiva skal være.... Finnes det lenger noen haspelsneller som har fast sveiv?

  5. Jeg har prøvd å tørrsveive ca. veldig mange ganger med Torium'en, men tror det er helt umulig for meg å bli vant med en høyresveivet snelle, så jeg må finne en havfiskesnelle som er venstresveivet. Dvs. en multiplikator eller stor haspelsnelle av god kvalitet.

    Jeg har tidligere vurdert Stella 18000/20000SW til dette bruket, men økonomien strekker dessverre ikke til det for en student. Men om det er noen som har en stor haspelsnelle av god kvalitet som kan tenke seg en Torium 30, så kan det hende jeg kan hoste opp litt åttåt for å sikre meg varen... Det samme gjelder selvsagt om du skulle ha en venstresveivet multiplikator av god kvalitet. (Amb 7001 anser jeg IKKE som god kvalitet, men derimot Avet HXW kunne vært svært interessant...) Men gi meg bud, så skal jeg vurdere alt som er jeg ;)

    Torium 30 hos Elbe

  6. Lenge siden sist jeg var der, men den gangen var innholdet en innpåsliten elgokse samt en liten abbor. Vet andre som har tatt gjedde på 5kg+ der, men har en følelse av at det er ett slikt vann som alle kjenner noen som har tatt fisk i, men aldri noen som har sett hva som er blitt tatt. Men min abbor på ca. 15 gram var reell.

  7. Observerte den største blanke fisken jeg selv har sett noen gang i går. Ca. 200 meter fra land i Nesbukta på Jeløya. Var oppe i vannflata og slo flere ganger inntil måkene ble for hissige på den. Jeg antar det var sjøørret, men kan selvsagt ha vært HA eller laks også. Anslått 90-120 cm, kanskje større.

    Den var beklageligvis ikke interessert i min dupp m/makrellfilet som den bare var 7-8 meter unna. Men tydelig at det er mye byttedyr i fjorden nå, så tom. ganske mange terner i går, noe jeg ikke har sett på flere år.

  8. Jeg vet at spørsmålet mildt sagt er ullent, men for å ikke avsløre for mye rundt forretningsideen så finner jeg det vanskelig å gi en god bakgrunnsinfo her...

    Vi har begynt på ett prosjekt for å utvikle ulike teiner. men finner det litt vanskelig i jungelen å manøvrere meg frem. Fiskere som er store på teinefiske, de største produsentene av teiner, kort sagt alt som har med praktisk teinefiske å gjøre. Det er forøvrig en reder som har ønsket utviklingen, så hvis ikke han hadde vært på ferie, så hadde ikke informasjonen vært noe vanskelig å innhente.

    Så er det noen som kan gi meg noen svar her som inneholder litt mindre ull en starten på tråden?

  9. G-Sport Bø i Telemark har opphørssalg. De har 50% på stenger og sneller. 30% på øvrig fiskeutstyr.(20-70% i hele butikken) Dog endel uprisede varer de ikke finner prisene på, som de setter på måfå virker det som ettersom det er latterlig lavt. Prisene kommer dog til å senkes mer senere.

    Overraskende mye forskjellig til å være i innlandet, selv fikk jeg røsket med meg en Torium 30 til 1400 spenn (isolert sett ikke dødsbillig ettersom villmarksbutikken selger den for 1500, men uansett...). Vurderer også å hente meg en DAM Quick 1000 i morgen til 1350 spenn.

  10. Vi har noen surfix til halv pris i sjappen. Ny farge pr tiende meter om jeg ikke husker feil

    Det er ikke alle som helt har oversikt over hva/hvem/hvor sjappen er, inkludert meg selv...

    Edit: Fant ut at det var Campelen som jeg hadde en anelse av, så antar jeg tar en telefon i morgen ettersom den ikke eksisterer på nett.

  11. Har vurdert Tuf-Line XP Indicator men siden jeg ikke kan finne den her på berget og ønsker å få en slik sene så fort som mulig, så lurer jeg på om det er noen andre fabrikanter som har slike sener?

    Kjøpte meg en lineteller i går, men fant det kjedelig å bruke grunnet motstanden som ble på sena, så da ønsker jeg heller sene med forskjellige farger for å telle ned til hvor fisken står.

  12. Lurer på hvilket navn denne selges som på andre sia av dammen?

    Etter å ha googlet litt, så kan ikke Lawson Fusion være noe annet enn Tuf-Line Duracast. Sammenligner man snøretykkelsene, så er de identiske også. Og det er ingen tvil om at Lawson Compact Braid er Tuf-Line XP, grunnet at det står High Tension fletteteknikk på Seeberg sine sider. Det er forøvrig den multisena jeg har vært mest fornøyd med, og følgelig har jeg brukt den noen år. Enkelte mener at XP er samme sene som PowerPro. Duracast har jeg liggende, men ikke påspolt enda.

    Om Lawson Fusion:

    Overlegne kasteegenskaper!

    Eliminerer vindknuter!

    Ingen støy fra stangringer!

    Spesialutviklet for haspelsneller!

    Om Tuf-Line Duracast:

    Its revolutionary patent-pending construction process eliminates tip wraps, wind knots, rod guide noise and common bail trip issues associated with standard superlines, yet delivers the strength and sensitivity advantages anglers have come to rely on.

    Noen likheter?

    Baardsen.no har forøvrig agenturet til Western Filament i Norge, men har ikke brukt det i særlig grad. Kanskje derfor Seeberg har fått lov til å brande selv? Uansett store penger å tjene på ebay med disse linene.

  13. Joda, det er helt korrekt at himmelfarten levde ca 50 år tidligere eller noe sånt og at Selmer rekonstruerte den karen. Men like fullt er tittelen på bildet Himmelfarten og er tatt i 1869. Dette bildet er det orginale som er retusjert.

    Og takk til KIS for innspill. Begynner selv å helle mer til lysing selv, dog, dette må være ett velvoksent eksemplar isåfall. Synes gjellene ser så merkelige ut til å være lange, og hvis man ser på dette bildet, så ser ikke det så galt ut. Dog, det må ha vært en fisketannlege der siden jeg ikke kan se noen tenner på det gamle bildet..

  14. Noe må man jo prøve og lokke deg til elva med...

    Jada, det er godt jeg skal bo sammen med deg ett år så du kan fortelle meg hva jeg glipp av når jeg stikker til trøndelag når du har fri... eller har en annen unnskyldning som å være fyllesyk uten å ha rørt alkohol :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.